در ابتدای نشست، محمود فلاح، تهیهکننده سریال مختارنامه، با ارائه توضیحاتی درخصوص روند شکلگیری مجموعه مختارنامه، اهمیت پژوهش و ایدههای پژوهشی و تجربیات تولید، به معرفی ایده مستندسازی در این سریال پرداخت. ایشان هدف از مستندسازی را ثبت تجربیات برای نسل بعدی و بهرهگیری از آنها در تولیدات آینده بهویژه در مجموعههای تاریخی خواند.
به عقیده تهیهکننده سریالهای ماندگاری همچون «پهلوانان نمیمیرند»، »تفنگ سرپر»، «معصومیت ازدست رفته»، «رسم عاشقکشی» و... و درنهایت «مختارنامه» تهیهکننده باید به پژوهش اعتقاد داشته باشد و در مراحل مختلف تولید برنامه از پژوهش بهرهگیری کند.
سپس مسعود نقاشزاده، مدرس دانشگاه و مشاور مرکز سیما فیلم به تبیین مباحث نظری مستندسازی پرداخت و گفت: مستندسازی یک فرآیند نظاممند در بازیابی و بازخوانی اطلاعات است که حاصل تولید دانش در قرن بیستم بوده و هدف آن ثبت و ضبط فرآیندهای عقلانی برای تصمیمگیری است.
وی افزود: امروزه مستندسازی بهصورت یکی از الزامات دوران جدید در حوزههای مختلف علمی، فنی، علوم اجتماعی و علوم انسانی بهکار گرفته میشود که دارای تکنیکهایی قابل توسعه و قابل انتقال است.
وی به فرآیندهای چهارگانه تحقیق در زمینه تولید در برنامههای نمایشی اشاره کرد و گفت: این تحقیقات که شامل تحقیق امکانسنجی، تحقیق برای نگارش فیلمنامه، تحقیق در اجرا و تحقیقات ارزشیابی است، باید با یک نوع دیگر تحقیق بهنام مستندسازی همراه باشد.
در ادامه نشست، علیزاده، گزارشی از طرح "پژوهش و مستندسازی و فرآیند نگارش و تولید سریال مختارنامه" ارائه کرد. وی با اشاره به همکاری سه حوزه اصلی هنرمندان، پژوهشگران و تهیهکنندگان در روند مستندسازی آموزشی، اهداف این طرح را برشمرد و گفت: ثبت و حفظ گنجینهای پویا از اطلاعات تجربی متناسب با روند رو به رشد تجربههای فیلمسازی تولیدات سینمایی و تلویزیونی و ارائه و انتقال این تجربیات به دیگر گروههای فیلمسازی از اهداف اصلی مستندسازی است که منجر به گسترش اطلاعات موجود درباره نحوه طراحی، ساخت و تولید سریالها و فیلمها خواهد شد.
علیزاده پژوهش مستندسازی سریال مختارنامه را در سه مرحله پیشتولید، تولید و پستولید تشریح کرد: در مرحله پیشتولید، فیلمنامهنویسی، تهیهکنندگی، مدیریت طراحی، طراحی و ساخت دکور، طراحی لباس، جلوههای ویژه میدانی، طراحی و اجرای گریم، و طراحی رزمی؛ در مرحله تولید، کارگردانی، فیلمبرداری، نورپردازی، صدابرداری، بدلکاری و سوارکاری؛ و درنهایت در مرحله پستولید، لابراتوار، تدوین ، صداگذاری، دوبله، آهنگسازی و جلوههای بصری مورد توجه قرارگرفت.
درپایان این نشست، پس از نمایش بخشهایی از سریال مختارنامه ، جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد. (روابط عمومی مرکز تحقیقات صدا و سیما)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد