استمرار فاجعه علیه یک میلیون کودک در غزه

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد و شخصیت‌های فلسطینی درباره محرومیت بیش از یک میلیون کودک در غزه از کمک‌های بشردوستانه طی یک ماه کذشته هشدار دارد.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد و شخصیت‌های فلسطینی درباره محرومیت بیش از یک میلیون کودک در غزه از کمک‌های بشردوستانه طی یک ماه کذشته هشدار دارد.
کد خبر: ۱۴۹۸۶۴۸

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری فلسطینی شهاب، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای از بسته شدن ۲۱ مرکز مداوای سو تغذیه در غزه در نتیجه استمرار تجاوزات رژیم صهیونیستی خبر داده و اعلام کرد که دستور تخلیه این مراکز در مناطق عملیاتی صادر شده است.

در این بیانیه آمده است که رژیم صهیونیستی همچنان به محاصره غزه و ممانعت از ورود کمک‌های بشردوستانه و ملزومات پزشکی و غذایی به این منطقه ادامه می‌دهد.

بر اساس این گزارش، بیش از یک میلیون کودک در نوار غزه از یک ماه پیش تاکنون از دسترسی به این کمک‌ها محروم هستند.

یونیسف استمرار جلوگیری از ورود کمک‌های بشردوستانه را نقض قوانین بین المللی ارزیابی کرده و افزود که این اقدام عواقب خطرناکی بر کودکان غزه خواهد داشت.

بر اساس این گزارش کمک‌های مکمل غذایی برای کودکان شیرخواره در غزه به پایان رسیده است و شیر باقیمانده در غزه تنها برای استفاده ۴۰۰ کودک به مدت یک ماه کافی است.

از سوی دیگر مرکز اطلاع رسانی فلسطین گزارش داد که با گذشت زمان، رنج و درد بیماران و مجروحان در بیمارستان‌ها به‌دلیل کمبود اکسیژن شدت گرفته است؛ چرا که رژیم اشغالگر در جریان نسل‌کشی اخیر خود در غزه، ۱۰ ایستگاه تولید اکسیژن را به طور کامل نابود کرده است.

دکتر منیر البرش، مدیرکل وزارت بهداشت غزه در گفتگو با این مرکز تاکید کرد که به دلیل کمبود اکسیژن، بیماران و مجروحان در بخش‌های مراقبت‌های ویژه، اتاق‌های عمل و دستگاه‌های تنفس مصنوعی در معرض خطر واقعی قرار دارند.

وی ادامه داد که رژیم اشغالگر به طور عمدی سیستم‌های الکترومکانیکی، به‌ویژه ایستگاه‌های تولید اکسیژن را هدف قرار داده است؛ اقدامی که باعث از کار افتادن ۱۰ ایستگاه اصلی شده که بخش‌های حیاتی بیمارستان‌ها را به اکسیژن مجهز می‌کردند.

او افزود که بیمارستان‌های نوار غزه اکنون با کمبود شدید اکسیژن مواجه‌اند، به‌ویژه پس از آنکه اشغالگران ایستگاه‌های مرکزی تولید اکسیژن را در بیمارستان‌هایی مانند شفا، الرنتیسی، الدره، اندونزیایی، النصر و ایستگاه درمانی شیخ رضوان آتش زده و ویران کردند.

البرش اظهار داشت که بیمارستان‌های غزه به‌شدت به ۱۰ ایستگاه تولید اکسیژن نیاز دارند تا بتوانند خدمات درمانی را در بخش‌های مختلف ادامه دهند.

او همچنین افزود که بحران شدید قطع برق نیز مانعی جدی در برابر راه‌اندازی مجدد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی اولیه است و به ۳۰ ژنراتور برق با اندازه‌های مختلف به شدت نیاز است.

دکتر البرش همچنین هشدار داد که ژنراتورهای باقی‌مانده نیز به دلیل ساعات طولانی و پیوسته فعالیت، دچار فرسودگی شده‌اند و به تعمیر و تأمین قطعات یدکی نیاز دارند.

بر اساس آمار رسمی، رژیم اشغالگر ۳۴ بیمارستان از مجموع ۳۸ بیمارستان دولتی و خصوصی در نوار غزه را تخریب کرده است و تنها ۴ بیمارستان با ظرفیت محدود و با وجود آسیب‌دیدگی، هنوز فعال‌ هستند. همچنین حدود ۸۰ مرکز درمانی به طور کامل از کار افتاده‌اند و ۱۶۲ نهاد پزشکی دیگر نیز نابود شده‌اند.

دفتر رسانه‌ای دولت فلسطین در غزه در روزهای گذشته اعلام کرده بود که به دلیل کمبود دارو و اکسیژن در تعداد اندک بیمارستان‌های فعال، بیماران و کودکان جان خود را از دست داده‌اند.

محاصره و جنگ نسل‌ کشی رژیم اشغالگر باعث کمبود شدید داروها شده است؛ به‌طوری‌که ۶۰ درصد از اقلام دارویی و ۸۳ درصد از اقلام مصرفی پزشکی در فهرست کمبود قرار گرفته‌اند.

در همین راستا، دکتر سعید صلاح، مدیر پزشکی بیمارستان «اصدقاء المریض» در غزه نیز تأیید کرد که شمار زیادی از کودکان بیمار، به‌ویژه نوزادان، به دستگاه تنفس مصنوعی وابسته‌اند.

در حال حاضر شماری از کودکان بیمار در بخش‌های مراقبت‌های ویژه و نوزادان بستری‌اند. بیمارستان اصدقاء المریض برای ارائه خدمات به ساکنان شمال غزه اختصاص یافته و شمار بیماران پس از بازگشت آوارگان از جنوب افزایش چشمگیری داشته است.

دکتر صلاح همچنین بیان کرد که کودکان بیمار، به‌ویژه در موارد تولدهای پرخطر ناشی از پیامدهای بمباران و وضعیت نامناسب مادران باردار، به مقادیر زیادی اکسیژن نیاز دارند.

او خواستار مداخله فوری نهادها و سازمان‌های بین‌المللی برای ورود ایستگاه تولید اکسیژن به غزه و تأمین خدمات ضروری برای کودکان شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها