سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 17 تا 27 اردیبهشت 1404 در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود. این رویداد با شعار «بخوانیم برای ایران» یکی از بزرگترین رویداد فرهنگی ایران است که هم بهصورت حضوری و هم مجازی برگزار میشود. ساعت بازدید حضوری معمولاً از 10 صبح تا 8 شب می باشد، ولی ممکن است در روزهای شلوغ تمدید شود. برای خرید آنلاین کتاب از نمایشگاه کتاب هم میتوانید از سایت book.icfi.ir استفاده کنید.
اگه قصد بازدید از نمایشگاه کتاب را دارید، پیشنهاد میکنیم از مترو (ایستگاه مصلی یا شهید بهشتی) استفاده کنید چون ترافیک اطراف مصلی در این روزها بسیار زیاد است. ضمناً نقشه غرفهها را میتوانید قبل از نمایشگاه از سایت رسمی یا ورودی مصلی دریافت کنید.
شما دنبال کتاب خاصی هستید یا فقط برای گشتوگذار به نمایشگاه میروید؟
نقشه غرفههای نمایشگاه کتاب را از سایت رسمی نمایشگاه (tibf.ir) یا ورودی مصلی بگیرید. غرفهها معمولاً به دستهبندیهایی مثل ناشران عمومی، ناشران کودک و نوجوان، ناشران دانشگاهی، ناشران آموزشی و ناشران خارجی تقسیم میشوند. این به شما کمک میکند تا خیلی راحت تر به بخش مدنظر خود مراجعه کنید و کتاب باب میل خود را پیدا نمایید.
بیش از 2800 ناشر داخلی و خارجی در نمایشگاه کتاب امسال حضور دارند. میتوانید لیست ناشران را از سایت یا اپلیکیشنهای راهنما چک کنید. همچنین در نمایشگاه کتاب امسال برنامههای جانبی مثل رونمایی کتاب، نشستهای ادبی و فلوشیپ نشر تهران را حتما به خاطر داشته باشید که سوژههای داغی برای بازدید هستند.
فلوشیپ نشر تهران یک رویداد بینالمللی در حوزه نشر کتاب است که برای اولین بار در سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 22 تا 25 اردیبهشت برگزار میشود. این رویداد با همکاری دبیرخانه طرح گرنت، خانه کتاب و ادبیات ایران، و انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان طراحی شده و هدفش تقویت ارتباط بین ناشران ایرانی و خارجی، بهویژه در زمینه ادبیات کودک و نوجوان، و معرفی فرهنگ و ادبیات ایران به بازارهای جهانی است.
حال و هوای بازدیدکنندهها و استقبال عمومی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران 1404
سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی ایران است که هر سال شور و اشتیاق زیادی بین کتابدوستان ایجاد میکند. حال و هوای این نمایشگاه ترکیبی از هیجان، شلوغی، و عشق به کتاب است که از لحظه ورود به مصلی تا غرفههای پر از کتاب و برنامههای فرهنگی حس میشود.
تنوع بازدیدکنندهها: از دانشجوها و دانشآموزهایی که با لیست کتابهای درسی دنبال تخفیف هستند، تا خانوادههایی که برای بچههای خود به دنبال کتاب کودک میگردند، و حتی افراد مسنتر که دنبال آثار ادبی کلاسیک یا کتابهای مذهبی هستند. این تنوع باعث میشود فضا پر از انرژیهای مختلف باشد. مثلاً در بخش کودک و نوجوان، غرفهها پر از بچههایی ست که با ذوق کتابهای مصور ورق میزنند، در حالی که در بخش دانشگاهی، دانشجوها با جدیت دنبال منابع درسی هستند.
شلوغی و هیاهو: مصلی در روزهای آخر هفته معمولاً شلوغتر بود، طوری که راهروهای شبستان اصلی پر از آدم هایی است که سبد یا کیسههای پر از کتاب دستشان دارند. ترافیک اطراف مصلی، بهخصوص در ورودیهای اصلی (مثل درهای بزرگراه بهشتی و رسالت)، گاهی دردسرساز میشود، ولی این شلوغی خود نشاندهنده عشق مردم به کتاب است.
تخفیف و بنکتاب: یکی از جذابیت های نمایشگاه کتاب برای بازدید کنندگان، بنهای تخفیف (مثل بن تخفیف 800 هزار تومنی برای طلاب و اساتید یا بن 600 هزار تومنی برای دانشجوها) و تخفیفهای 10تا 20 درصدی ناشران است. این بنها باعث میشود خیلیها بتوانند کتابهایی بخرند که در حالت عادی برایشان گران است. دانشجویان از این طرح تخفیف ویژه برای خرید کتاب های دانشگاهی موردنیاز خود استقبال ویژه ای داشتند، به عنوان مثال غرفه انتشارات حتمی در نمایشگاه کتاب 1404 به عنوانی یکی از بهترین ناشران دانشگاهی شناخته شده یکی از شلوغ ترین غرفه های دانشگاهی نمایشگاه کتاب امسال تا به امروز بوده است.
تغییرات نمایشگاه کتاب 1404 نسبت به گذشته
در سالهای اخیر، نمایشگاه کتاب تهران از یک فروشگاه بزرگ کتاب به یک رویداد فرهنگی جامعتر تبدیل شده است. همانطور که علی رمضانی (مدیرعامل خانه کتاب) می گوید، حالا که کتابفروشیهای آنلاین و فیزیکی گسترش پیدا کردند، نمایشگاه بیشتر روی برنامههای فرهنگی، نشستها و تعاملات ناشر-خواننده تمرکز دارد. این تغییر باعث شده بازدیدکنندهها نهفقط برای خرید، بلکه برای تجربههای فرهنگی مثل دیدار با نویسندهها یا شرکت در کارگاهها به نمایشگاه بیایند. با این حال، بعضی از بازدید کننده ها حسرت حال و هوای پرشور نمایشگاههای دهههای قبل را میخورند و میگویند نمایشگاه دیگر آن حس و حال قدیمی را ندارد.
چند تصویر از حال و هوای نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با گردآورنده کتاب «قصه جریحهدار شد» مطرح شد
ناصر ابراهیمی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛
گفتوگو با محمد خیراندیش در حاشیه اختتامیه جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰
رئیس مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی از تولید یک برنامه نخبگانی میگوید