یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان:

جایگزینی رفتار «جراتمندانه» با پرخاشگری و انفعال

یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: بله گفتن همیشگی، پنهان کردن احساسات و نیاز‌ها و انتظارات خود از دیگران، و همچنین برآورده کردن دائمی نیازهای اطرافیان از نشانه‌های رفتار منفعلانه است.
کد خبر: ۶۱۸۱۲۰

دکتر جواد محمودی قرائی با بیان اینکه افراد در برابر مشکلات گاهی به جای برخورد جراتمندانه، رفتارهای نادرست منفعلانه یا پرخاشگرانه از خود نشان می‌دهند، اظهار کرد: هر شخصی باید بتواند به حقوق خود در زندگی دست یابد و اطمینان خاطر پیدا کند که خواسته‌هایش در نظر گرفته شده است؛ باید توجه داشت در این میان در نظر گرفتن حقوق و خواسته‌های دیگران ضرورت دارد.
وی با اشاره به اینکه بعضی از افراد ممکن است جراتمندی را با زورگوئی، قلدری و پرخاشگری اشتباه بگیرند، تاکید کرد: رفتار جراتمندانه نباید با زورگویی یا بی‌ادبی همراه باشد. ما باید بتوانیم به‌ روشی مودبانه در شرایطی که آسیب رسانی به دیگری نباشد خواسته‌های خود را مطرح کنیم.
این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان بله گفتن همیشگی، پنهان کردن احساسات، نیاز‌ها، حقوق و خواسته‌های خود از دیگران همچنین مورد توجه قرار دادن و برآورده کردن دائمی نیازهای اطرافیان را از نشانه‌های رفتار منفعلانه برشمرد و افزود: معمولا افراد به ‌دلیل اجتناب از درگیری و اختلاف یا خوشحال نگه داشتن دیگران، منفعلانه رفتار می‌کنند. بطوریکه فرد می‌ترسد دیگران را ناراحت کند با ترس از اینکه وی را دوست نداشته باشند. باید توجه داشت که استفاده از این روش در دراز مدت وضعیت را بد‌تر می‌کند.
وی یادآور شد: رفتار منفعلانه باعث می‌شود که دیگران به خودشان اجازه دهند به ما پرخاش و بی‌احترامی کرده و از ما انتظار داشته باشند دائم نیازهای آن‌ها را برآورده کنیم. باید به خاطر داشت برخی اشخاص نیز رفتار پرخاشگرانه را جایگزین رفتار منفعلانه در برخورد با دیگران می‌کنند در حالیکه هر دوی این روش‌ها غلط است.
محمودی قرائی پرخاشگری را نقطه‌ مخالف انفعال دانست و بیان کرد: هنگامی که به دیگران احترام نمی‌گذاریم یا بی‌احترامی می‌کنیم، نیاز‌هایمان را با خشم یا تهدید مطرح کرده و نیازهای خودمان را مهم‌تر از نیازهای دیگران می‌دانیم، در واقع رفتار پرخاشگرانه با دیگران داریم، به همین ترتیب نادیده گرفتن نیازهای دیگران یا اهمیت قائل نشدن برای آن‌ها از جمله این برخوردهای نادرست محسوب می‌شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان با اشاره به اینکه هدف اصلی در پرخاشگری برنده شدن به هر قیمتی است، خاطرنشان کرد: رفتار پرخاشگرانه در دراز مدت مشکلات زیادی را برای فرد و اطرافیانش بوجود می‌آورد. لذا بهترین راه حل در پیشگیری از بروز مشکلات هنگام برخورد با موانع زندگی و در ارتباط با دیگران به جای بروز رفتار منفعلانه یا پرخاشگرانه، استفاده از روش «جرأتمندانه» است.
>> ایسنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
رامین احمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
۰
۰
با سلام فرزندی 3 ساله دارم و در آپارتمان 65 متری زندگی مستاجری می گذرانم گاهی پسرم می دود(تاحد امكان جلوی فرزندم رامی گیریم) كه این باعث اعتراض (بارفتار های بد مثل داد زدن در راهرو و... )مستاجر طبقه پایین شده و میترسم با وی دعوا و یا درگیر شوم لطفا راهنمایی بفرماییید چگونه رفتار منطقی و خوبی از خود نشان دهم

نیازمندی ها