دررفتگی مادرزادی لگن را سریع درمان کنید

به گفته دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، «دررفتگی مادرزادی لگن» که در دختران شایع‌تر است اگر بموقع و در در دوره نوزادی و شیرخوارگی مشخص و درمان نشود، تبدیل به بیماری‌ای بسیار ناتوان‌کننده‌ و منجر به فرسایش و آرتروز در فرد می‌شود.
کد خبر: ۶۶۳۹۵۷

جام جم سرا: دکتر فرشید باقری، دبیراجرایی دومین کنگره بین‌المللی ارتوپدی اطفال خاطرنشان کرد: تشخیص این بیماری در اوایل شیرخوارگی بسیارکمک‌کننده است و درمان‌ها بسیارساده و حتی بدون انجام جراحی صورت می‌گیرد اما درمان‌ها در سنین بالا پیچیده‌تر و سخت‌تر می‌شود‌.
وی با اشاره به این که برای تشخیص بموقع بیماری دررفتگی مادرزادی لگن در کشورهای توسعه‌یافته، سونوگرافی هیپ برای تمام نوزادان متولدشده به عنوان غربالگری انجام می‌شود، گفت: در کشور ما بدلیل هزینه‌های تحمیلی این روش تشخیصی، غربالگری در دستور کار نیست.
این متخصص ارتوپدی در عین حال تأکید کرد: در تلاشیم با برگزاری این کنگره‌ها و رساندن اهمیت این موضوع در سلامت اطفال به گوش مسوولان تصمیم‌گیر، تغییراتی رقم بخورد.
دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اعلام این که «علت بروز بیماری‌های مادرزادی در حوزه ارتوپدی در بیشتر نقاط جهان نامعلوم است»، اظهار کرد: بطورکلی برخی فاکتورهای مستعدکننده همچون مصرف برخی داروها در دوران بارداری و ابتلا مادر به برخی بیماری‌ها و نداشتن تغذیه صحیح، داشتن زمینه‌های ارثی در خانواده و درگیر عوامل در ایجاد بیماری مطرح است. زمینه‌های ارثی در بیماری دررفتگی مادرزادی لگن و پاچنبری بیش از سایر بیماری‌های مادرزادی است و به همین دلیل ریسک ابتلا به به این دو بیماری در خانواده‌هایی که سابقه آن را دارند، بیشتر است.
این متخصص ارتوپدی درباره میزان شیوع این بیماری‌ها در کشور، گفت: بدلیل همکاری نکردن خانواده‌ها و بی‌توحهی آنها نسبت به فراخوان‌های بعدی پزشکی برای بررسی وضعیت سلامت طفلشان، آمار دقیقی در دست نیست اما آمارهای جهانی حاکی از این است که ریسک بیماری‌های مادرزادی، یک در هر 10هزار تولد است.

وی خطاب به والدین هشدار داد: مواردی که پزشک معالج برای مراجعات بعدی کودک توصیه می‌کند، را جدی‌ بگیرند و از زیر نظر قراردادن کودک مبتلا به بیماری مادرزادی واهمه نداشته باشند و بدانند که پزشک پیگیر سلامت فرزندشان است و دست‌کاری اضافی برای اطفال به مراتب خطرناک‌تر است.
وی با بیان این که «از سه سال پیش تا کنون، بیشتر کودکان مبتلا به بیماری دررفتگی مادرزادی لگن در مشهد با انجام سونوگرافی هیپ پیش از 6ماهگی درمان می‌شوند»، عنوان کرد: بطورمعمول تا 5/1سالگی فرصت داریم نسبت به تشخیص و درمان کودکان مبتلا به بیماری‌های مادرزادی وارد عمل شویم و در این بازه زمانی، بیشترین میزان بهبودی پس از درمان رخ می‌دهد (وب دا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها