نیاز شهروندان به گردشگری فرهنگی ـ مذهبی

سفر به شرق

اردبیل؛ بهشت گردشگری و تجارت

اردبیل؛ بهشت گردشگری و تجارت

اردبیل با بیش از ۷۰۰۰سال تمدن شهرنشینی علاوه بر طبیعت بکر و منحصربه‌فرد و آب‌گرم‌های درمانی از دیرباز به وجود خانه‌های تاریخی و بافت قدیمی با معماری وهنر اصیل ایرانی درکشور شهرت داشته که درکناروجود بزرگانش، هرسال میزبان میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی است.
کد خبر: ۱۵۱۱۸۶۳
نویسنده شهرزاد رحمتی‌پور - گروه ایران
 
امسال، هفته اردبیل در شرایطی آغازشد و این استان مورد توجه قرارگرفت که بدون هیچ اغراقی باید آن را به خاطر جاذبه‌های طبیعی و تاریخی متنوعش به‌عنوان«رنگین‌کمان گردشگری» معرفی کرد. این استان دارای مناظر طبیعی زیبا، کوه‌های سرسبز، دریاچه‌های آرام، آبشارهای خروشان، جنگل‌های انبوه و آثار تاریخی وفرهنگی فراوانی است که هرکدام می‌تواند تجربه‌ای منحصربه‌فرد برای مسافران و گردشگران رقم بزند.اردبیل با جاذبه‌های گردشگری طبیعی، تاریخی، اقتصادی و مذهبی در ۱۲ شهرستان در شمال‌غرب ایران واقع شده و بی‌شک اگر قرار باشد یکی از پرآب‌ترین استان‌های ایران را نام ببریم حتما انگشت‌اشاره به سمت این استان می‌رود. این منطقه با داشتن چشمه‌های آب‌گرم، آبشارهای متعدد، دریاچه‌های طبیعی و سدهای متعدد در سال‌های اخیر ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه گردشگری آبی دارد.
اردبیل سرزمین چشمه‌های بهشتی است و از گذشته‌های دور چشمه‌های آب‌گرم این استان که در شهرها و روستاهای آن قرار دارند به‌عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری و حتی درمانی مطرح بوده‌اند.هرسال میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی خود را به اردبیل می‌رسانند تا از ۱۱۰چشمه معدنی با ۷۵چشمه آب‌گرم و ۳۵چشمه آب‌سرد استفاده‌کنند.
در چند دهه اخیر و با ایجاد مجتمع‌های آب‌درمانی و توسعه هتل‌ها و مراکز اقامتی، این بخش از گردشگری آبی به‌ویژه در شهر سرعین رونق یافته است. بااین‌حال چشمه‌های آب‌گرم در شهرهای نیر، مشگین‌شهر و خلخال همه‌ساله میزبان گردشگران است و از این جهت فرصت‌های زیادی در این شهرها هم برای توسعه گردشگری آبی وجود دارد. ضمن این‌که پل معلق مشگین‌شهر و پیست اسکی آلوارس از جاذبه‌های پربازدید استان به‌شمار می‌آیند.  
استاندار اردبیل می‌گوید: «معرفی ظرفیت‌های گردشگری می‌تواند به تنوع مسافران درفصول مختلف کمک کند ودرهر نقطه‌ای از استان ظرفیت‌های متنوع طبیعی و خدادادی وجود دارد که لازم است متخصصان حوزه گردشگری و بخش خصوصی برای ماندگاری و دعوت از مسافران برنامه داشته باشند.»
مسعود امامی‌یگانه از تشکیل کارگروه و شورای‌عالی گردشگری با حضور متخصصان این حوزه خبر داده و ادامه می‌دهد: «رویدادهای جهانی نقش مهمی در توسعه گردشگری ایفا می‌کنند، اما برای برگزاری موفق آنها نیازمند همکاری تمامی دستگاه‌ها و حوزه‌ها هستیم. همچنین، برای معرفی ظرفیت‌ها باید برنامه‌ریزی منسجم و مدون در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی انجام دهیم.»  ناگفته نماند، با این‌که اردبیل در سال میلادی ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو بود اما برخی بی توجهی‌ها و بی برنامگی‌ها باعث شد این فرصت طلایی برای معرفی بیشتر آن به دنیا از دست‌برود.
   
یک دنیا ظرفیت تجاری-اقتصادی
اردبیل را نباید به ظرفیت‌های طبیعی و تاریخی‌اش محصور کرد، زیرا این استان مرزی، توانمندی‌های بسیار بالایی در اقتصاد و کشاورزی دارد و به‌دلیل قرار‌گرفتن در موقعیت ترانزیتی بسیار مناسب، زمینه‌های همکاری مشترک با کشورهای دنیا را فراهم کرده است. به گفته کارشناسان، اردبیل آماده حرکت جهشی برای توسعه بوده و ظرفیت‌های کشاورزی موجود در این استان برای ایران و حتی سایر کشورها بسیار مهم و اساسی است.
به گفته محمدحسین میرطاهری، کارشناس و پژوهشگر، یکی از مزیت‌های استان اردبیل، مرز طولانی و مناسب آن به سمت آسیای میانه و اروپاست که باعث شده این استان در ترانزیت انرژی و حمل‌و‌نقل، دارای موقعیت راهبردی باشد. وی ادامه می‌دهد: «معادن اردبیل هم از لحاظ حجم وهم از لحاظ کیفیت وارزش مواد اولیه برای صنایع تنوع بسیار زیادی داردو سرمایه‌گذاری در این بخش برای کشورها قطعا سودآور است.» میرطاهری با تاکید بر سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعتی و صنایع تبدیلی کشاورزی اردبیل می‌گوید: «این منطقه دارای تولیدات خاصی ازقبیل سیب‌زمینی، سیر، غلات و حبوبات و جذاب برای سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی بوده که در این زمینه باید مطالعات گسترده صورت بگیرد. درحال‌حاضر کشورهای دنیا از لحاظ زیست‌محیطی، منابع طبیعی، منابع آب وخاک و...سرنوشت یکسانی دارند و ما باید با نگاه وسیع و جهانی به منافع آنها نگاه کنیم و همکاری‌ها را گسترش‌دهیم.»

قطب بزرگ استارتاپ‌ها
اکوتوریسم اردبیل می‌تواند برای گردشگری خارجی بی‌نظیر باشد و درحال‌حاضر آب‌های گرم معدنی، اولین انتخاب مسافران و گردشگران به‌شمار می‌آید.امانباید اجازه دادظرفیت علمی وشگفت‌انگیز این استان درمیان دیگرداشته‌هایش‌گم‌شوند. درحال‌حاضر اساتید و پژوهشگران فرهیخته‌ زیادی با جایگاه علمی بالا در اردبیل فعالیت می‌کنند که با ثبت مقالات علمی در دنیا شناخته شده‌اند. ضمن این‌که رونق استارتاپ‌ها با حضور جوانان اتفاق جدیدی است که طی سال‌های اخیر در اردبیل رقم خورده است. ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در استان موضوع مهمی است و اردبیل با این وسعت عظیم علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان قطعا در آینده به قطب بزرگ شرکت‌های استارتاپی تبدیل می‌شود.درهمین راستا استاندار اردبیل به‌مناسبت فرارسیدن روز شیخ‌صفی‌الدین اردبیلی و هفته اردبیل، پیامی صادر و گرامیداشت این هفته را پاسداشت تاریخ پربار و پلی برای پیوند به گذشته باعظمت این دیار عنوان کرده است. در بخشی از پیام امامی‌یگانه آمده است: «شیخ‌صفی‌الدین اردبیلی، صوفی صافی‌دلی است که با روش و منش الهی و انسانی خود، بسیاری را در سلوک عرفانی‌اش با خود همنوا و همراه ساخت تا انسان‌وار زیستن را به هم‌نوعان خود آموخته باشد. شاه‌اسماعیل‌صفوی و نواده برومندش شیخ جلیل‌القدر نیز با تدابیر خود سرنوشت ایران را دگرگون کرد و صفحه‌ای‌نودرتاریخ این سرزمین‌کهن گشود که ترویج‌مذهب غنی تشیع‌ویکپارچه‌سازی ایران ازنتایج ارزشمند ازخودگذشتگی‌های این قهرمان ملی بود.» استاندار اردبیل نوشته است: «باید با الگو قراردادن رفتار و پندار و گفتار بزرگان این دیار، صفحه‌ای دیگر در حیات دارالامان اردبیل گشوده شود.»
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰