بد بودن حال اصلاً شوخیبردار نیست و باعث میشود کسی نخواهد با شما همنشین شود. همچنین ممکن است باعث شود اعتبارتان را در محلکار، پیش دوستان و یا حتی خانواده از دست بدهید. بنابراین بهتر است هرچه سریعتر از آن خارج شوید! ممکن است خروجتان از ناراحتی فرایندی طولانی باشد، ازاین رو بهتر است نکات زیر را حین آن به یاد داشته باشید:
1. اول سعی کنید مشکلی که موجب آزارتان میشود را پیدا کنید. اکثر اوقات مشکلاتی که آزارمان میدهند آنقدر پیچیده هستند که پیدا کردن آن خود به یک مشکل تبدیل میشود. اگر در مورد شما هم این طور است، سعی کنید مشکل را ریشهای بررسی کنید و هر تکه از پازل را که پیدا میکنید، آن را یادداشت کنید تا حداقل مغزتان از شر حفظ کردن آنها خلاص شود. بعد وقتی تعداد کافی از قطعات پازل را پیدا کردید، سعی کنید آنها را طوری کنار هم بچینید که بتوانید کل پازل را ببینید. وقتی پازل را پیدا کردید، باید برای آن راهحل پیدا کنید. اگر بتوانید یک راهحل سریع پیدا کنید خیلی خوب است اما اگر نتوانستید، باز فرایند پیدا کردن قطعات پازل و چسباندن آنها به همدیگر را ادامه دهید تااینکه بتوانید به یک راه حل قابلقبول دست پیدا کنید.
2. فوراً خودتان را مشغول چیزی کنید که همه یا بخشی از مغزتان را درگیر میکند. تمیزکاری یک نمونه بسیار عالی است، یا حتی غرق کردن خودتان در کارهای دفتری. هر کار دستی و مکانیکی برای این منظور خوب است. وقتی کارتان تمام شد، خواهید دید که عصبانیتتان برطرف شده است.
3. به خرید نروید. وقتی عصبانی هستید بیشتر خرج میکنید و چیزهایی میخرید که در حالا عادی نخواهید خرید. خرید کردن هم مثل نوشیدن یا خوردن یک مکانیزم برای کنار آمدن با مشکل است، فراری موقتی که در درازمدت حالتان را بدتر هم خواهد کرد.
4. به یک آشنای نزدیک مثل دوست، خواهر، برادر و ... زنگ بزنید. هر کسی که به او اعتماد دارید و میتوانید درمورد مشکلاتتان با او حرف بزنید. همراه او به یک کافه یا پیادهروی بروید.
5. سعی کنید به موسیقیای گوش دهید که واقعاً از آن لذت میبرید، مخصوصاً اگر آن موسقی شاد باشد.
6. موقعیت را تغییر دهید. بیرون بروید، برای پیادهروی یا رانندگی، هر چیزی که شما را از آن موقعیت بیرون ببرد. این باعث میشود از کوره در نروید.
7. سعی کنید دیدگاه طرف مقابل را نیز در نظر بگیرید. هر رابطهای که با او داشته باشید مطمئناً ارزشش را دارد که آن را به خاطر عصبانیتتان به خطر نیندازید.
8. همه چیز به رویکرد و نگرش شما بستگی دارد، رویکردتان را تغییر دهید و مطمئن باشید روزتان تغییر خواهد کرد.
9. چند دقیقه یک نوع ورزش انجام دهید. مثل شنا رفتن در جا یا دویدن ساده. آدرنالین حالتان را بهتر خواهد کرد.
10. بنویسید چه چیزی اذیتتان میکند. وقتی چیزی را روی کاغد میبرید، راحتتر میتوانید تصمیم بگیرید که در آن موقعیت چه باید بکنید. خیلی وقتها وقتی چیزی را روی کاغذ میبینید دیگر به اندازه قبل بد به نظر نمیرسد.
11. از خودتان سوال کنید: آیا همه چیز واقعاً این قدر بد است؟ اگر این طور است برای بیرون آمدن از آن وضعیت چه میتوانید بکنید؟ سعی کنید بفهمید چه چیزی اذیتتان کرده است و ببینید برای آن چه میتوانید بکنید. پیدا کردن یک راهحل باعث میشود احساس بهتری پیدا کنید حتی اگر نتوانید آن را همان لحظه عملی کنید.
12. برنامه تلویزیونی موردعلاقهتان را تماشا کنید. این باعث میشود اتفاقی که افتاده را فراموش کنید.
13. سعی کنید گاهی پاداشی به خودتان بدهید تا عصبانیت و خستگیهایتان را فراموش کنید.
14. با بچهها یا افراد سالخورده حرف بزنید.
15. کمی تمرینات یوگا انجام دهید. بعد از انجام تمرینات تنفس یوگا، ذهنتان خیلی آرامتر خواهد شد.
16. سعی کنید یک کار خلاقانه انجام دهید.
17. درک کنید که با خراب کردن آن لحظات از زندگیتان با انرژی منفی، یک شکستخورده واقعی هستید.
18. کمی شکلات تیره بخورید. البته زیادهروی نکنید. از نظر پزشکی ثابت شده است که کمی شکلات تلخ یک داروی ضدافسردگی طبیعی است.
>> مردمان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت