خیلیها دوست دارند که سیگار را ترک کنند، اما این کار آسانی نیست.یکی از دلایلی که سیگاریها به سیگار کشیدن خود ادامه میدهند، ترس آنها از افزایش وزن است.
زیرا آمار نشان میدهد که ۸۰ درصد افرادی که سیگار را ترک میکنند، به طور متوسط هفت کیلو به وزنشان اضافه میشود. افزون بر این، موضوع ناراحتکننده برای این افراد آن است که این اضافه وزن مستقل از مصرف شکلات یا شیرینی برای جبران نبود سیگار است.
پژوهشگران سوئیسی به تازگی تحقیقی انجام دادهاند که نشان میدهد پس از ترک سیگار، میزان مصرف کالریهای زیاد نیست که باعث افزایش وزن میشود بلکه تغییراتی که در فلور روده به وجود میآید، عامل این پدیده است.
در این تحقیق افراد سیگاری، غیر سیگاری و همچنین افرادی که بهتازگی سیگار را ترک کرده بودند، شرکت داشتند. این پژوهشگران به مدت ۹ماه شرکتکنندگان را مورد بررسی قرار دادند.
در این مدت در روده سیگاریها و غیرسیگاریها تغییراتی مشاهده نشده بود اما در همین مدت تحولات عجیبی در روده کسانی دیده میشد که سیگار را ترک کرده بودند.
در روده این افراد به طور ناگهانی باکتریهای بسیار زیادی ایجاد شده بود که در روده افراد بسیار چاق نیز وجود دارد.
«گرهارد روگلر» مدیر این پروژه گفت که این افراد دچار افزایش وزن شدند بدون آن که بیشتر غذا خورده باشند. باکتریهای دیده شده در روده این افراد قابلیت آن را دارند که در روده افرادی که سیگار را ترک کردهاند، بیشترین بهره برداری را از مواد غذایی کنند. موثر بودن این باکتریها باعث افزایش وزن افراد و رشد چربی در قسمت کمر و شکم میشود.
اکنون پژوهشگران در حال انجام تحقیقی هستند تا بتوانند راهی برای خارج کردن این باکتریهای موثر و پرکار از روده افراد بیابند.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر