جزئیات دستگیری دومین مظنون بمب‌گذاری «بوستون»

مأموران پلیس آمریکا دومین مظنون بمب‌گذاری مسابقه ماراتن «بوستون» را پس از چند روز عملیات تعقیب و گریز گسترده، سرانجام بامداد امروز در داخل یک قایق که در حیاط پشتی خانه‌ای پناه گرفته بود، دستگیر کردند.
کد خبر: ۵۵۵۵۲۴
جزئیات دستگیری دومین مظنون بمب‌گذاری «بوستون»

«واشنگتن‌پست»نوشت، پلیس آمریکا پس از چند روز امنیتی کردن شهر بوستون و حومه آن سرانجام «زوخار سارنایوف» 19 ساله، دومین مظنون بمب‌گذاری را جمعه شب به وقت محلی، دستگیر کرد.

عملیات تعقیب و گریز منجر شده بود که سارنایوف در حیاط یک خانه پنهان شود و در حالی دستگیر شد که یکی از شهروندان «واترتاون» داخل قایقی که پشت خانه‌اش قرار گرفته بود، خون مشاهده کرد.

مظنون بمب‌گذاری بوستون، در زیر یک کاور پلاستیکی و درون قایقی پنهان شده بود که آغشته به خون بود.

دو مظنون بمب‌گذاری بوستون، برادر بودند که در قرقیزستان زندگی می‌کردند و احتمالاً قبل از آنکه در اوایل تا اواسط دهه 2000 به آمریکا سفر کنند، در کشورهای دیگری به سر می‌بردند.

مأموران پلیس پس از دریافت تماس تلفنی شهروند مذکور در واترتاون، در محل حاضل شدند و به سمت قایق نارنجک پرتاب کردند و پلیس اعلام کرد که سارنایوف زخمی است و در وضعیت وخیم جسمانی در بیمارستان است.

دستگیری جوهر سارنایوف به هفته هولناک در بوستون که با بمب‌گذاری آغاز شد و سه نفر کشته و 170 نفر دیگر زخمی شدند، پایان داد.

پس از حملات بوستون، مسلمانان آمریکایی با رفتاری متفاوت مواجه می‌شوند که خاطرات پس از حملات یازده سپتامبر را برای آنها زنده می‌کند. یکی از نگرانی‌های مهم جمعیت 6 میلیون نفری مسلمانان آمریکایی این بود که ممکن است مورد حمله واقع شوند.

به گفته بسیاری از مسلمانانی که این روزها با رسانه‌های مختلف در آمریکا مصاحبه می‌کنند، وقتی که یک سفیدپوست مرتکب جنایتی می‌شود، مسئولیت جنایت تنها متوجه همان شخص می‌شود اما اگر مظنون مسلمان باشد، کل جامعه مسلمانان مسئول شناخته می‌شود.

پلیس بوستون پس از تکمیل تحقیقات خود روز گذشته اعلام کرد که یکی از مظنونان بمب‌گذاری ماراتن بوستون به نام «تیمور لنگ» 26 ساله را کشته است که گفته می‌شود تیمور برادر سارنایوف بوده است.

سارنایوف 19 ساله توانست پس از درگیری با پلیس فرار کند که در نهایت در یک قایق پارک شده در حیاط پشتی یک خانه، دستگیر شد.

در عملیات دستگیری و تعقیب و گریز این دو مظنون بمب‌گذاری، یک پلیس کشته و تعدادی دیگر نیز زخمی شدند و پلیس گزارش کرد این دو برادر اصالتاً اهل «چچن» هستند.

تعدادی از اعضای خانواده این دو برادر، در مصاحبه‌هایی جداگانه، اعلام کردند که آن‌ها بی‌گناه هستند و تأکید داشتند که پلیس آمریکا می‌خواهد این حمله را به آنها نسبت دهد.

به گزارش بی بی سی، «انزور سارنایوف»، پدر دو مظنون که در روسیه به سر می‌برد، گفت پسرانش نمی‌توانسته‌اند دست به کشتار بزند و تیمور را «یک فرشته واقعی» توصیف کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
حسن
United States
۰۲:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
۰
۰
داستان اینطور است:
سلول های جذب جوانان و وهابی كردنشان در تمام دنیا زیر نظر عربستان و قطر فعالند.این سلول ها پس از جذب سفرهای چند ماهه آموزشی كه برای این افراد ترتیب میدهند آنها را در حالت ذخیره به كشور خودشان بر میگردانند.
اطلاعات این افراد به مقامات بالاتر فرستاده میشود كه اطلاعات مورد نظر به استخبارات عربستان یا ... میرود. رابطه نزدیكی بین نومحافظه كاران امریكایی و این سرویس ها بر قرار است و در صورت نیاز بصورت كنتراتی این سرویس ها آدم میفروشند و میفرستند و... و عملیات می‌كنند و معمولا هم این افراد جزء هستند كه همیشه در پایان عملیات نابود می‌شوند و همه چیز بحالت عادی برمیگردد.
اما هدف از قضیه اخیر چه بود:
1- در دو هفته اخیر چند لایحه جنجحالی در كنگره مطرح بود یكی سلاح، دیگری مهاجرت و دیگری كسری بودجه وآخری الزام امریكا به دخالت در جنگ احتمای با ایران. تمامی این لوایح در مدت این هفته تحت شعاع این عملیات بر وفق مراد نئومحافظه كاران عمل شد بدون آنكه مردم در جریان قرار بگیرند و فشار خاصی بر جمهوریخواهان وارد شود 2- رابطه با روسیه در چند هفته اخیر تیره شده بود و كفه امتیازات امریكا به روسیه برای اموری مثل كره شمالی و ایران خالی شده بود و حالا با این حادثه روسیه مجددا بدهكار شد
3- مردم بعد از حوادث تیراندازی نیوتاون بفكر محدودیت اسلحه و انتقاد از ساختار سیاسی امریكا و ان ار ای رفته بودند كه با این حادثه مساله حل و تمامی مسایل مجددا به خارجی ها و مخصوصا مسلمانان ارتباط داده شد.
4- افكار از سقوط بازار طلا و نفت منحرف شد و به داد قیمت طلا و بانكها رسید
5- كاهش بودجه مبارزه باتروریسم هم در لایحه بودجه 2013 منتفی شد.

نیازمندی ها