تشخیص و درمان پارگی در تاندون دست

تاندون‌ها بافت‌هایی به شکل طناب هستند که عضله را به استخوان متصل می‌کنند. با انقباض عضله، تاندون حرکت می‌کند و با حرکت تاندون استخوان و مفصل هم حرکت می‌کنند. قسمت اعظم عضلاتی که موجب حرکت انگشتان دست می‌شوند در ساعد قرار داشته و به توسط تاندون‌های بلندی به انگشتان متصل می‌شوند.
کد خبر: ۶۳۲۲۳۰
تشخیص و درمان پارگی در تاندون دست

آسیب تاندون انگشت

شایع‌ترین آسیب تاندون‌های دست پارگی آن‌ها است و شایع‌ترین علت پاره شدن این تاندون‌ها اصابت اجسام تیز و برنده مثل چاقو، شیشه یا لبه تیز فلزات است. گاهی اوقات پارگی تاندون فلکسور انگشت به علت راست شدن شدید یک انگشت خم شده است. مثلا وقتی یک ورزشکار رزمی، لباس حریف را گرفته و حریف با عقب رفتن سعی در خارج کردن لباس از دست وی می‌کند مفصل انتهایی انگشت وی به ناگهان از حالت خم شده راست می‌شود و همین حرکت می‌تواند به علت وارد آوردن کشش زیاد روی تاندون فلکسور عمقی انگشت موجب پاره شدن آن شود.
چون در انگشتان دست، اعصاب بسیار نزدیک به تاندون‌ها قرار گرفته‌اند، در بسیاری موارد آسیب تاندونی عصب هم آسیب دیده است. در بیماری آرتریت روماتوئید تاندون‌های فلکسور ضعیف می‌شوند و ممکن است بدون اینکه نیروی زیادی به آن‌ها وارد شود پاره شوند.

 
علائم

 مهم‌ترین علائم پارگی تاندون دست عبارتند از:
 • ناتوانی در حرکت دادن مفصل انگشت
 • باز ماندن انگشتی که تاندون آن پاره شده است
 • درد در هنگام خم کردن انگشت
 • زخم در سطح کفی انگشت
 • تورم خفیف روی مفصل انتهایی انگشت در سطح کفی
 • درد در حین لمس قسمت کفی انگشت

تشخیص

 هر آسیبی در دست را باید به پزشک نشان داد. بسیاری اوقات بیمار فکر می‌کند آسیب دست یا انگشت وی خفیف بوده و خوب می‌شود. بعد از گذشت مدتی که بهبودی را مشاهده نمی‌کند به متخصص ارتوپدی مراجعه می‌کند ولی متاسفانه همین تاخیر می‌تواند موجب عواقب جبران ناپذیری در دست شود. اینکه بعد از ضربه شما می‌توانید انگشت خود را خم و راست کنید به هیچ وجه نشانه سالم بودن تاندون‌های دست شما نیست. ممکن است حتی با وجود آسیب به تاندون فلکسور سطحی انگشت یا آسیب به تاندون اکستانسور انگشت، شما بتوانید انگشت خود را خم و راست کنید. پس به محض هرگونه ناراحتی در دست بعد از ضربه به پزشک مراجعه کنید.


درمان

درمان پارگی تاندون‌های انگشتان در اکثر قریب به اتفاق موارد عمل جراحی است. جراحی هرچه زود‌تر انجام شود نتایج بهتری دارد. در حین جراحی پزشک دوسر تاندون را در کنار هم قرار داده و بخیه می‌زند. بعد از اتمام جراحی، دست در آتل گچی قرار داده می‌شود تا حمایت شود|دکتر عباس دقاق‌زاده -متخصص طب فیزیکی و توانبخشی|

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها