مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به این که حجم رسوبات انزلی در برخی نقاط این تالاب، موجب کاهش 8 تا 9 متری عمق تالاب شده است، گفت: ریختن زبالههای بزرگ نظیر لاستیک، ماشینها و مبل و صندلی، زخم دیگری است که سهلانگاران به تالاب وارد میکنند. این در حالی است که برخی روستاییان اطراف این تالاب نیز زبالههایشان را به این اکوسیستم ارزشمند میریزند.
محمدرضا برجی در گفتوگو با ایسنا یادآور شد: با همکاری آژانس بینالمللی ژاپن، احیای مرحله اول تالاب انزلی به پایان رسیده و عملیات اجرایی مرحله دوم این طرح نیز از ماه گذشته آغاز شده است.
در همین زمینه نمایندگان شرکت ژاپنی جایکا با حضور در شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان با شرایط جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب روستاهای همجوار تالاب انزلی به منظور مدیریت اکولوژیک این تالاب آشنا شدند.
نماینده شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان با اشاره به این که طرح مدیریت اکولوژیک تالاب انزلی با مشارکت کشورهای ایران و ژاپن اجرایی خواهد شد، گفت: هماکنون طرح جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب در روستاهای پاشاکی، لاهیجان و ویرمونی آستارا در حال اجراست.
مرتضی حسینیپور با اشاره به وجود برخی مشکلات و موانع برای ایجاد تاسیسات دفع بهداشتی فاضلاب در روستاهای گیلان، افزود: بیشک فاضلاب روستاهایی که در همجواری تالاب انزلی قرار دارد، میتواند موقعیت زیستمحیطی این تالاب را با خطرات بیشتری مواجه کند.
تالاب انزلی یا مرداب انزلی با مساحتی حدود 20 هزار هکتار در شمال ایران، در استان گیلان قرار دارد. مرداب انزلی از جالبترین و بزرگترین زیستگاههای طبیعی جانوران ایران محسوب میشود و هر ساله پذیرای تعداد زیادی از پرندگانی است که از سوی کشورهای همسایه شمالی به ایران میآیند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد