با این حال، بعضی ها هم یادشان رفته، پوست هم از این آفتاب اذیت می شود. گویی آنها فراموش می کنند این پوست بی زبان از صبح تا شب باید در معرض نور خورشید باشد و هیچ محافظی هم ندارد.
در حالی که متخصصان پوست و مو بارها تاکید کرده اند با استفاده از کرم های ضدآفتاب باید از پوست خود محافظت کنیم و آن طور که دکتر امیرهوشنگ احسانی می گوید این موضوع در تابستان اهمیت بیشتری پیدا می کند.
این متخصص پوست و مو در گفت وگو با جام جم در این باره توضیح می دهد: فصل تابستان که از راه می رسد، مشکلات پوستی ناشی از تماس با نور خورشید هم بیشتر از قبل می شود. بدون شک در این فصل، آفتاب سوختگی ها و دردسرهای ناشی از آفتاب به دلیل شدت زیاد نور خورشید افزایش می یابد و به همین دلیل توصیه می شود در این فصل گرم سال به صورت دقیق و منظم از کرم های ضدآفتاب مناسب استفاده کرده و در فواصل زمانی موردنیاز هم آن را تجدید کنید. البته بعضی ها هم هستند که وقتی در معرض نور خورشید قرار می گیرند، خیلی راحت تر از دیگران دچار آفتاب سوختگی می شوند و مسلما در چنین شرایطی لازم است کرم های ضدآفتاب را به دفعات استفاده کنند.
دکتر احسانی نیز در این زمینه می گوید: گروهی از افراد به طور غیرطبیعی در آفتاب می سوزند یا دچار واکنش های پوستی می شوند. این گروه حتما باید در فصل تابستان به دفعات از ضدآفتاب ها استفاده کنند و این موضوع را به هیچ عنوان نادیده نگیرند.
بهترین ضدآفتاب یا بالاترین SPF؟
چه کسی گفته هر چه SPF (فاکتور محافظت از پوست در برابر نور خورشید که بر جعبه های کرم ضد آفتاب درج می شود)ضدآفتاب بیشتر باشد، ماندگاری آن هم بیشتر خواهد بود؟ چه کسی تعیین کرده که SPF هرچه بالاتر، ضدآفتاب هم بهتر؟
خیلی ها چنین طرز تفکری دارند و برای همین همیشه کرم ضدآفتاب را با بالاترین SPF تهیه و از آن استفاده می کنند. در حالی که دکتر احسانی می گوید SPF بالاتر نشان دهنده ماندگاری بیشتر کرم ضدآفتاب نیست.
به گفته این متخصص پوست، استفاده مناسب و دقیق از کرم های ضدآفتاب می تواند از ایجاد ضایعات پوستی پیشگیری کند و البته با توجه به این که ضدآفتاب پس از مدتی به دلیل تعریق یا شستشو ممکن است پاک شود، حتما باید در فواصل زمانی مناسب آن را تجدید کنید.
وی درباره انتخاب ضدآفتاب مناسب یادآور می شود: نیازی نیست همیشه از کرم ضدآفتاب با بالاترین میزان SPF استفاده کنید. در واقع فاصله میان SPF 30، 60 و 90 از نظر ماندگاری وجود ندارد و فقط 5 ـ 4 درصد تفاوت میان آنها دیده می شود.
این بیماری های پوستی در تابستان شایع تر می شود
هوا که گرم تر می شود، فقط آفتاب سوختگی نیست که می تواند ما را گرفتار کند. خیلی از بیماری ها و مشکلات پوستی هم در این فصل بیش از پیش بروز می کند.
دکتر احسانی درباره این بیماری ها می گوید: همیشه با فرارسیدن فصل گرما، شیوع بعضی از بیماری های پوستی بیشتر از قبل می شود. بعضی از این مشکلات ناشی از افزایش میزان استفاده از استخرهای عمومی است و گروهی دیگر هم به دلیل بیشتر شدن گرما و رطوبت هوا در این فصل ایجاد می شود.
این متخصص پوست توضیح می دهد: در فصل تابستان بیماری های پوستی قارچی، شیوع بیشتری پیدا می کند و کسانی که زمینه ابتلا به این بیماری ها را دارند باید بیشتر مراقب باشند. بنابراین در این فصل به دلیل افزایش میزان تعریق، احتمال بروز عفونت های قارچی برای کسانی که در ناحیه تنه، پشت یا دست ها و پاها دچار قارچ های پوستی هستند، بیشتر می شود. در نتیجه طبیعی است که متخصصان پوست و مو هم مراجعان زیادی داشته باشند و تعداد آنها به دلیل مشکلات پوستی افزایش یابد.
از سوی دیگر، گزش ها هم در این فصل بیشتر می شود و به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه، افرادی که بیشتر در محیط های طبیعی و در تماس با طبیعت هستند، ممکن است دچار گزش شوند. البته گاهی این گزش ها می تواند باعث ایجاد واکنش های غیرطبیعی شود و به صورت ضایعات ساده پوستی یا حتی ضایعات تاولی نمایان می شود.
بیماری های پوستی در استخرهای شلوغ
تابستان فصل شنا و آبتنی است و کوچک و بزرگ دوست دارند در روزهای گرم سال، کمی در استخر شنا کنند و حال و هوایشان را تغییر دهند. برای همین هم این روزها، استخرها حسابی شلوغ می شود. این شلوغی هم فرصت خوبی است برای بیماری ها و مشکلات پوستی تا مردم را بیشتر درگیر کنند. به همین دلیل متخصصان پوست و مو همیشه تاکید می کنند در صورتی که فرد دچار بیماری پوستی خاصی است از حضور در استخرهای عمومی خودداری کند تا این بیماری به دیگران منتقل نشود.
دکتر احسانی یادآور می شود: استفاده از استخرهای عمومی می تواند دلیلی باشد برای افزایش میزان بروز قارچ های پوستی در ناحیه پا، کشاله ران و دیگر نواحی پوست مانند سر. از سوی دیگر، در این فصل میزان شیوع بعضی از بیماری های پوستی که ناشی از میکروب هاست نیز افزایش پیدا می کند. وی به افرادی که دچار مشکلات پوستی هستند، توصیه می کند از حضور در مکان های عمومی و فضاهایی که بیماری در آن انتقال پیدا می کند، خودداری کنند و لازم است مسئولان استخرها نیز نکات بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند.
دردسر پوست های طلایی
تابستان که از راه برسد، خیلی ها هم دوست دارند به کمک نور خورشید رنگ پوست شان را تغییر دهند و کمی برنزه شوند. این در حالی است که دکتر احسانی و همکارانش بارها یادآور شده اند که آفتاب گرفتن می تواند مشکلات متعددی را برای افراد ایجاد کرده و حتی ممکن است آنها را دچار سوختگی ها و تاول های شدید کند.
به گفته وی، آفتاب گرفتن حتی می تواند با ایجاد شرایط اورژانسی به بستری شدن فرد در بیمارستان منجر شود.
عرق سوز؛ بدون علامت ولی آزاردهنده
دکتر احسانی می گوید: عرق سوزشدن همان انسداد غدد عرق است و در نواحی که این غدد بیشتر وجود دارد، بروز می کند. همچنین کسانی که در محیط های گرم هستند یا کودکانی که لباس زیادی تن شان است، معمولا دچار این مشکل می شوند.
به گفته این متخصص پوست و مو، چنین ضایعاتی معمولا بدون علامت است و ممکن است کمی خارش داشته باشد. برای بهبود آن نیز می توان از کمپرس سرد یا حوله ای آغشته به آب ولرم تا سرد، استفاده کرد.
جام جم / نیلوفر اسعدی بیگی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد
فرزاد آشوبی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد