با وجود این، اسبابکشی کردن و رفتن به خانهای دیگر در کشورهای مختلف به شیوههای متفاوتی انجام میشود و بر همین اساس ممکن است این کار در کشوری سادهتر از کشور دیگر باشد.
بهعنوان نمونه، شاید برای ما خیلی عجیب به نظر برسد که خانوادهای تمام اسباب و اثاثشان را داخل یک چمدان جا بدهند و از خانهای به خانه دیگر نقل مکان کنند.
دلیلش هم مشخص و البته تا حدی طبیعی است، چون ما همیشه عادت کردهایم برای نقل مکان، کامیونهای بزرگ و جاداری را ببینیم که پر از اسباب خانه است و داخل کوچهها و خیابانها میگردد تا به خانه جدید برسند.
یعنی وقتی حرف اسبابکشی میشود، فقط به این فکر میکنیم که چطور این همه وسیله را جمع کنیم، کجا آنها را جا بدهیم و چگونه آنها را به خانه جدید برسانیم؟!
برای همین هم اغلب از اسبابکشی میترسیم و نگرانش هستیم و تا جایی که امکان داشته باشد، خانه و آپارتمانمان را عوض نمیکنیم.
در حالی که مردم بسیاری از کشورهای جهان و اینطور که ما اسبابکشی میکنیم، در صدد جمع کردن لوازم خانه و جابهجایی نیستند.
بعضیها اصلا اسبابکشی نمیکنند
در کشور ما تقریبا تمام افراد زمانی که میخواهند به خانه دیگری نقل مکان کنند، اسباب و لوازم خودشان را جمع میکنند و آنها را به خانه جدید میبرند. در حالی که در بسیاری از کشورها، اسبابکشی به این شیوه انجام نمیشود و افراد میتوانند خانه را همراه با تجهیزات و مبلمان کامل بخرند یا اجاره کنند.
در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی، مردم ترجیح میدهند خانهای که برای خرید یا اجاره انتخاب میکنند مبله بوده و تمام امکانات لازم برای زندگی را داشته باشد. البته گروهی هم هستند که این شیوه را نمیپسندند و آنها نیز میتوانند از میان خانههای معمولی که هیچ وسیلهای ندارد، یکی را انتخاب کنند.
کسانی که خانههای مبله را انتخاب میکنند برای تغییر مکان و اسبابکشی، کار دشواری در پیش ندارند. فقط کافی است وسایل شخصی و یادگاریهایشان را جمع کنند، داخل چمدانی بچینند و راهی خانه جدیدشان شوند. علاوه بر راحت بودن کار اسبابکشی با تهیه آپارتمانهای مبله، معمولا در هزینهها و زمان هم صرفهجویی میشود و دیگر لازم نیست اعضای خانواده چند روز به دنبال خرید لوازم مورد نیازشان باشند و آنها را با مبلغی به نسبت سنگین تهیه کنند.
دردسر اسبابکشی یا لذت خرید
خیلیها هم ترجیح میدهند خانه را به سلیقه خودشان طراحی کنند و دوست دارند چیدمان لوازم خانه مطابق میل آنها باشد. این افراد هم براحتی میتوانند خانههای معمولی را انتخاب کنند؛ خانههایی که مبلمان و تجهیزاتی ندارد و خالی است.
البته در صورتی که فرد تمایل داشته باشد میتواند خانهای را انتخاب کند که لوازم اصلی آشپزخانه مانند گاز، یخچال و ماشین لباسشویی را دارد ولی خرید لوازم دیگر به عهده خودش است. آنهایی که طرفدار خریدن این نوع آپارتمانها هستند، معمولا میگویند خرید لوازم خانه کاری لذتبخش است و دوست دارند مطابق میل خودشان وسایل را بخرند.
همچنین گروهی هم هستند که دوست ندارند از لوازمی استفاده کنند که قبلا دیگران از آنها استفاده کردهاند و به همین دلیل ترجیح میدهند خانهای مبله نشده را تهیه کنند. علاوه بر این، با خریدن خانههای بدون تجهیزات و لوازم، افراد دیگر نگران خراب شدن یا آسیب دیدن لوازم خانه هم نیستند. بنابراین گروهی هم هستند که با تمام زحمتها و دردسرهای اسبابکشی، طرفدار خرید خانههای بدون اسباب و لوازم هستند.
خانههای گرانتر، اسبابکشی راحتتر
مسلما تهیه خانهای با تمام اسباب و لوازم موردنیاز هزینه بیشتری برای افراد دربردارد اما کسانی که طرفدار خرید این نوع خانهها یا آپارتمانها هستند، میگویند با کم شدن هزینه اسبابکشی و خرید لوازم، این مبلغ اضافی، جبران میشود.
گروهی از افراد نیز به خرید این آپارتمانها و خانهها روی میآورند و چنین فکر میکنند که تهیه خانهای همراه با تمام وسایل ارزش پرداخت پول بیشتر را هم دارد. عدهای هم برخلاف این گروه، با تصور اینکه این نوع خانهها بسیار گرانتر از خانههای معمولی است، فقط به فکر خریدن یا اجاره کردن خانهای بدون لوازم و مبلمان هستند.
اسبابکشی بدون اسباب اضافی
اسبابکشی فرصت خوبی است تا سروسامانی به لوازم خانه بدهیم و اسباب و لوازم غیرضروری و دستوپاگیر را کنار بگذاریم اما خیلیها نمیدانند با این لوازم اضافی چه کار باید کرد؟ گروهی آنها را با خودشان به خانه جدید میبرند و پس از اینکه دردسرهای جابهجایی را هم متحمل شدند، آنها را رد میکنند و عدهای هم در شلوغی خانه قدیمی این کار را انجام میدهند.
مردم آلمان اما شیوه جالبی دارند؛ آنها تمام وسایل غیرضروری و آنچه را که مورد استفادهشان قرار نمیگیرد، پشت در خانههایشان میگذارند تا هرکس به آنها نیاز دارد، بتواند آنها را بردارد یا شهرداری این کار را برایشان انجام دهد.
آلمانیها هر وقت حس کنند اسباب و لوازم خانهشان غیرضروری است، آنها را پشت در خانه میگذارند ولی این کار در اسبابکشیهای آنها بیشتر به چشم میخورد تا سبکتر و راحتتر به خانه جدید بروند.
خودتان اسبابکشی کنید
تا به حال فکر کردهاید خودتان سوار کامیونی شوید و اسباب و اثاثیهتان را به خانه جدید ببرید؟ یعنی بدون اینکه از راننده یا کارگری کمک بگیرید، خودتان کارهای حمل و نقل و جابهجایی را انجام دهید؟!
اگر فکر میکنید این کار غیرممکن است، شاید برایتان جالب باشد بدانید که در بعضی از کشورها، مردم میتوانند خودشان کارهای مربوط به اسبابکشی را انجام دهند. برای این کار باید کامیونی متناسب با اسباب و لوازمشان کرایه و خودشان مسیر خانه قدیمی تا خانه جدید را طی کنند البته کسانی که از این شیوه استفاده میکنند، حتما باید از دوستان و آشنایانشان هم کمک بگیرند، چون مسلما جمع کردن لوازم خانه به تنهایی کار آسانی نخواهد بود.
بسیاری از افرادی که تنها زندگی میکنند یا اسباب زیادی ندارند و در عین حال هم نمیخواهند خانهای مبله بخرند یا اجاره کنند از این شیوه برای اسبابکشی و نقل مکان به خانه جدیدشان استفاده میکنند که هزینه به نسبت کمتری دارد.
شرکتهایی که جای شما اسبابکشی میکنند
در اغلب کشورهای اروپایی اگر قرار باشد کسی اسباب و لوازم خانه را هم با خودش به آپارتمان جدید ببرد، معمولا از شرکتهایی کمک میگیرد که کار بستهبندی و جابهجایی را برای مردم انجام میدهند. در این کشورها، شرکتهایی وجود دارد که در صورت تمایل صاحبخانه، کارگران آن تمام لوازم خانه را بستهبندی میکنند و همراه با کامیون به خانه جدید میفرستند البته اگر صاحب خانه از آنها بخواهد، کار چیدن لوازم در خانه جدید هم توسط آنها انجام میشود بنابراین تنها کاری که فرد صاحبخانه در این شرایط باید انجام دهد، کنترل کردن اسباب و لوازم است تا چیزی در خانه قدیمی جا نماند.
تغییر آدرس را باید اعلام کنید
ساکنان کشورهای اروپایی و آمریکا میدانند هنگام اسبابکشی، علاوه بر جمع کردن لوازم خانه و انتقال آنها به خانه جدید، کار مهم دیگری هم هست که حتما باید انجام شود.
در این کشورها، بسیار مهم است که تغییر آدرس و تغییر نام مالک خانه به موسسات و شرکتهای مربوط اطلاع داده شود.
به عنوان نمونه تمام بانکهایی که فرد در آنها حساب دارد قبل از جابهجایی باید از تغییر آدرس او مطلع شوند. همچنین افراد باید با اداره برق تماس بگیرند و این موضوع را به آنها هم اطلاع دهند.
جالب است که تلفن، تلویزیون و اینترنت هم باید به آدرس جدید منتقل شود. بنابراین یکی از مهمترین کارهایی که قبل از اسبابکشی و حین جمعکردن لوازم در این کشورها باید انجام شود، اطلاع دادن به موسسهها و ادارههای مختلف است.
نیلوفر اسعدیبیگی - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: