وسعت دریاچه بیش از ۲۲۰ هکتار و مشتمل بر دو دریاچه کوچک و بزرگ است که در فصل پر آب، به هم میپیوندند و دریاچهای واحد را به وجود میآورند. بیشترین عمق دریاچه ۵/۵ متر و میانگین ژرفای آن سه متر است. وسعت حوضه آبریز دریاچه نئور ۴۵ کیلومتر مربع بوده و از مراتع ییلاقی عشایر فندوقلو میباشد. از دریاچههای آب شـیرین بوده و آب آن از چشمههای متعدد کف دریاچه و اطراف آن و همچنین از نزولات آسمانی تامین میشود.
دریاچه نئور اردبیل بهعنوان یک منطقه حفاظت شده زیست محیطی تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد. ماهیهای دریاچه نئور هر سال پیش از زمستان صید و جمعآوری میشوند. زیرا در اثر یخ زدن دریاچه این ماهیها نمیتوانند در زمستان زنده بمانند و پس از زمستان دوباره ماهیهای کوچک پرورشی در نئور رها میشوند.
دریاچه نئور، زیستگاه برخی از گونههای پرندگان مهاجر عبوری است که برای مدتی کوتاه از دریاچه استفاده میکنند. آنقوت از عمدهترین پرندگان این دریاچه و حاشیه آن است که در این منطقه زادآوری میکند. این دریاچه محل مناسبی برای پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان است.
دریاچه کوهستان وفوق العده زیبای نئور واقع در مرز استان اردبیل و گیلان، در دامنه غربی قله ۳۱۹۷متری بغروداغ قرار دارد و بهترین و زیباترین مسیر دستابی بدان از طریق گیلان است. مسیر دره گرگانرود را میتوان به عنوان مسیر مناسب، بکر و زیبا برای صعود به بغروداغ ونئور از مسیرجنوبی، آن به شمار آورد. از هشتپر طالش توسط وسیله نقلیه با عبور از پل گرمان رود وسه راهی به سوی مسیر کوهستانی تالش درجادهای مناسب وجنگلی حرکت میکنیم. با پشت سر گذاردن آبادیهای کوچک و بزرگ چون ریک، دشتیار، کیش دیبی، سه راهی سوباتان، دکاه خانی، اسب سرا وزره و عبور از امتداد قلل تیلار درسمت جنوب و کالو که پوشیده از درختان جنگلی است به پیرگری، لقمه کش، لوراهونی، اسنور و بالاخره به آخرین محل این مسیر کلنگلی بیل میرسیم درمیان مراتع عاری از جنگل آن ازوسیله نقلیه پیاده میشویم. هوا صاف نسبتاً سردی از ما استقبال میکند. مسیر را به سمت شمال غربی از بالای چشمه کوچکی درارتفاع ۲۲۰۰متری ادامه میدهیم تابه دریاچه کوچک قره گل که در واقع برکه سیاه رنگی است میرسیم. در این نقطه چشمه آب بزرگ قراردارد. از این محل رشته کوه بغروداغ نمایان است. همچنین آبشار بزرگی مشاهده میشود که فصلی است و بر اثر آب شدن برفها و یخ پدیدآمده است. مسیر آبشار که ازکوه بغروبه پایین روان است با مسیر آب باتمان فرق میکند. با عبور ازدشتهای سرسبز و مراتع زیبای منطقه که در میانشان گلهای حسرت سفید روییده است به دشت بازی درپای قله بغرو میرسید. این دریاچه در شبهای تابستانی ومهتابی همچون آینهای شفاف میدرخشد. طول این دریاچه مستطیل شکل ۴کیلومتر و عرض آن یک کیلومتر وعمق آن تقریباً ده متر میباشد. آب آن از ذوب برفهای ناحیه اطراف و احتمالاً چشمههای داخلی آن تأمین میشود.
>> یک جهانگرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: