این کشف غیرمترقبه و جزییات مربوط به آن در نشریه اینترنتی
Plos one به چاپ رسیده است.یافتههای محققان نشان میدهد درمان کوتاهمدت توسط این ترکیب در موشهایی که به شکل مزمن دچار استرس بودند باعث رشد مجدد موها به شکل عجیب و باورنکردنی شد. این موضوع میتواند شروع تازهای بر درمان ریزش مو در انسان از طریق تلفیق گیرندههای هورمون استرس باشد خصوصا ریزش موهایی که ناشی از استرس مزمن و سالخوردگی است.
در آزمایشات انجام شده محققان موشهایی را بررسی کردند که به لحاظ ژنتیکی طوری دگرگون شده بودند تا هورمون استرس به نام کورتیکوتروفین را بیش از اندازه در بدنشان تولید میکردند. با بالا رفتن سن این موشها کمکم موهای آنها خصوصا روی پشت و سر به گونهای ریزش داشت که براحتی میشد از دیگر موشهایی که دگرگونی ژنتیکی نداشتند آنها را تشخیص داد.
محققان انستیتو
Salk ترکیب شیمیایی پپتیدی به نام آسترسین B تولید کردند که میتوانست مانع فعالیت هورمون استرس شود. این ترکیب پس از تولید به موشهای کم مو تزریق شد تا مشاهده شود چگونه این ترکیب بر عملکرد عصبی روده و معده اثر میگذارد. اولین تزریق، هیچگونه آثاری در پی نداشت. مجددا به مدت 5 روز این ترکیب به موشها تزریق شد تا آثار بازدارنده آن در روده بزرگ اندازهگیری شود و پس از آن موشها دوباره به قفسشان که با موشهای مودار مشترک بود، بازگردانده شدند. 3 ماه بعد محققان برای ادامه آزمایشها سراغ قفس موشها رفته و با تعجب مشاهده کردند که نمیتوان موشهای کممو را از دیگر موشهایی که دگرگونی ژنتیکی نداشتند، تشخیص داد.منبع: sciencentral
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد