به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی سومین جشنواره فیلم پلیس ، مستندساز برجسته سینمای ایران در گفتگویی با بیان این مطلب گفت: مستندسازان برای نمایش تواناییهای خود ازیک سو و ادا کردن وظیفه و رسالت خود از سوی دیگر، به سراغ آسیبها و زخمهای جامعه میروند تا بتوانند با زبان تصویر معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی را بیان کنند اما در حال حاضر سینمای مستند اجتماعی به دلیل نبود علاقه مستندسازان به ساخت فیلمهایی با این مضمون در حال تبدیل شدن به سینمای آرشیوی است.
این کارگردان درباره دلایل نبود علاقه برای ساخت مستندهای اجتماعی گفت: هماکنون ظرفیت نمایش فیلمهای مستند در زمینه به تصویر کشیدن آسیبها و معضلات اجتماعی در جامعه وجود ندارد بنابراین مستندساز اجتماعی نیز حاضر نیست فیلمش به دلیل مسائل و مصلحت اندیشیهای خاص، دچار تغییر و تحول شود.
سینایی به سومین جشنواره فیلم پلیس که با هدف معرفی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ارزیابی سینمای پلیسی برگزار میشود ، پیشنهاد داد: سینما و تلویزیون می توانند بدون اعمال محدودیت ، برنامههایی را برای نمایش مستندهای اجتماعی اختصاص داده و از این طریق ظرفیت مسوولان و مردم را در برابر حقایق جامعه افزایش دهند.
کارگران فیلم «عروس آتش» جایگاه سینمای اجتماعی را هماکنون در جامعه مناسب ندانست و از بیتوجهی مسئولان، نهادها و ارگانهای مربوطه به دلیل حمایت نکردن و ممانعت از ارائه امکانات لازم به مستندسازان اجتماعی انتقاد کرد.
وی تأکید کرد: مسئولان بدانند که کمک به ارتقای سینمای مستند اجتماعی موجب افزایش توانایی فیلمساز در مشاهده ناهنجاریهای موجود و بازسازی آنها برای نمایش به منظور اصلاح ساختار و فرهنگ اجتماعی جامعه میشود.
وی در عین حال خاطرنشان کرد؛ جشنواره فیلم پلیس که هر دو سال یکبار در کشور برگزار میشود، زمینهای است تا پلیس به جای اعمال محدودیت، فیلمسازان و به ویژه مستندسازان را به دلیل نوع نگاه متفاوتشان به انحرافات و آسیبهای اجتماعی، تشویق و زمینه همکاری خود را با آنها گسترش دهد.
خسرو سینایی در پایان به فیلمسازان نسل جدید توصیه کرد؛ سینماگران به ویژه مستندسازان میتوانند برای تأثیرگذاری بیشتر بر مخاطب خود ، به دور از سیاهنمایی جامعه ، خطرات ناشی از معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی را با زبان طنز و کمدی به خانوادهها ، جوانان و نوجوانان هشدار دهند.
بنا بر این گزارش ، سومین جشنواره فیلم پلیس که دبیرخانه آن از مدتی پیش با دریافت آثار فیلم و فیلمنامه از علاقهمندان فعالیت خود را آغاز کرده است ، از 19 تا 22 آذرماه امسال در تهران برگزار میشود.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید
به بهانه نمایشگاه «مشق دل» در گالری صداوسیما
در گفتوگوی «جامجم» با یک مشاور خانواده مطرح شد