به گزارش جام جم آنلاین، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که دستکم ۶۰۲،۰۰۰ کودک در معرض خطر فلج دائمی و دیگر ناتوانیهای مزمن هستند، مگر اینکه هرچه سریعتر واکسنهای ضروری دریافت کنند.
در بیانیهای که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، این وزارتخانه اعلام کرد: ممانعت اشغالگر اسرائیلی از ورود واکسنهای فلج اطفال به نوار غزه یک بمب ساعتی است که تهدید به شیوع این بیماری میکند.
این وزارتخانه افزود که ممانعت از ورود واکسنها هدف غیرمستقیم کودکان غزه است و هشدار داد که این تهدید به فروپاشی تمامی تلاشهایی که در هفت ماه گذشته در زمینه توزیع واکسن فلج اطفال در غزه انجام شده، منجر خواهد شد و ممکن است عواقب جدی و فاجعهبار بر سیستم بهداشتی آسیبدیده فعلی داشته باشد.
در پایان بیانیه، وزارت بهداشت از تمام طرفهای مرتبط خواست تا فشار بیاورند بر اشغالگر تا اجازه ورود واکسنها داده شود و کریدورهای امنی برای دسترسی به کودکان در تمام مناطق نوار غزه فراهم گردد.
پس از شیوع فلج اطفال در غزه، سازمان بهداشت جهانی رهبری کمپین واکسیناسیون را برای محافظت از کودکان در برابر این بیماری بر عهده گرفت.
در ماه فوریه، در جریان یک آتشبس شکننده، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که کمپین واکسیناسیون فلج اطفال از انتظارها فراتر رفته است، اما نسبت به اثرات کاهش بودجه آمریکا هشدار داد.
از آن زمان که این بیماری برای نخستین بار در بیش از ۲۰ سال گذشته در غزه دوباره شیوع یافت، دو دور واکسیناسیون در سپتامبر و اکتبر ۲۰۲۴ برگزار شد که بیش از ۹۵ درصد از کودکان هدف با دو دوز واکسن خوراکی مورد نیاز واکسینه شدند.
اما نمونههای محیطی از دو سایت که در دسامبر ۲۰۲۴ و ژانویه ۲۰۲۵ جمعآوری شدهاند، نشان داد که ویروس فلج اطفال همچنان در حال گردش است.
همچنین روز یکشنبه، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که ۱۳،۰۰۰ نفر نیاز دارند تا برای دریافت درمانهای تخصصی برای سایر جراحات و بیماریها، نوار غزه را ترک کنند.
در آخر هفته، دکتر منیر البورش، مدیر کل وزارت بهداشت غزه، در مصاحبهای با شبکه الجزیره گفت که غزه در حال "نفسهای آخر" خود است و از کشورهای اسلامی و جامعه بینالمللی خواست تا قبل از اینکه خیلی دیر شود، به اراضی فلسطینی کمک کنند.
او پرسید: بیش از ۱۵،۰۰۰ کودک جان خود را از دست دادهاند... دنیا چه چیز دیگری میخواهد؟
فاجعه انسانی همچنان عمیقتر میشود زیرا اسرائیل محاصره کامل نوار غزه را حفظ کرده و مانع ورود کمکهای حیاتی از جمله غذا، سوخت، لوازم پزشکی و واکسنها شده است.
در ۱۸ مارس، اسرائیل بهطور یکجانبه حملات هوایی را از سر گرفت و آتشبس شکننده با حماس که از ژانویه برقرار بود، شکسته شد. این آتشبس امکان تبادل اسرا و دسترسی محدود به کمکهای انسانی را فراهم کرده بود. فروپاشی آن موجب موج جدیدی از تلفات گسترده، آوارگی و اختلال در کمکها شده است.
اقدامات اسرائیل بهطور گستردهای به دلیل نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه محکوم شده است و گروههای حقوق بشری اسرائیل را به مجازات جمعی و حملات سیستماتیک به زیرساختهای غیرنظامی از جمله مراقبتهای بهداشتی متهم کردهاند.
سیستم بهداشت غزه در حال فروپاشی است. بیشتر بیمارستانها به طور جزئی یا کامل تخریب شدهاند و بیمارستانهای باقیمانده تحت شرایط محاصره با منابع بسیار کم فعالیت میکنند.
از اکتبر ۲۰۲۳، جنگ اسرائیل علیه غزه نزدیک به ۵۰،۷۰۰ فلسطینی را کشته و بیش از ۱۱۵،۰۰۰ نفر دیگر را زخمی کرده است، بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت غزه. اکثریت قریب به اتفاق کشتهشدگان غیرنظامی هستند، به ویژه زنان و کودکان.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین: