جام جم سرا: دکتر سامان خرمینژاد اظهار داشت: زمانی که این پوستهریزیها و سلولهای سطحی که میمیرند به فضای آزاد راه نداشته باشند مجتمع شده و میتوانند کیستهای احتباسی ایجاد کنند و همین روند اگر در مخاط گوش میانی ایجاد شود تجمع آن را کلستاتوم میگویند.
وی افزود: کلستاتوم یک عفونت نیست ولی ویژگیهایی دارد که تخریب کننده است و زمانی که درگوش میانی ایجاد شد عفونت هرگز از گوش میانی ریشه کن نمیشود و اطراف آن همیشه میکروب است و کانونی میشود برای تجمع باکتریها و تا جراحی صورت نگیرد و مخاط آن ترمیم نشود عفونت ریشه کن نخواهد شد. همین ویژگیهای مخرب و تهدید کننده است که کلستاتوم یک پدیده مهم درعفونتهای مزمن گوش میانی به شمار میرود.
به نقل از باشگاه خبرنگارن، این متخصص گوش و حلق و بینی گفت: کلستاتوم مادرزادی از بدو تولد به تدریج شروع میشود و در دهه دوم و بعد از ۱۰ سالگی خود را نشان میدهد. کلستاتوم اکتسابی معمولاً در پی عفونتهای مزمن گوش میانی است؛ به عنوان مثال عفونتی که از زمان کودکی شروع شده و درست درمان نشده است.
وی اضافه کرد: علائم کلستاتوم، ترشح چرکی از گوش است که قطع نمیشود و زمانی که داروی آنتی بیوتیک به بیمار تجویز میکنیم عفونت اندکی فروکش میکند اما به محض اینکه دارو قطع میشود عفونت دوباره شروع خواهد شد.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید
به بهانه نمایشگاه «مشق دل» در گالری صداوسیما
در گفتوگوی «جامجم» با یک مشاور خانواده مطرح شد