کامران تفتی، بازیگر نقش سینا در سریال «ستاره حیات»: سرم برای بازی در نقش‌های سخت درد می‌کند!

کد خبر: ۵۹۲۵۱۷
کامران تفتی، بازیگر نقش سینا در سریال «ستاره حیات»: سرم برای بازی در نقش‌های سخت درد می‌کند!

کامران تفتی، فارغ‌التحصیل رشته بازیگری است. او در آثار مختلف تلویزیون همچون دیوار، راز و نیاز، راز پنهان، تبریز در مه، زیر هشت، کارآگاهان و زمانی برای پشیمانی بازی کرده است. مخاطبان شبکه سه از چندی پیش شاهد بازی او در سریال «ستاره حیات» هستند. تفتی در این سریال نقش سینا را مقابل نیما رئیسی (رضا) بازی می‌کند. این دو نفر تکنیسین‌ اورژانس هستند. سینا در این سریال با ماجراهای مختلف رو‌به‌رو می‌شود. برادر او عقب‌مانده ذهنی است و سینا تلاش می‌کند برای او حامی خوبی باشد.

در سریال ستاره حیات شیطنت‌های شما در کنار آرامش رضا (نیما رئیسی) به شکل‌گیری یک زوج مناسب هنری منجر شده است. چقدر تلاش کردید این زوج هنری تصویرگر کسانی باشد که در اورژانس فعالیت می‌کنند؟

جواد ارشاد، کارگردان سریال تلویزیونی ستاره حیات من را سر صحنه تئاتر «نظمیه زنان» دیده و از آنجا از بازیم خوشش آمده بود و از من برای اجرای نقش سینا در ستاره حیات دعوت کرد. خوشحالم که این افتخار نصیبم شد تا بتوانم ایفاگر نقش یکی از تکنیسین‌های اورژانس باشم تا هم با این حرفه تا حدودی آشنا شوم و هم این‌که بتوانم با اجرای این نقش به مردم نشان بدهم این افراد چه زحماتی می‌کشند، در حالی که ما نسبت به این مساله غافل هستیم.

صادقانه بگویم احساس خوبی دارم که یک کارگردان چنین موضوعی را انتخاب کرده است، چون تاکنون کمتر شاهد ساخت آثار نمایشی با این موضوع بوده‌ایم. این اتفاق را باید به فال نیک گرفت. معتقدم توجه به موضوع اورژانس اتفاق تازه‌ای در آثار تلویزیونی است. عوامل سازنده این سریال تمام تلاش‌شان را کردند تا تصویرگر زحمات این افراد باشند. از سوی دیگر در این سریال نشان می‌دهیم این افراد با چه مشکلاتی رو‌به‌رو هستند، اما زمانی که سر کارشان می‌آیند بدون آن‌که توجهی به دشواری‌های زندگی‌شان داشته باشند، فقط به فکر نجات مردمی هستند که به کمک آنها نیاز دارند.

سریال ستاره حیات هم تا حدودی وارد زندگی خصوصی شخصیت‌های قصه می‌شود که به عنوان تکنیسین اورژانس فعال هستند. همچنین سینا را نشان می‌دهد که چگونه با فراز و نشیب‌های زندگی شخصی و کاری خودش برخورد می‌کند. من سعی کردم دین خود را نسبت به فعالان این عرصه بخوبی نشان بدهم.

درباره ترکیب من و نیما رئیسی هم باید بگویم ما از دوستان قدیمی هستیم که خوشبختانه در این سریال توانستیم کنار هم بازی کنیم. بازی در این سریال هیجان خاصی داشت، چرا که بیشتر باید تصویرگر عملیات‌ مختلف اورژانس بودیم. بازی در کنار نیما و دیگر بازیگرانی مثل حسین محجوب، بهزاد فراهانی و خانم ثریا قاسمی لذت‌بخش بود. هرکدام از این بازیگران تلاش کردند نقش‌هایشان را به گونه‌ای بازی کنند که برای مخاطب باورپذیر و دلنشین باشد.

یکی از ویژگی‌های سریال ستاره حیات انتخاب بازیگران حرفه‌ای و کار بلد بود. بدون اغراق می‌گویم جمع این دوستان در این سریال در کنار هدایت کارگردان و دیگر عوامل سازنده باعث شد این سریال سرانجام خوبی داشته باشد. شیطنت من و آرامش نیما هم در این سریال به اندازه بود و مراقب بودیم این تعادل حفظ شود.

بده‌بستان‌هایی که بین شما و نیما رئیسی رد و بدل می‌شود بداهه است یا در متن وجود داشت؟

90 درصد از دیالوگ‌هایی که بین من و نیما رئیسی رد و بدل می‌شود در متن نوشته شده بود، اما در طول کار مواردی را که به ذهن من و نیما می‌رسید با کارگردان در میان می‌گذاشتیم و در صورت تائید ایشان، آن را اجرایی می‌کردیم و این‌طور نبود که فقط بداهه بگوییم. خوشبختانه همه موارد در فیلمنامه بود و ما طبق آن جلو می‌رفتیم.

برای بازی در نقش سینا باید تصویرگر عملیات تکنیسین‌های اورژانس در موقعیت‌های مختلف می‌بودید. برای اجرا‌کردن این نقش از چه شیوه‌‌ای استفاده کردید؟

هر نقشی که همراه با چالش باشد برایم دوست‌داشتنی‌تر است، چرا که باید از تمام تجربه‌هایی که در کارهای قبلی‌ام در سینما، تئاتر و تلویزیون کسب کرده‌ام، نهایت بهره را ببرم تا نقشم را خیلی خوب ایفا کنم. بنابراین هر چقدر ایفای نقش سخت‌تر و همراه با اکشن بیشتر باشد با اشتیاق بیشتری آن را بازی می‌کنم.

علاوه بر آن، وقتی قرار باشد نقشی را بازی کنم که به تحقیق نیاز داشته باشد حتما این کار را انجام می‌دهم. برای ایفای نقش سینا هم دوستانی که در اورژانس فعالیت می‌کنند همراه با گروه بودند و مواردی که لازم بود را به ما آموزش می‌دادند.

سریال ستاره حیات فقط سرگرم‌کننده نیست و نکات خوبی را به مردم آموزش می‌دهد که در مواقع بحران می‌توانند انجام بدهند. به نظرم بهتر بود تعداد قسمت‌های این سریال بیشتر می‌شد، چون تاکنون سریالی درباره اورژانس ساخته و پخش نشده است و ای‌کاش بیشتر به این حرفه در قالب یک اثر درام پرداخت می‌شد. مطمئن هستم مردم ارتباط خوبی با این سریال برقرار کرده‌اند و حیف است اینقدر زود به پایان برسد.

معتقدم زندگی شخصیت‌های این مجموعه ظرفیت پرداخت بیشتر را داشت و این مساله در تعداد قسمت‌های بیشتر امکان‌پذیر بود. با وجود این فکر می‌کنم تولید این سریال برداشتن گام اول بود و می‌توان در این باره قدم‌های بیشتر و موثری برداشت تا فرهنگ اورژانس را میان مردم ترویج کرد.

پس با این تعریف، بازی در سریال ستاره حیات برایتان دشوار نبود؟

نه، برایم سخت نبود! البته این را هم بگویم به اصطلاح سرم برای بازی در نقش‌های سخت درد می‌کند و کارهای سخت را دوست دارم و برای ایفای چنین نقش‌هایی شور و اشتیاق زیادی دارم. جنس این نوع نقش‌ها همراه با تجربه‌های زیادی برای بازیگر است و علاوه بر آن هیجان خاصی هم دارد. در مجموع برای بازی در این سریال در موقعیت‌های مختلف قرار گرفتم که هرکدام از لحظات آن برایم جالب بود.

در یکی از صحنه‌های این سریال مردی نشان داده شد که فرزندش دچار برق گرفتگی شده بود، اما به سینا و رضا اجازه نمی‌داد او را برای درمان به بیمارستان ببرند و تاکید می‌کرد همانجا درمانش کنند. در این صحنه شما باید بدون عصبانیت او را مجاب می‌کردید فرزندش در صورت عدم انتقال به بیمارستان جانش را از دست می‌دهد. درباره بازی در این صحنه و شبیه‌ آن بگویید، چون به نظر می‌آید چنین صحنه‌هایی باید خیلی حرفه‌ای و مانند یک تکنیسین واقعی اورژانس بازی می‌کردید که مردم واکنش‌های شما را باور می‌کردند.

بله، بازی در چنین صحنه‌هایی کار دشواری بود، چرا که ما در این سریال قرار بود نماینده مناسبی از تکنیسین‌های اورژانس باشیم، به همین دلیل باید مثل فعالان واقعی این عرصه برخورد و این صحنه‌ها را بازی می‌کردیم.

من و نیما نهایت تلاش‌مان را کردیم که به دور از عصبانیت همراهان بیمار را مجاب کنیم که این کار آنها خطرناک است. امیدوارم نقشم را در این سریال آنقدر باورپذیر بازی کرده باشم که ادای دین مناسبی به تکنیسین‌های اورژانس باشد. در ارتباط با جزئیات نقش هم مرتب با کارگردان صحبت می‌کردیم تا بازی‌ها کمترین ایراد را داشته باشد.

سینا یک برادر عقب‌مانده ذهنی دارد. در کنار چنین افرادی کار سختی است. از دشواری‌های این صحنه بگویید.

گرچه تا به حال تجربه بازی در این شرایط را نداشتم، اما سعی کردم این صحنه‌ها را خوب و تاثیرگذار بازی کنم و رفتارم ترحم‌آمیز نباشد. نوع رفتار با چنین کودکانی اهمیت زیادی دارد و باید به آنها احترام گذاشت و من تلاش کردم این موضوع را در بازیم به تصویر بکشم.

در مجموع همه گروه زحمت کشیدند تا حرف مهمی در این سریال مطرح شود. خوشحالم نتیجه تعامل اورژانس و رسانه ملی به شکل‌گیری سریال تلویزیونی ستاره حیات منجر شد. امیدوارم فرصت سریال‌سازی برای مشاغل مختلف مهیا شود تا مردم با حرفه‌های مختلف بیشتر آشنا شوند. ما می‌توانیم در قالب آثار درام و بهره بردن از جذابیت‌های بصری آثار متنوعی در این باره بسازیم و فرهنگسازی کنیم.

فاطمه عودباشی‌ /‌ گروه رادیو و تلویزیون

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها