سوء استفاده سودجویان از آنها که قصد ترک کردن سیگار را دارند

سیگار الکترونیکی تبلیغات است؛ عفونت ریه می‌گیرید

می‌خواهم سیگارکشیدن را ترک کنم، ولی نمی‌توانم! واقعا کار سختی است... سیگار را ترک می‌کنم، ولی نه این هفته، از هفته بعد... بی‌شک کسی نیست که از مضرات سیگار در افزایش ابتلا به بیماری‌های ریوی اطلاع نداشته باشد، اما شاید بسیاری از افراد ندانند که سیگار خطر ابتلا به سرطان‌های دیگر نقاط بدن را نیز افزایش می‌دهد، سیگار یکی از علل مهم نازایی است، سیگار باعث شکننده و بسته شدن عروق (آترواسکلروز) می‌شود که علت اصلی سکته مغزی و قلبی است.
کد خبر: ۶۶۶۹۶۷
روش‌های ترک سیگار را بیاموزید

خیلی از سیگاری‌ها دوست دارند سیگار را ترک کنند، ولی شاید اراده کافی ندارند یا دقیقا راه آن را نمی‌دانند. اگر واقعا قصد ترک سیگار را دارید مهم‌ترین چیز اراده‌کردن برای ترک و سپس برنامه‌ریزی است.

برای بسیاری از سیگاری‌ها فرآیند روشن‌کردن و پک‌زدن به آن به لحاظ روانی آرامش‌بخش است، بویژه در مواقع استرس و عصبانیت بنابراین یکی از راه‌های ترک سیگار، جایگزین‌کردن آن با اعمال دیگری است مانند پک‌زدن به سیگار خاموش، استفاده از سیگارهای مصنوعی یا الکترونیک، استفاده از سیگار بدون نیکوتین، جویدن آدامس، خوردن تنقلات، تخمه شکستن و... .

سعی کنید فرآیند ترک سیگار را طی یک برنامه زمانبندی و تدریجی انجام دهید. معمولا دو تا چهار هفته زمان مناسبی برای ترک همیشگی سیگار خواهد بود.

چند توصیه ساده در کاهش مصرف سیگار، بخصوص در روزهای اول می‌تواند موثر باشد:

فواصل بین سیگارکشیدن خود را طولانی‌تر کنید، سعی کنید در روز یک یا دونخ سیگار از تعداد سیگارهایی که قرار بوده بکشید، کمتر کنید.

سیگار را تا نیمه آن بکشید و بعد آن را خاموش کنید، سیگار را با دست مخالف بگیرید، زیرا این امر باعث می‌شود سهولت سیگار کشیدن کمتر شده و لذت آن کاهش یابد، به‌جای خریدن بسته‌ای سیگار آن را نخی بخرید، سعی کنید فندک و کبریت همراه نداشته باشید، بیشتر ورزش کنید.

نوشیدن مایعات را افزایش دهید، مصرف آبمیوه‌های طبیعی که حاوی ویتامین‌های‍ C و D است مفید خواهد بود.

دوغ، شیر و ماست نیز حاوی ماده شیمیایی بنام تریپتوفان است که خاصیت آرامش‌ بخشی دارد. اما برخلاف تصور خیلی‌ها چای، قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار جایگزین‌های خوبی محسوب نمی‌شود و حتی می‌تواند تمایل به سیگارکشیدن را می‌افزایش دهد.

مصرف برخی مواد غذایی نیز تمایل به مصرف سیگار را کاهش می‌دهد. بادام و کشمش دارای این خاصیت است، بنابراین مصرف آن برای ترک سیگار توصیه می‌شود.

انجیر خشک، اسفناج و برگ چغندر نیز دارای این خاصیت است، بنابراین مصرف بیشتر این مواد غذایی در دوران ترک سیگار مفید است. گفته می‌شود نوشیدن دمکرده‌های نعنا و بابونه تمایل به سیگار کشیدن را کاهش می‌دهد.

طب سوزنی را نیز در درمان انواع اعتیادها از جمله اعتیاد به سیگار می‌توان توصیه کرد. این روش بسیار مفید و بدون عارضه خواهد بود، البته اگر توسط متخصص این رشته انجام شود. هیپنوتیزم نیز روش مفیدی در ترک سیگار است که برای انجام آن باید به روانپزشک مراجعه کرد.

دکتر امیرهومن کاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
سیگار ترك كرده
Canada
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
۰
۰
هروقت سیگار را از پاكتش درآوردید به خودتان بگویید 5 دقیقه دیگر میكشم و سیگار را توی پاكت برگردانید
تصمیم بگیرید در روز چه تعداد سیگار بكشید ( البته كمتر از روز های گذشته و كمتر از 20 تا باشد ) و همان مقدار را توی پاكت داشته باشید - هر زمان كه تمام شد تا روز بعد دیگر نكشید
بهتزین زمان ترك سیگار ماه رمضان است - بعد از افطار سعی كنید خودتان را كنترل كنید و دیرتر سیگار روشن كنید
حدود 30 سال سیگار كشیدم -تا دوبسته در روز هم رسید - چند وقت روزی 10 نخ بود - ماه رمضان امسال چهارمین سال ترك كردنم است
مهدی امینی نژاد
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
۰
۰
سلام وعرض ادب آیا مسئولین نمیخواهن از كمتر تولید كردن سیگار ومخلفات قلیان فكری كنند ؟؟؟؟؟كمی تاخیییلیییییی در این امر {كمتر تولید سیگار }كوشا شویم وووووو...... متآسف هستم خیلی ولی احتمال میدهم كه برای بعزی مسئولین زرره زیان زیادی داشته باشد ولی به چه قیمتی راضی هستید امینی نژاد هستم از كاشان اكه خواستین شماره تماس من ....

نیازمندی ها