ما هر هفته یکی از این رازها را برای شما فاش میکنیم.
***
بسیاری از متخصصان میگویند روزه گرفتن علاوه بر تاثیرات مثبتی که روی سلامت جسمی افراد دارد، میتواند موجب نشاط روزهداران شود.
شاید پیش خودتان فکر کنید که این موضوع چه ربطی به صد ساله شدن دارد؟ بد نیست بدانید یک پژوهش علمی که سال 2008 میلادی منتشر شد، نشان میدهد افراد مذهبی با اضطراب بسیار کمتری مراحل مختلف زندگی را پشت سر میگذارند.
همچنین بر اساس بررسیهای پژوهشگران، افرادی که از سطح اعتقادات مذهبی بهتری نسبت به دیگران برخوردارند کمتر دچار افسردگی و دیگر بیماریهای روحی و روانی میشوند.
این گروه از افراد هنگام روبهروشدن با مشکلات و موانع، انعطاف بیشتری از خودشان نشان میدهند و استرس کمتری را متحمل میشوند.
در واقع همین کاهش استرسها و تنشها احتمال بروز مشکلات قلبی ـ عروقی و انواع سکته را تا حد زیادی کاهش میدهد و میتواند به افزایش طول عمر افراد مذهبی منجر شود.
مغز مذهبیها سالمتر است
محققان آمریکایی با انجام تحقیقی روی شهروندان دو ایالت جورجیا و مینهسوتا اعلام کردند افراد مذهبی از سلامت مغزی بیشتری نسبت به افراد غیرمذهبی برخوردارند.
بر اساس این تحقیق که در قالب پروژهای موسوم به پروژه ذهن زیبا به انجام رسیده است، اهالی جورجیا به دلیل مطالعه و انجام بازیهای فکری تحریک ذهنی بیشتری داشته و به سبب میزان فعالیت زیاد مذهبی، از نظر سلامت ذهنی در رتبه دهم قرار گرفتهاند، در حالی که شهروندان مینهسوتا با وجود این که بیشتر از اهالی جورجیا مطالعه میکنند به دلیل سطح پایینتر فعالیتهای مذهبی، در رتبه ۳۱ جای گرفتهاند.
در واقع اسکن مغزی هم نشان داده است افراد مذهبی و دیندار نسبت به آنهایی که مذهبی نیستند، قشر مغزی ضخیمتری دارند و همین موضوع میتواند روی سلامتشان تاثیرگذار باشد و ریسک ابتلا به آلزایمر و دیگر مشکلات مغزی را کاهش دهد.
به گفته دکتر هارولد کوئینگ، روانشناس و مدیر مرکز معنویت، الهیات و سلامت دانشگاه دوک، افراد دیندار از طریق نیایش و عبادت، میزان تنش خود را کاهش میدهند و گوشکردن به وعظهای مذهبی و خواندن کتابهای دینی باعث بهبود عملکرد شناختی مغز میشود.
کاهش ریسک سرطان
بدون شک، سبک زندگی سالم تاثیر مستقیم روی کاهش احتمال بروز انواع سرطان دارد و بررسی متخصصان کانادایی در سال 2006 میلادی نیز نشان میدهد افراد مذهبی در مقایسه با دیگر افراد جامعه سبک زندگی سالمتری را انتخاب میکنند و همین موضوع بهظاهر ساده روی سلامتشان تاثیرگذار است، به طوری که احتمال بروز سرطانهای گوارشی، ریه و کبد در آنها شیوع کمتری دارد.
همچنین افراد مذهبی در صورت ابتلا به سرطان، دورههای درمانی بویژه شیمیدرمانی را راحتتر سپری میکنند و در نتیجه احتمال زنده ماندن و افزایش طول عمرشان هم بیشتر خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد