درمانگاه مشاغل

مصایب پرستاری کودکان

درمانگاه مشاغل

خطر در کمین بهیاران

وقتی بحث شغل پیش می‌آید، بیشتر توجه‌ها به سمت درآمد و راحتی آن معطوف می‌شود و کمتر کسی تاثیر آن بر سلامت را مدنظر قرار می‌دهد، به طوری که گاهی فراموش می‌کنیم بعضی شغل‌ها روی سلامت تاثیر منفی دارند. یکی از همین مشاغل، حرفه بهیاری است.
کد خبر: ۶۸۴۰۸۶
خطر در کمین بهیاران

جام جم سرا: حتما شما هم شنیده‌اید که می‌گویند کوزه‌گر از کوزه شکسته آب می‌خورد. این مصداق بارز بهیاران و پرستاران است، چرا که این افراد با وجود داشتن اطلاعات کافی در این زمینه باز در معرض ابتلا به بیماری‌های عضلانی و اسکلتی قرار دارند.

جابه‌جایی بیماران بخصوص افراد چاق برای انجام کارهای بظاهر ساده‌ مانند تعویض ملحفه‌ باعث می‌شود این افراد در درازمدت به آسیب‌ ستون فقرات، التهاب مفاصل و مشکلات زانو مبتلا شوند.

به همین دلیل کمک‌ گرفتن از خدمه بیمارستان یا همکاران دیگر هنگام بلندکردن و جابه‌جاکردن بیماران سنگین، استفاده از وسایل حمل و نقل بیمار مانند ویلچر و بالابرهای مخصوص بیماران و اجتناب از بلند‌کردن بیماران به تنهایی، بهترین توصیه برای پیشگیری از آسیب‌های این‌چنینی است.

وقتی ایستادن دردسر می‌شود

ایستادن‌ طولانی‌مدت و انجام حرکات تکراری از جمله عواملی است که باعث بروز دردهای اسکلتی و عضلانی در بهیاران می‌شود و احتمال بروز واریس و آسیب‌های مفصلی و آرتروز را در آنها افزایش می‌دهد. همچنین بهیاری جزو مشاغلی است که بالاترین میزان صدمات اسکلتی عضلانی بویژه کمردرد، زانودرد و گردن‌درد را دارد که بیشتر این آسیب‌ها به دلیل ایستادن‌ طولانی‌مدت اتفاق می‌افتد.

مشکلاتی به نام درآمد و استرس

با وجود مخاطرات زیاد بهیاری در ایران، متاسفانه به این شغل به اندازه پزشکی و پرستاری اهمیت داده نمی‌شود و حتی درآمد بهیاران در مقایسه با درآمد این دو گروه بسیار کمتر است.

در عین حال، نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت که مسئولیت این کارکنان مراکز درمانی بسیار سنگین است.

آنها به طور شبانه‌روزی با بیماران در ارتباطند و علاوه بر آسیب‌های جسمی گفته شده با استرس و فشار روانی زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و همین استرس‌های روزمره آنها را در معرض افسردگی قرار می‌دهد البته ایجاد شرایط استاندارد در محیط کار، مشاوره‌های روان‌شناسی و اختصاص ساعت‌هایی برای ورزش‌های روحیه‌بخش مثل شنا می‌تواند به کاهش فشار شغلی منجر شود، اما متأسفانه درآمد پایین باعث شده بهیاران بیشتر از ساعت‌های مجاز کار کنند و در معرض استرس‌ کاری و مشکلات روانی قرار بگیرند.

توصیه‌های طلایی درباره بهیاری

یادتان باشد رعایت نکات بهداشتی هنگام مواجهه با بیماران، شستن دست و دیگر قسمت‌های پوست بعد از تماس با خون و مایعات بدن، احتیاط‌های لازم برای پیشگیری از عفونت ناشی از تماس با خون، مایعات و بافت‌های عفونی بدن، اجرای دستورالعمل‌های ایمنی برای کاهش تماس با پرتوها و پیروی از دستورالعمل‌های لازم‌ هنگام استفاده، حمل و نگهداری از سوزن‌ها و اجسام تیز و برنده و سوزن‌های آلوده برای پیشگیری از ابتلای احتمالی به ایدز و هپاتیت از توصیه‌های طلایی به بهیاران است تا کمتر دچار آسیب‌های شغلی شوند.(محمدرضا فلاح ‌- بهیار)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها