شاید اگر کمی تامل کنید راهکارهای زیادی برای صرفه جویی در مصرف گاز به یاد آورید. راهکارهایی که هر کدام به طریقی به گوشتان رسیده، یا آن را جایی خوانده و یا در رسانهها دیدهاید. از دو جداره و عایق کردن در و پنجرهها گرفته تا نصب پردههای ضخیم و قطور و... که برخی از آنها نیازمند تغییرات ساختاری و اساسی در ساختمان و فضای زندگی شماست و وقتی این راهها را میشنوید، این تغییرات برایتان مشکل و گاه ناممکن به نظر میرسد.
بنابراین بهتر است صرفه جویی را از سادهترین راهها شروع کنید. از تغییرات کوچکی که تاثیرات قابل توجهی دارند متاسفانه در مواجهه با سرما عادتی در ما شکل گرفته است که به جای آنکه لباس گرمتری بپوشیم اتاق را بیشتر گرم میکنیم و در واقع پوشش ما در خانه در فصل تابستان و زمستان چندان تفاوتی با هم ندارد.
از لحاظ علمی ثابت شده است که اگر به صورت «خطی» دمای خانه را کمی کاهش دهیم، تاثیر آن در کم شدن انرژی هدر رفته «غیرخطی» و بسیار بیشتر خواهد بود. بر این اساس با کم کردن دمای خانه و پوشیدن لباس گرم میتوانید در مصرف گاز صرفه جویی قابل توجهی کنید؛ یعنی با کم کردن فقط یک درجه از دمای خانه، میتوانید هزینههایی را که صرف گرمایش منزل میشود تا پنج درصد کاهش دهید.
بسیاری از خانمها بر این باورند که غذا با دمای بالا سریعتر پخته میشود. جالب است بدانید بعد از رسیدن به نقطه جوش، دمای بالاتر فقط صرف تبخیر آب غذا میشود و تاثیری در سرعت پخت آن ندارد. پس سعی کنید با شعله ملایم غذای خود را طبخ کنید. همچنین ظرفهای کوچک را روی شعلههای کوچک و ظرفهای بزرگ را روی شعلههای بزرگ قرار دهید.
تا جایی که برایتان امکان دارد منافذ خروج هوا را ببندید از درزگیری پنجرهها گرفته تا پوشاندن کانال کولر که یکی از شاهراههای نفوذ هوای سرد به داخل خانه است.
برخی گمان میکنند که عامل اصلی زشت شدن دکور خانه رادیاتورها هستند! بر این اساس تا میتوانند آنها را در پشت وسایل مختلف پنهان میکنند. برای کاهش مصرف انرژی باید مبلمان و وسایلی نظیر آن را نیز از مقابل رادیاتورها بردارید و اجازه دهید که هوای گرم داخل خانهتان پخش شود. مطمئن باشید آن قدرها هم از زیبایی خانهتان کاسته نمیشود.
>> تابناک
*نظرتان چیست؟ آن را با ما و دیگران در میان بگذارید*
*با کلیک روی نماد RSS و ذخیرۀ آن، جدیدترین مطالب ما را آسانتر دنبال کنید*
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت