انرژی‌هایی ‌که تجدید‌پذیر است

طبق مطالعات انجام شده، شمار اختراعات ثبت شده در حوزه فناوری‌هایی با قابلیت تجدید انرژی در طول دهه گذشته به سرعت افزایش یافته است. مطالعات نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه فناوری‌ها و رشد بازار این‌گونه محصولات به پیشرفت چشمگیر اختراعات در این زمینه کمک کرده است.
کد خبر: ۶۱۴۲۰۷
انرژی‌هایی ‌که تجدید‌پذیر است

جسیکا ترنکیک، دستیار استاد سیستم‌های مهندسی در دانشگاه MIT همراه دیگر محققان، مجموعه اطلاعاتی از اختراعاتی که در صد کشور متفاوت بین سال‌های 1970 و 2009 به ثبت رسیده بود گردآوری و به جای استفاده از روش طبقه‌بندی در دفاتر ثبت اختراع، آنها را براساس کلید واژه‌های مخصوص طبقه‌بندی کردند. این گروه در مجموع 73 هزار اختراع ثبت شده در حوزه فناوری‌های تجدید انرژی را بررسی کرد.

وی می‌گوید: «این داده‌ها درخصوص عملکرد اختراع و این‌که چه کسی و کجا از آن استفاده می‌کند اطلاعاتی در اختیار ما می‌گذارد.» تجزیه و تحلیل آماری، ارتباط بین پیشرفت این اختراعات ثبت شده و سرمایه‌گذاری‌های اولیه در تحقیق و توسعه و رشد بازار این‌گونه فناوری‌ها را به وضوح نشان می‌دهد. این پیشرفت در اختراعات ثبت شده در زمینه تجدید انرژی، بخصوص انرژی خورشیدی و باد چشمگیر بوده است.

اختراعات در زمینه فناوری‌های سوخت فسیلی رشد به نسبت کمتری داشته، در حالی‌که در فناوری‌های هسته‌ای این روند یکنواخت بوده است. به عنوان مثال، بین سال‌های 2004 و 2009 تعداد اختراعات در زمینه انرژی خورشیدی سالانه به طور میانگین 13 درصد افزایش داشت، در حالی‌که این میزان برای انرژی باد 19 درصد افزایش یافت. این میزان رشد نزدیک یا بیش از میزان رشد فناوری‌هایی مانند ارتباطات دیجیتال بوده است.

تعداد اختراعات در زمینه تجدید انرژی در آمریکا بین سال‌های 1975 و 2000 کمتر از 200 اختراع در سال بود، در حالی‌که تعداد آنها تا سال 2009 به بیش از یکهزار مورد در سال افزایش یافته است. در مقایسه با آن، حدود 300 اختراع در زمینه سوخت فسیلی در سال 2009 به ثبت رسیده است.

بنا به گفته‌های ترنکیک، افزایش هنگفت بودجه تحقیقاتی در این زمینه‌ها به شوک‌های نفتی در دهه‌های 1970 و 1980 منجر شد، اما تاثیر این سرمایه‌گذاری‌ها در رونق فعلی این اختراعات قابل مشاهده است. کارهای بسیاری در دهه‌های 70 و 80 انجام شد و تلاش‌های بسیاری صورت گرفت که هنوز از آنها بهره‌مند هستیم. این گروه تاثیر سرمایه‌گذاری در تحقیق ـ سرمایه‌گذاری دولت و صنعت ـ و تاثیر رشد بازار در فروش سیستم‌های تجدید انرژی را نیز بررسی کرده است. گرچه در این بررسی‌ها تفاوت‌های منطقه‌ای وجود داشت، اما این روند رشد در کشورهای مختلف یکسان بود. در حالی‌که چین گاهی اوقات متهم به استفاده از مزایای فناوری‌های کشورهای دیگر و نوآوری در فرآیندهای تولیدی است، این داده‌ها تصویر دیگری را از چین ارائه می‌کند به طوری که اختراعاتی که درخصوص فناوری‌های تجدید انرژی به چین آورده شده‌ است (شامل اختراعات مخترعان و شرکت‌های خارجی) طی سال‌های گذشته رشد چشمگیری را نشان می‌دهد.

تاثیر بلند‌مدت سرمایه‌گذاری در تحقیق، یکی دیگر از یافته‌های قابل توجه این مطالعات است. سرمایه‌گذاری در تحقیقات اولیه و همین‌طور در اجرای فناوری‌ها نقش بسیار مهمی دارد و این داده‌ها اهمیت وجود هر دو سرمایه‌گذاری را نشان می‌دهد. برای مثال در فناوری‌های مصرفی مورد نیاز مانند رایانه انتقال فناوری به مرحله اجرا به سرعت صورت می‌پذیرد، اما برای فناوری‌هایی که کمتر مشهود و مورد نیاز هستند این روند مدت زمان بیشتری به طول می‌انجامد. توسعه و پیشرفت فناوری‌هایی که در بازار ارزشی ندارد نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر دارد. یک لپ‌تاپ سبک یا لپ‌تاپی با عمر باتری طولانی‌تر مزیت‌هایی برای مصرف‌کننده دارد، در حالی‌که یک مصرف‌کننده هنگام روشن‌کردن یک چراغ به این موضوع که میزان انتشار کربن چراغ کم یا زیاد است توجهی نمی‌کند. در اینجا مقررات و سرمایه‌گذاری دولت می‌تواند به پیشرفت فناوری کمک کند.

اغلب فناوری‌های جدید برای توسعه به مدت زمان طولانی نیاز دارد و برای پیشرفت فناوری در زمان رشد بازار، سرمایه‌گذاری عمومی در مراحل اولیه نقش بسزایی دارد. همان‌طور که این امر برای بسیاری از فناوری‌های شناخته‌شده مانند تلفن‌همراه اتفاق افتاده است. در مورد فناوری‌های جدید انرژی نیز نیاز به این‌گونه سرمایه‌گذاری‌ها امری بدیهی است.

sciencedaily / مترجم: ندا ابوطالبی‌راد

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها