یک فعال سیاسی اصولگرا معتقد است: در اینکه احمدی نژاد اصولگرا نیست، شکی وجود ندارد. اما این واقعیتی است که خود احمدی نژاد طی این سال‌ها حاضر به اقرار آن نشد. چراکه می‌خواست همواره رای داشته باشد. به عبارت دیگر احمدی‌نژاد در این سال‌ها نمک خورد و نمکدان شکست.
کد خبر: ۶۶۶۱۹۱
احمدی‌نژاد به دنبال راه فرار است

حسین کنعانی‌مقدم در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به اظهارات اخیر اطرافیان احمدی نژاد مبنی بر این که در انتخابات سال 84 آراء باطله بیش از آراء اصول گرایان به احمدی نژاد بود، گفت: اگر در 8 سال حضور احمدی نژاد در سمت ریاست جمهوری حمایت اصولگرایان نبود، او قادر به هیچ کاری نبود. وی امروز با تغییر روش سعی می‌کند از اقدامات قبلی خود برائت بجوید و بگوید که اشتباهات من ناشی از اقدامات اصولگرایان بود.

این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه افراد باید در سیاست صداقت هم داشته باشند، گفت: اطرفیان احمدی نژاد از ابتدا هیچ اعتقادی به اصولگرایی نداشتند، اما به رای همین اصولگرایان نیازمند بودند. به نظر می‌رسد احمدی نژاد برای بازسازی سیاسی خود در صحنه کشور به دنبال راه فرار است.

وی افزود: حامیان احمدی نژاد تلاش می‌کنند که بگویند احمدی‌نژاد با رای اصولگرایان بالا نیامد، بلکه خود دارای پایگاه اجتماعی گسترده ای است.

دولت «اعتدال» یا «دولت اختلاط»

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه دولت «اعتدال» در حال تبدیل ‌شدن به دولت «اختلاط» است، گفت: امروز از شدت و گستره حمایت اصلاح‌طلبان از دولت کاسته شده است.

پروژه «عبور از روحانی» و یا «مستاجر 4 ساله» موضوعی بود که اصلاح‌طلبان به محض راه‌یابی حجت‌الاسلام حسن روحانی به پاستور در دستور کار خود قرار دادند. پروژه‌ای که بسیاری از کارشناسان سیاسی معتقد بودند روحانی برای اصلاح‌طلبان پل عبوری است تا از وضعیت اغما به پویایی برسند.

محمدرضا تاجیک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در تایید پروژه «مستاجر 4 ساله» اصلاح‌طلبان در گفت‌وگو با روزنامه شرق اظهار داشته است که از امروز از شدت و گستره حمایت اصلاح‌طلبان به دولت کاسته شده است.

مشاور رئیس جمهور و رئیس «مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری» در دوران خاتمی در این گفت‌وگو تاکید کرده که حمایت از دولت تدبیر و امید امری، زمان‌پرورده است و چنانچه دولت تدبیر و امید نتواند برای چالش‌های پیش روی جامعه تدبیری بیندیشد کلیدش بسیاری درها را به روی خودش خواهد بست و حامیانش را پشت درهای بسته رها خواهد کرد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است که دولت «اعتدال» در حال تبدیل‌شدن به دولت «اختلاط» است و باید سریع‌تر خود را جمع‌وجور و گرایش‌های متفاوت و گاه متضاد درونی خود را تعدیل کند و تا دیر نشده کلید تدبیر خود را به‌کار گیرد.

کاهش محبوبیت روحانی

صادق زیباکلام در روزنامه اعتماد نوشت:بیش از ۹۰ درصد جمعیت کشور خود را مستحق دریافت یارانه اعلام کرده‌اند. آیا به راستی اینچنین است و ۹۰ درصد جمعیت ایران گرفتن ۴۵۵۰۰ تومان در ماه برایشان ضروری است؟

از آنجا که هیچ مکانیزم علمی و سازوکار اصولی نه از جانب دولت و نه از جانب مجلس برای تشخیص یارانه‌بگیرها وجود نداشت، دولت فقط از مردم به صورت عام خواهش و تمنا کرد که آنها که تمکن مالی مناسبی دارند ثبت‌نام نکنند. اما استدعا، خواهش و تمنای دولت ظاهرا حاصلی به بار نیاورد و همانطور که پیش‌تر گفتیم بیش از ۹۰ درصد مردم مجددا ثبت‌نام کرده‌اند.

اصولگرایان که منتظر فرصت بودند بلافاصله از نمد توجه نکردن مردم به استدعا و تقاضای دولت روحانی یک کلاه شیک و آبرومند دوختند و با مسرت نوشتند و گفتند که دولت روحانی محبوبیتش را از دست داده. به زعم اصولگرایان، اگر مردم این دولت را قبول می‌داشتند و برایش تره خرد می‌کردند، محض گل روی دولت تدبیر و امید هم که شده بود دست کم بخشی از آن ۱۹ میلیونی که به او رای دادند ثبت‌نام نمی‌کردند.

حرف اصولگرایان اتفاقا درست است. اگر دولت از محبوبیت بالایی برخوردار می‌بود و اگر کسر قابل توجهی از مردم برای آن وزن و اعتباری قائل می‌شدند، در آن صورت میلیون‌ها نفر که واقعا هم نیازی به این ۴۵۵۰۰ تومان ندارند، نباید ثبت‌نام می‌کردند.

از قیل و قال انصراف یارانه ها تا برگزاری یک جشن اشرافی

تنها چند ساعت بعد از پایان مهلت دولت برای انصراف مردم از دریافت یارانه‌های نقدی، برخی منابع از برگزاری مراسم جشنی اشرافی و میلیاردی توسط همسر رئیس‌جمهور به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س) خبر دادند که با حضور برخی همسران وزرا، سفرا و زنان دولت همراه بود.

به گزارش سایت «فردا»، سال های آخر دولت محمود احمدی نژاد بود که خبر برگزاری جشن های میلیاردی عوامل این دولت در شهرهای تهران و کیش موجبات ناراحتی مردم را فراهم نمود و کار به جایی رسید که دولت بدون توجه به اخطارهای مجلس و نمایندگان، مبالغ بسیاری از بیت المال را صرف این جشن های میلیاردی کرد.

در این بین نکته قابل توجه در آن زمان فریادهای گاه و بیگاه رسانه های اصلاح طلب بود که نسبت به این جشن های میلیاردی انتقاد می کردند. البته سایر رسانه ها نیز در آن برهه نسبت به صرف مبالغ میلیاردی دولت دهم انتقاداتی داشتند اما این حالا و در اقدامی مشابه، نوبت به دولت یازدهم رسیده که با صرف هزینه های میلیاردی، جشن هایی را از جیب بیت المال برگزار کند و در این خصوص سکوت رسانه های نزدیک به دولت است که ماجرای این جشن ها را در بایکوت خبری قرار داده اند.

همسر رئیس جمهور به بهانه بزرگداشت مقام زن در شرایطی در تالار حافظیه کاخ سعدآباد مراسمی اشرافی و سراسر زرق و برق برپا کرده که اولا این مراسم هیچ سنخیتی با مقام زن و فرهنگ ایرانی نداشته و دوم اینکه این جشن میلیاردی در شرایطی برگزار شد که مردم کشور این روزها نگران موضوع یارانه های نقدی وافزایش قیمت بنزین و به تبع آن افزایش احتمالی تورم هستند. اما دولتی ها نه تنها طی هفته های اخیر از نگرانی های مردم کم نکردند بلکه با تهدیدهای انجام گرفته از یک سو و برگزاری جشن های میلیاردی از سوی دیگر موجبات افزایش نگرانی جامعه را فراهم کردند. همین امر واکنش اهالی سیاست و برخی نمایندگان مجلس را نیز در پی داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها