به گزارش جام جم سرا به نقل از دخت ایران، افزایش هورمون پروژسترون، که باعث شل شدن تمامی عضلات بدن، از قبیل دستگاه گوارش میشود، یکی از دلایل مهم بروز یبوست در دوران بارداری است؛ و به این معناست که مواد غذایی از رودهها آهستهتر عبور میکنند. و این مشکل ممکن است بعدها در دوره بارداری با فشاری که به سبب بزرگ شدن رحم در راستروده ایجاد میشود، تشدید شود. مکملهای آهن، به ویژه در دوزهای بالا نیز باعث تشدید یبوست میشوند.
در زیر، نکاتی برای پیشگیری و بهبود یبوست ارائه شدهاند:
غذاهای پرفیبر، مانند غلات سبوسدار و نان، برنج قهوهای، لوبیا، و میوههای تازه و سبزیجات را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. افزودن چند قاشق غذاخوری سبوس گندم فرآوری نشده به غلات در صبح و سپس نوشیدن یک لیوان آب میتواند در بهبود این وضعیت کمک کند؛ اگرچه ممکن است چند روز طول بکشد تا بتوانید تفاوت را احساس کنید.
مقدار زیادی آب بنوشید – حداقل شش تا هشت لیوان در روز. روزانه یک لیوان آبمیوه به ویژه آب آلو نیز میتواند مفید باشد. برای بعضی افراد نوشیدن مقداری مایع گرم بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب، به حرکت مواد در بدن مفید است.
به طور منظم ورزش کنید. پیادهروی، شنا، دوچرخه ثابت، و یوگا، همگی در بهبود یبوست به شما کمک کرده و احساس سلامتی بیشتری را در شما ایجاد میکنند.
روده شما به احتمال زیاد بعد از صرف غذا فعال خواهد بود؛ بنابراین، پس از هر وعده غذایی زمانی برای اجابت مزاج اختصاص دهید. به بدن خود گوش کنید. زمانی که احساس میکنید نیاز دارید از سرویس بهداشتی استفاده کنید، هرگز آن را به تأخیر نیندازید.
اگر مولتیویتامینهای دوران بارداری شما شامل دوز زیاد آهن است (و شما نیز کمخونی ندارید)، میتوانید با پزشک خود مشورت کنید و از او بخواهید که آن مکمل دیگری که میزان آهن کمتری دارد، جایگزین کند.
در صورتی که راهکارهای فوق کمکی به بهبود وضعیت شما نکرد، با پزشک خود مشورت کنید و در صورت لزوم از داروهای بدون نسخه یا مسهل استفاده کنید.
در برخی موارد، این عارضه ممکن است علامت مشکل دیگری باشد. اگر شما به یبوست شدید و دردهای شکمی و گهگاه اسهال مبتلا هستید، و یا مخاط و خون دفع میکنید، فوراً با ماما یا پزشک خود تماس بگیرید.
همچنین، فشار آوردن به شکم در هنگام اجابت مزاج یا دفع دردناک، میتواند به بروز یا تشدید هموروئید، که رگهای متورم در ناحیه مقعد هستند، شود.
هموروئیدها ممکن است بسیار دردناک و آزاردهنده باشند، اگرچه به ندرت باعث بروز مشکلات جدی میشوند. در اغلب موارد، اندکی پس از تولد نوزاد از بین میروند. با این حال، اگر درد آن شدید است و دچار خونریزی مقعدی شدهاید، به منظور ارزیابی وضعیت خود با پزشک یا ماما تماس بگیرید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با حسن کاظمی قمی دیپلمات نزدیک به حاجقاسم بررسی شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد