این «پلاستیک سوسک» یا «پلاستیک حشرهایِ» با مشخصات زیست تخریب پذیر، با استفاده از ذوب پوست «سوسک سیاه» (darkling beetle) تهیه میشود. همان طور که میدانید سوسکها سه تا چهار ماه پس از تخمگذاری میمیرند و میتوان از پوسته آنها که حاوی پلیمر کیتین (نوعی پلاستیک طبیعی) است، در ساخت ماده زیست تخریب پذیری موسوم به «کلئوپاترا» (coleopatra) استفاده کرد. برای تهیه یک ورق نازک از پلاستیک کلئوپاترا –که در زبان یونانی به معنای سوسک است– پوسته ۲۵۰۰ سوسک مرده مورد استفاده قرار میگیرد.
با ذوب کردن و فشردن پوستهها به یکدیگر به وسیله حرارت طی شش ماه میتوان یک قطعه ۱۰ سانتیمتر مربعی از پلاستیک سوسکی حاوی پلاستیک طبیعی کیتین (chitin) تولید کرد. در این فرآیند شیمیایی، کیتین به کیتوزان (chitosan) تبدیل میشود که با توجه به تغییر در ترکیب مولکولی، از پیوستگی بهتری برخوردار است.
با وجود روند پر زحمت تولید پلاستیک سوسکی زیست تخریب پذیر برخی دست اندرکاران محیط زیست معتقدند که میتوان با توسعه این روش، اقدام موثری برای جایگزین کردن پلاستیکهای معمولی غیر قابل تجدید پذیر انجام داد.
هم اکنون از این پلاستیک زیستی برای ساخت جواهرات و چراغهای زینتی استفاده میشود و محققان قصد دارند در ادامه تحقیقات، ویژگیهای این ماده ساخته شده از مواد زائد و زیست تخریب پذیر را برای استفاده در کاربردهای دیگر مورد بررسی قرار دهند.
در ادامه تصاویری از کاربردهای متفاوت این پلاستیک سوسکی را میبینید:
استفاده از پوسته سوسک سیاه برای ساخت پلاستیک زیستی
ورق نازک از پلاستیک کلئوپاترا با پوسته دو هزار و ۵۰۰ سوسک مرده
جواهرات
چراغ تزئینی
>> ایسنا
*شما چه نظری دارید؟ تجربهها و نظراتتان را در این زمینه، با ما در میان بگذارید*
*با کلیک روی نماد RSS و ذخیرۀ آن، جدیدترین مطالب ما را آسانتر دنبال کنید*
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد