بیماری کلیوی را جدی بگیرید

جام جم آنلاین: مطالعات نشان می دهند بیماری کلیه هرچند خفیف هم باشد احتمال مرگ را افزایش می دهد.
کد خبر: ۴۹۶۷۶

به گزارش رویتر بر اساس یافته های جدید بیماری کلیه حتی اگر شدید نباشد می تواند باعث افزایش احتمال مرگ و بیماری قلبی عروقی شود.

 kidney1

این مطالعات بر اهمیت تشخیص اولیه بیماری مزمن کلیه ، نه تنها به منظور کاهش روند پیشرفت بیماری بلکه برای تشخیص ریسک فاکتورهای مسبب بیماری قلبی عروقی ، تاکید می کنند.
در یک مطالعه دکتر مارک ای پفر و همکارانش از بیمارستان زنان بوستون با ارزیابی اطلاعات بدشت آمده از 14527 بیمار ، تاثیر بیماری خفیف کلیه بر پی آمدهای قلبی عروقی پس از یک حمله قلبی را مورد بررسی قرار دادند.
در افراد ی که میزان فیلتراسیون گلومرولی کمتری داشتند (آزمایشی برای ارزیابی عملکرد کلیه) احتمال وجود ریسک فاکتورهای دیگر و بیماری قلبی عروقی بیشتر بود.
همچنین این افراد به احتمال کمتر تحت مصرف دارو یا جراحی قلب به منظور جلوگیری از حمله قلبی دیگری قرار داشتند.
میزان فیلتراسیون گلومرولی تخمینی با احتمال مرگ ، مجموعه ای از پی آمدهای منجر به مرگ همچون عوامل قلبی عروقی ، نارسائی احتقانی قلب ، حمله قلبی دیگر ، سکته مغزی ، یا نیاز به احیا پس از ایست قلبی ، ارتباط معکوس داشت.
این محقق اشاره می کند که کاهش فیلتراسیون گلومرولی بیشتر در بیماری قلبی عروقی مشاهده شد.
در مطالعه دیگر دکتر آلن اس گو و همکارانش از مرکز کلیوی کایزر در کالیفرنیای شمالی تاثیر بیماری نه چندان سخت کلیه را در میان بیش از یک میلیون نفر که نام آنها در فهرست بیماران کلیوی کایزر ثبت شده بود ارزیابی نمودند.
دوره متوسط پیگیری این ارزیابی بیش از دو سال بود. این گروه دریافتند که احتمال افزایش مرگ و میر با افت میزان فیلتراسیون گلومرولی کلیه افزایش یافت.
یک کاهش اندک در عمل فیلتراسیون گلومرولی میزان مرگ را تا 20 درصد افزایش داد در حالیکه کاهش شدید آن این احتمال را تا تقریبا 60 درصد افزایش داد.
ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و بستری شدن نیز با افت فیلتراسیون گلومرولی افزایش یافت.
به گفته دکتر توماس هاستت از انستیتوی ملی سلامت در مری لند ، مطالعات فوق با ارزیابی جمعیت های کاملا متفاوت وجود ارتباط بین بیماری مزمن کلیه و بیماری قلبی عروقی را تایید می کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها