پسر 16 ساله در تصادف رانندگی 4 نفر را کشت

نوجوانان پولدار درمعرض آسیب​های خاص

پسر شانزده ساله، اهل تگزاس، پس از مصرف بیش از حد الکل و در حالت غیرعادی پشت فرمان نشست و تصادف خونینی کرد. در حادثه‌ای که او رقم زد، چهار نفر جان خود را از دست دادند. حالا کارشناسان می‌گویند این نوجوان که کاچ نام دارد، بی‌تقصیر است و مقصران اصلی پدر و مادر پولدارش هستند که همیشه به خواسته او عمل کرده و هیچ محدودیتی برای او ایجاد نکرده‌اند.
کد خبر: ۶۳۳۶۸۱

قاضی جین بوید که رسیدگی به این پرونده را به عهده دارد، کاچ را پس از محاکمه به صورت مشروط عفو و دوره آموزشی ده ساله برای او تعیین کرده است. به این معنی که اگر کاچ در این ده سال خطایی مرتکب شود، زندانی خواهد شد. این مدت او آموزش‌هایی خواهد دید تا به فردی مسئول و توانمند تبدیل شود.

اریک بویلز، شخصی که همسر و دخترش را در این تصادف رانندگی از دست داده است، می‌گوید: به نظر می‌رسد این اتفاق مرگبار، عواقبی برای مسبب آن نداشته است، اما نخستین پیام دستگاه قضایی باید این باشد که پول و امتیاز قادر نیست عدالت را بخرد.

در روز حادثه هالی و دخترش (اعضای خانواده بویلز) در حال کمک به یکی از دوستانشان بودند که لاستیک خودرویش پنچر شده بود. یک جوان دیگر هم برای کمک توقف کرد. زمانی که کاچ به آنها نزدیک شد، کنترل خودرویش را از دست داد و بشدت با آنها برخورد کرد و هر چهار نفر (راننده خودروی پنچر شده مادر و دختر و جوانی که قصد کمک داشت) در دم جان خود را از دست دادند. دو نفر دیگری که در خودروی کاچ بودند نیز بشدت زخمی شدند.

کاچ و چند نفر از دوستانش صبح روز حادثه از یک فروشگاه محلی نوشیدنی‌های الکلی سرقت و مصرف کردند. پلیس سه ساعت بعد از تصادف میزان الکل خون کاچ را اندازه‌گیری و آن را سه برابر بالاتر از حد مجاز برای رانندگی اعلام کرد. ضمن این‌که با توجه به نوجوان بودن او، مصرف الکل برایش غیرقانونی محسوب می‌شود.

سوالی که در رسانه‌ها مطرح شده، این است که آیا کاچ به سندرم افلوئنزا مبتلاست؟ افلوئنزا، یک سندرم روانی است که جوانان پولدار به آن دچار می‌شوند. این افراد با نشانه‌هایی همچون کمبود انگیزه، احساس گناه و حس طرد شدن رو‌به‌رو هستند. حالا عده‌ای می‌پرسند آیا کاچ تحت تاثیر این سندرم است یا این‌که ادعاهای مطرح شده فقط راهی است تا او را از پذیرش عواقب کاری که کرده است، معاف کند؟ این سندرم در کتاب مرجع اختلالات روانی به رسمیت شناخته نشده اما در تعریف آن آمده است مشکل افرادی که تحت تاثیر افلوئنزا هستند، داشتن پدر و مادری پولدار است که به تربیت فرزندانشان نمی‌پردازند و برای آنها مقرراتی تعیین نمی‌کنند. در عوض به تلاش‌های تربیتی دیگران معترض می‌شوند و مسئولان مدرسه یا مقامات قضایی را به دلیل توبیخ فرزندشان سرزنش می‌کنند.

سونیا لاتر، استاد روان‌شناسی دانشگاه آریزونا می‌گوید: خانواده‌هایی هستند که هیچ حد و مرزی برای فرزندشان قائل نمی‌شوند. در 16سالگی دیگر نمی‌توان برای فرد کاری کرد و به فکر اصلاح رفتار خانواده افتاد.

به گفته او، تشخیص روانشناختی درباره جوانانی در این شرایط، نبود خودکنترلی مناسب است.

وی یادآور می‌شود: ما خانواده‌های پولدار را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که میان فرزندان این خانواده‌ها، میزان افسردگی، پرخاشگری، تخلف و سوء‌استفاده بیش از دیگر خانواده‌هاست.

او می‌گوید: در یکی از مطالعاتش، تیم او به جوانان گفت اگر برای بار چندم به دلیل خطایی که مرتکب می‌شوند، مچ آنها گرفته شود، چه عواقبی در انتظارشان خواهد بود و خانواده چه تنبیهی برای آنها در نظر می‌گیرد؟ در میان آنها، فرزندانی که از خانواده‌های پولدارتر بودند، گفتند: پدر و مادر من تنبیهی در نظر نمی‌گیرند و اگر مسئولان مدرسه بخواهند ما را تنبیه کنند، پدر و مادرمان اعتراض خواهند کرد.

این روان‌شناس تاکید می‌کند این قبیل خانواده‌ها در اقلیت هستند و هنجار جامعه چنین نیست، اما آنها بسیار قوی و پرخاشگر هستند و به سبب قدرت نفوذی که دارند، تاثیر زیادی بر دیگران می‌گذارند.

به گفته او بدترین نوع رفتار با فرزند در خانواده‌هایی نظیر آنچه توصیف شد، صورت می‌گیرد ؛ دادن اختیار تام و تعیین نکردن مقررات و محدودیت برای فرزندان.

یک روان‌شناس دیگر نیز در این‌باره می‌گوید: فرزندان خانواده‌هایی که برای آنها محدودیتی تعیین نشده و پول بیشتری نسبت به سایر بچه‌ها دارند و همچنین دسترسی به خودرو، مواد مخدر و الکل برایشان آسان‌تر است، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

این روان‌شناس اضافه می‌کند: راه‌های زیادی برای تربیت یک نوجوان وجود دارد، اگر خانواده شانه خالی می‌کند، این وظیفه به عهده معلمان و دیگر مسئولان جامعه است، وگرنه عواقبت ناخوشایندی در انتظار نوجوانان است. او تاکید می‌کند باید بدانیم به‌عنوان پدر و مادر تنها وظیفه ما این نیست که فرزندان‌مان را دوست بداریم. باید برای آنها محدودیت‌های منطقی تعیین کنیم.

به نظر او، مجازات تعیین‌شده برای کاچ منطقی است. او باید آموزش ببیند تا فردی مسئول و توانمند شود. من می‌فهمم خانواده قربانیان ممکن است بشدت عصبانی باشند، اما مجازات فایده چندانی ندارد. افرادی در شرایط کاچ باید آموزش ببینند و از نظر روانی نیز درمان شوند.

او یادآور می‌شود: باید در نظر داشته باشید خطایی که این نوجوان مرتکب شده، عواقب نحوه رشد و تربیت اوست. در نتیجه نمی‌توان او را به تنهایی مقصر دانست.

مترجم: سارا لقایی

منبع: سی.ان.ان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها