تصویربرداری مولکولی روشی غیر تهاجمی و اختصاصی برای شناسایی بیومارکرهای ویژه بافتها و سلولهای بیمار است که در طول دهه گذشته کاربردهای فراوانی داشته است.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی یا «MRI» بهدلیل قابلیتها و توانمندیهای ویژه به عنوان تکنیکی برتر در ارائه اطلاعات آناتومیکی و فیزیولوژیکی با دقت بالا مطرح است. از مواد دارویی حاجب (Contrast Agents) در «MRI» استفاده میشود که به شکلهای مختلف در دسترس هستند. با ورود فناوری نانو به عرصه پزشکی تشخیصی بهخصوص MRI، نانوذرات مغناطیسی به عنوان موفقترین راه ممکن مطرح هستند که برخلاف مواد حاجب موجود که فقط سیگنال حاصل از عروق را تشدید میکنند، سیگنال حاصل از بافتها و سلولهای خاص را نیز درحد قابل تشخیص افزایش میدهند.
از آنجا که داروی مرسوم کنتراست مغناطیسی (مگنویست) در سطح خارج سلولی کاربرد دارد لذا برای تشخیص سلولهای سرطانی در مراحل اولیه لازم است که این دارو دارای سایز و ابعاد قابل نفوذ به سلول باشد.
برای این منظور پژوهشگران گروه فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران این داروها را در سایز نانو تولید کردند که قادر است از سطح فضای خارج سلولی به فضای درون سلولی راه یابد و سلولهای سرطانی و تومور را از سلولهای نرمال متمایز و شناسایی کند.
داروی تولید شده دارای خاصیت دارویی برای آشکارسازی سرطانهای پستان و تومورهای کبدی در مراحل اولیه است ضمن آنکه در تصویربرداری MRI به عنوان تشدید کنندههای تصویری (مواد کنتراستزا) نیز کاربرد دارد.
از آنجا که نمونه غیر نانو این دارو مورد تایید سازمان استاندارد مواد غذایی و دارویی آمریکا است لذا دارای تاییدیه FDA است، به همین خاطر چون این دارو مراحل آزمایشگاهی و حیوانی را گذرانده است در حال بررسیهای انسانی است که پس از آن معرفی میشود.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد