امان از حساسیت فصلی

یکی از بیماری‌های شایع در فصل بهار حساسیت فصلی است. آلرژی یا حساسیت فصلی یکی از شایع‌ترین انواع آلرژی‌هاست که افراد بسیاری را برای مدت طولانی درگیر می کند و شباهت نشانه های آن با سرماخوردگی گاه مبتلایان را به اشتباه می اندازد .
کد خبر: ۵۵۵۵۰۹

 

علائم آن می‌تواند التهاب بینی، عطسه‌های مکرر، خارش و آبریزش بینی، سرفه، قرمزی و خارش چشم، احساس خارش یا درد گلو، افزایش ترشحات بینی یا حلق، خشکی یا خارش پوست و کهیر باشد. اگر احساس کردید سرماخوردگی شما خیلی طول کشیده و مزمن شده به پزشک مراجعه کنید، زیرا شاید این سرما‌خوردگی نباشد و نوعی حساسیت یا آلرژی باشد. بعضی از بیماران در فصل بهار دچار سینوزیت حساسیتی می‌شوند که برای درمان آن مصرف آنتی‌بیوتیک لازم نیست.

اگر از مشکل حساسیت یا آلرژی رنج می‌برید شاید خیلی‌ها به شما توصیه کنند کورتون استفاده کنید، اما توجه داشته باشید کورتون با توجه به عوارض جانبی آن آخرین انتخاب درمانی برای موارد بسیار شدیدی است که به روش‌های دیگر پاسخ نداده است.

پیشگیری، بهترین روش درمان

مهم‌ترین توصیه این است که از ماسک استفاده کنید. تا جایی که امکان دارد از رفتن به پارک، مزارع و پارک‌ها خودداری کنید بویژه اوایل صبح و نزدیک غروب، چون بیشترین گرده‌افشانی گیاهان در این دو زمان است. روزانه چند بار دهان و بینی خود را با آب ولرم یا آب نمک شست‌وشو دهید.

این یکی از بهترین روش‌ها در کاهش مشکل است.استفاده از عینک آفتابی به عنوان محافظ چشم نیز روش پیشگیری مناسبی است.

تغذیه مناسب نیز توصیه مهم دیگری است. پرهیز از مصرف افزودنی‌های خوراکی، غذاهای آماده مانند کنسروها، فست‌فودها، فلفل یا دیگر ادویه‌جات محرک، پفک و چیپس می‌تواند کمک‌کننده باشد.

بر اساس طب سنتی، افراد دارای مزاج یا طبیعت خشک بیشتر مستعد حساسیت یا آلرژی هستند، بنابراین توصیه می‌شود مایعات و آب بیشتری بنوشند و بیشتر از میوه و سبزیجات در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

غذاهای بخارپز، آش و سوپ ـ بویژه سوپ جو ـ غذاهای مناسبی برای افرادی است که حساسیت فصلی یا آلرژی دارند. عسل نیز خواص ضدحساسیتی مفیدی برای این‌گونه بیماران دارد.

گیاهانی وجود دارد که خاصیت ضدحساسیت دارد از جمله آنها می‌توان به بابونه، سیاهدانه، گل‌ختمی، زردچوبه و دارچین اشاره کرد. دم‌کرده این گیاهان، نوشیدنی مفیدی در کاهش علائم حساسیت است.

عرق کاسنی و شاتره می‌تواند در کاهش شدت بیماری کمک‌کننده باشد. نوشیدن چای سبز و دم‌کرده بنفشه نیز مفید است.خاکشیر و جو به دلیل صفرا‌بری تاثیرات ضدحساسیتی خوبی دارند.

بادکش‌گذاری و حجامت در فصل بهار اگر با روش صحیح و از سوی متخصص انجام شود نیز می‌تواند در کاهش علائم مفید باشد.

طب سوزنی نیز یکی از روش‌های تخصصی مفید و بدون عارضه برای درمان انواع آلرژی‌ها از جمله حساسیت فصلی است.

دکتر امیرهومن کاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها