محققان دریافتند که انسان اطراف خود را در زمان خشم به رنگ قرمز میبیند، در حالیکه این تغییر رنگ برای افراد با حالت عادی قابل مشاهده نیست. همچنین ترجیح رنگ قرمز بر آبی حتی ممکن است نشاندهنده یک شخصیت خصمانهتر باشد.
دانشمندان در پژوهشی با بررسی ارتباط کهن انسانی رنگ قرمز با عصبانیت، دریافتند که افراد با شخصیتهای خصمانهتر در زمان مشاهده تصاویری که نه کاملا قرمز و نه کاملا آبی بودند، بیشتر رنگ قرمز را میبینند.
به گفته محققان، این ارتباط ممکن است با تکامل انسان از زمان اجدادی شکارچی-جمعآوری کننده پیوند داشته باشد که رنگ قرمز را با خطر و تهدید مرتبط میدانستند.
تصور میشود که این اولین پژوهشی باشد که به بررسی شخصیت، خصومت و رنگ قرمز پرداخته و شامل چند آزمایش جداگانه بوده است.
در اولین آزمایش، محققان از گروهی از افراد درباره رنگ مورد علاقهشان بین قرمز و آبی سوال کردند. سپس شرکتکنندگان آزمایشهای شخصیتی را تکمیل کردند. نتایج این پژوهش نشان داد افرادی که رنگ قرمز را ترجیح میدادند، از لحاظ درونشخصیتی خصمانهتر بودند.
در آزمایش دوم، به شرکتکنندگان تصاویری از ترکیب رنگ آبی و قرمز نشان داده شد. هیچکدام از رنگها بطور کامل در این تصاویر غلبه نداشتند و هر کدام قابل درک بود. افرادی که عمدتا رنگ قرمز را میدیدند، 25 درصد بیشتر نشانگرهای خصومت را در بخش آزمایش شخصیتشناسی داشتند.
به شرکتکنندگان در مرحله بعد سناریوهای خیالی داده شد که در آن میتوانستند اقدامات مختلف را داشته باشند. افرادی که رنگ قرمز را ترجیح میدادند بیشتر از افراد متمایل به رنگ آبی احتمال این را داشتند که به فرد دیگر در سناریوی خود آسیب برسانند.
به گفته محققان، پیام اصلی این پژوهش این است که رنگ میتواند به انتقال پیام روانشناختی پرداخته و از این رو تنها یک موضوع زیباشناسی محسوب نمیشود.
نتایج این پژوهش در مجله Personality منتشر شده است.|ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت