هادی کیادلیری در گفتوگو با ایسنا، افزود: 50 هزار هکتار از تودههای شمشاد در جنگلهای شمال با سرعتی بسیار بالا درگیر نوعی بیماری قارچی شدهاند به گونهای که برخی درختان پس از چند هفته و حتی برخی تنها پس از هفت روز به کلی خشک شدهاند.
وی ادامه داد: این بیماری کاملا فراگیر بوده و تقریبا همه تودههای شمشاد در جنگلهای شمال را درگیر کرده است.
رییس انجمن علمی جنگلبانی ایران تصریح کرد: بر خلاف جنگلهای زاگرس که بر اثر مدیریت ناصحیح دچار آفت و بیماری شدهاند، آفت درختان شمشاد دلیل مشخصی نداشته و سابقه قدمت آن در کل دنیا حداکثر به 10 سال میرسد به گونهای که این آفت در جنگلهای آمریکا طی سال 2012 میلادی و در ترکیه نیز در سال 2010 میلادی شایع شده است.
به گفته کیادلیری، این بیماری قارچی از غرب جنگلهای شمال شیوع پیدا کرده و با سرعتی بسیار بالا به سمت جنگلهای مازندران گسترش پیدا کرده است.
وی در خصوص راهکارهای کنترل بیماری قارچی شمشاد اظهار کرد: اگرچه برای درمان این بیماری، برخی از سموم نتیجه بخش هستند اما به دلیل محدودیتهای زیست محیطی در جنگلها امکان استفاده از آنها را نداریم مگر اینکه نقشه کاملی از تودههای درگیر بیماری داشته باشیم و با مانیتور و ارزیابی روزانه از سموم استفاده کنیم تا بیماری همه گیر نشود.
رییس انجمن علمی جنگلبانی ایران تاکید کرد: به دلیل انبوه بودن تودههای شمشاد، امکان اجرای اقدامات مکانیکی نیز وجود ندارد و به دلیل ممنوع القطع بودن این گونه حتی توانایی قطع پایههای بیمار را هم نداریم.
رییس انجمن علمی جنگلبانی ایران تصریح کرد: با وجود آنکه شش، هفت ماه پیش یک دستور العمل اجرایی برای کنترل بیماری قارچی شمشاد تهیه شده و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ملزم به اجرای آن شده بود، هنوز هیچ اقدام اجرایی صورت نگرفته است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد