رسول دیناروند در رابطه با درخواست وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر مبنی بر ضابطه مند شدن فروش ریتالین در داروخانهها گفت: داروخانهها در حال حاضر سختگیری هایی در مورد فروش این دارو دارند اما این اقدام را باید به صورت جدیتری پیگیری کنیم.
وی اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک را یکی از زیرساخت های لازم برای کاهش فروش غیرقانونی ریتالین عنوان کرد و افزود: یکی از برنامه های این سازمان، در سالجاری اجرای همین طرح، ابتدا به صورت پایلوت و سپس به سراسری است.
رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در حال حاضر فروش ریتالین در داروخانه ها ضابطه مند است ولی از آنجایی که این دارو به صورت گسترده برای سوء مصرف استفاده می شود باید به صورت جدی تری موضوع را پیگیری کنیم.
دیناروند خاطر نشان کرد: قرصهای ریتالین در وهله اول برای درمان یکی از انواع اختلال بیماریهای روانی دوران کودکی به نام "بیش فعالی همراه با نقص توجه" استفاده میشود، در مواقعی نیز توسط پزشکان برای درمان بیماران مبتلا به "حمله خواب" تجویز میشود ولی متأسفانه برخی از افراد به صورت خودسرانه برای بیدار ماندن در شبهای امتحان از قرصهای ریتالین استفاده میکنند که با عوارض بسیاری همراه است.
به گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ در سالهای اخیر مصرف خودسرانه ریتالین در کشور افزایش یافته، عدم آگاهی از آثار و ویژگیهای این قرص نگران کننده است.
شواهد متعدد حاکی از آن است که برخی افراد از این قرصها استفاده میکنند تا بتوانند چندین ساعت متوالی بیدار بمانند و به شکل غیر معمولی تمرکز خود را در مدت طولانی حفظ کنند.
از آنجا که ریتالین دارویی است که توسط پزشکان تجویز میشود، مصرفکنندگان تصور میکنند این قرصها بی خطرند و "بد نامی" مواد مخدر را ندارند.در حالی که عوارض مصرف خودسرانه این قرصها میتواند در حد مواد دیگر نظیر کوکایین و آمفتامین باشد. (فارس )
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت