۷ راهکار برای افزایش عمر لپ تاپ

بسیاری از کاربران لپ تاپ، حتی افرادی که مدتهاست کاربر لپ تاپ به حساب می‌آیند با این سوال مواجهند که عمر مفید یک لپ تاپ چقدر است و رعایت چه نکاتی منجر به افزایش طول عمر مفید این دستگاه می‌شود. پاسخ این سوالات با توجه به رشد شدید قیمت‌ها طی یکی دوسال اخیر، قطعا به کاربران در کاهش هزینه‌ها و همچنین استفاده بهتر و بهینه از لپ تاپ کمک می‌کند. چند روش در این نوشتار به شما پیشنهاد شده که با استفاده از آن‌ها، درگیر دردسرهای تعمیر و تامین قطعه نخواهید شد.
کد خبر: ۶۲۳۱۱۳

کار‌شناسان و فعالان بازار معتقدند طول عمر یک دستگاه تحت تاثیر عوامل مختلفی چون نحوه استفاده، ورود تکنولوژیهای نوین و مدلهای مبتنی بر تکنولوژیهای جدید و عوامل دیگری از این دست متفاوت است، ولی به طور میانگین عمر مفید یک لپ تاپ سه تا نهایتا چهار سال تخمین زده شده است.
البته لپ تاپهای برخی برند‌ها مانند اپل طول عمر بیشتری نسبت به برندهایی نظیر لنوو، اچ پی، دل و... دارند. در بسیاری موارد ممکن است خرابی یک قطعه در نگاه اول به معنی پایان یافتن عمر یک لپ تاپ نباشد، ولی عدم یافتن قطعه در بازار، به دلیل عرضه مدلهای جدید که بر تکنولوژیهای نوین مبتنی هستند خط قرمزی روی ادامه حیات لپ‌تاپ می‌کشد.
۱. اگر دقت کرده باشید اولین قطعه که در لپ تاپ دچار ایراد می‌شود و احتیاج به تعویض دارد باتری و شارژر است که این معضل با تعویض باتری و صرف مبلغی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان قابل حل است. حال تصور کنید باتری لپ تاپ مذکور در بازار موجود نباشد. بدین گونه، لپ تاپ شما تبدیل به pc شده و عمر آن به عنوان یک رایانه همراه به پایان رسیده است.
پس بهتر است برای جلوگیری از این مشکل زمانی که شارژ دستگاه کامل است آن را از برق خارج کنیم. برای افزایش عمر لپ تاپ حتی توصیه می‌شود زمانی که مدت زیادی در یک مکان ثابت هستید باتری را از لپ تاپ خارج کرده و لپ تاپ را بدون باتری مورد استفاده قرار دهید.
۲. اگر قرار است باتری را از لپ تاپ خارج کنید حتما حواستان باشد که از محافظ برق استفاده کنید تا لپ تاپ شما در صورت بروز نوسانات برق دچار آسیب نشود. نوسانات برق ممکن است خسارات هنگفتی به لپ تاپی که به جریان مستقیم برق متصل است وارد آورد.
۳. از وارد آوردن فشار زیاد و ضربه به لپ تاپ خودداری کنید. زیرا ممکن است باعث شکستگی صفحه نمایش، یا آسیب دیدن هارد و سایر بخشهای دستگاه شود.
۴. برای خنک سازی لپ تاپ از کول پد استفاده کنید: اگر با لپ تاپ زیاد کار می‌کنید و مدام روی آن فشار می‌آورید باید از وسیله‌ای به نام کول پد (می‌ز لپ تاپ) استفاده کنید. این وسیله دارای پایه‌هایی بالا‌تر از سطح زمین است و چندین خنک کننده (فن) همراه خود دارد که باعث خنک شدن و بهبود کارآیی لپ تاپ می‌شود. این دستگاه‌ها عمدتا از برق یو اس بی‌(USB) استفاده می‌کنند و به شدت کم مصرف هستند و خیلی کم از باتری استفاده می‌کنند.
۵. مواظب درایو لپ تاپ خود باشید: سعی کنید کمتر از رای‌تر لپ تاپ استفاده کنید یا اگر استفاده می‌کنید از سی دی‌ها و دی وی دی‌های خش دار استفاده نکنید؛ چراکه باعث خرابی و آسیب دیدن به لنز درایو می‌شود. زمانی که از دی وی دی یا سی دی رای‌تر استفاده می‌کنید حتما لپ تاپ را به برق متصل کنید، زیرا رایتر‌ها جریان بسیار بالایی را از منبع تغذیه کشیده و اگر صرفا از باتری استفاده شود به آن آسیب می‌رساند، چون در این حالت باتری با سرعت زیادی شارژ خود را از دست می‌دهند.
حتی در حالتی که باتری کاملا شارژ نباشد ممکن است لپ تاپ خاموش شده و دیسک نوری شما بسوزد. به همین دلیل در لپ تاپهای مدرن امروزی اگر شارژ باتری کم باشد، لپ تاپ به طور خودکار درایو نوری را خاموش می‌کند.
۶. از نرم افزار‌ها و ضد ویروسهای مناسب و اورجینال استفاده کنید: سعی کنید از ضد ویروسی مناسب و سبک برای لپ تاپ خود استفاده کنید تا مقدار کمتری از پردازنده را اشغال کند و سرعت لپ تاپ را پایین نیاورد. نرم افزارهای مناسب را روی لپ تاپ خود نصب کنید.
همچنین از نصب نرم افزارهایی که اطمینان ندارید نرم افزار هستند یا بد افزار خودداری کنید یا قبل از نصب آن را ویروس یابی کنید. سعی کنید از لایسنس‌ها و نرم افزارهای اورجینال و اصل شرکت نرم افزاری استفاده کنید مخصوصا سیستم عامل که اگر از نسخه‌های کرک آن استفاده کنید شما و لپ تاپ را با مشکل مواجه می‌کند و مجبورید هر چند وقت یک بار سیستم عامل را عوض کنید.
۷. هنگام حمل لپ تاپ سعی کنید آن را حتما در کیف یا کاور گذاشته و همچنین آن را خاموش کنید. همچنین هرگونه کابل و وسایل متصل به لپ تاپ مثل کابل شبکه، سیم ماوس یا اسپیکر (بلندگو) را از لپ تاپ جدا کنید.
>> شهرآرا

*شما چه نظری دارید؟ آن را با ما و دیگران در میان بگذارید*
*با کلیک روی نماد RSS  و ذخیرۀ آن، جدیدترین مطالب ما را آسانتر دنبال کنید*

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها