سامانه آموزش زبان فارسی برای یادگیری الفبا و مهارتهای چهارگانه خواندن، شنیدن، نوشتن و گفتوگو تحت وب با امکان آموزش غیرهمزمان یا ترکیبی تهیه شده است. این سامانه شامل ۹۴۴۵ محتوای متنی، صوتی، تصویری، ویدئویی و پویانمایی است و دوره آموزشی آن در قالب ۴۷ درس الکترونیکی معادل ۷۲۰ ساعت حضوری ارائه شده است.
معرفی جایگزین برنامهنویسان
بنیانگذار شبکه اجتماعی ایکس از جایگزینشدن هوش مصنوعی بهجای برنامهنویسان خبردادواعلام کرد:متا و برخی از بزرگترین شرکتهای صنعت فناوری درحال کارروی این ایده هستندکه هوش مصنوعی جایگزین نیروهای کاربهویژه برنامهنویسان خواهد شد. متا قصد دارد در سال ۲۰۲۵، بخش قابل توجهی از وظایف مهندسان نرمافزار سطح متوسط را خودکار کند و در نهایت، احتمالا بخش عمدهای از کدنویسی برنامههای خود را به هوش مصنوعی واگذار کند. از این پس کد تمام برنامههای متا و حتی کدهای تولیدی هوش مصنوعی نیز توسط هوش مصنوعی نوشته خواهد شد.
سهم آیفون از بازار گوشی آب رفت
شرکت تحقیقاتی «کانترپوینت» در گزارشی اعلام کرد که سهم بازار آیفون در سال ۲۰۲۴، به ۱۸ درصد کاهش یافت. شرکت سامسونگ هم بخشی از سهم بازارش را به رقبای چینی سازنده گوشیهای اندرویدی به خصوص شیائومی و ویوو، واگذار کرد. اپل، شاهد کاهش ۲ درصدی سهم بازار آیفون در کل سال بود.این شرکت پس از عرضه آیفون ۱۶ در سپتامبر، تلاش کرده خدمات هوش مصنوعی را به صورت تدریجی عرضه کند.سازندگان گوشی چینی، ابزارهای هوش مصنوعی اختصاصی خود را تولید کردند که میتواند وظایف مورد نیاز کاربران انجام دهد.
اتوبوس خودران در فرودگاه زوریخ
فرودگاه زوریخ یک اتوبوس شاتل خودران را بهکار گرفته است. این وسیله نقلیه که «روبوباس» نام گرفته جدیدترین وسیله حملونقل اضافه شده به فرودگاه زوریخ است. این نخستین مینیبوس خودران است که برای جادههای باز شهری طراحی شده است. شرکت «وی راید» وسیله نقلیه خودران روبوباس را ابداع کرده که میتواند ۹ مسافر را جابهجا کند و نخستین پروژه اتوبوس خودران تجاری در یک فرودگاه اروپایی بهحساب میآید. سرویس روبوبات در فرودگاه زوریخ پس از بهکارگیری موفقیتآمیز آن در پاریس اجرا میشود.
سهمیهبندی هوش مصنوعی
وزارت خارجه آمریکا با انتشار سندی اعلام کرد که با هدف حفاظت از امنیت ملی و جلوگیری از استفاده فناوریهای پیشرفته هوش مصنوعی از سوی کشورهایی که بهعنوان تهدید تلقی میشوند، محدودیتهای جدیدی را بر صادرات تراشههای پیشرفته و مدلهای هوش مصنوعی اعمال میکند. این مقررات جهان را به سه سطح تقسیم میکند. حدود ۱۸ کشور، از جمله ژاپن، بریتانیا، کرهجنوبی و هلند، از قوانین معاف خواهند بود. حدود ۱۲۰ کشور، از جمله سنگاپور، عربستان و امارات، با محدودیت مواجه خواهند شد و کشورهایی که تحت تحریم تسلیحاتی هستند بهطور کامل منع خواهند شد.
خصوصیات نسل بتا
با ورود به سال ۲۰۲۵ میلادی نوبت به نسل بتا رسیده است. نسل بتا (Beta Generation) به گروهی از افراد اشاره دارد که در سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۹ متولد خواهند شد. نسل بتا در دنیایی متولد میشود که فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بهطور گستردهای در زندگی روزمرهشان وجود دارد. این نسل از همان ابتدا با این فناوریها آشنا خواهد بود و انتظار میرود که توانایی بالایی در استفاده از آنها داشته باشد. پیشبینی میشود که اینترنت و منابع دیجیتال الهامبخش و منبع اصلی آموزش این نسل باشد. این نسل نسبت به مسائل اجتماعی حساستر خواهد بود.
اولین ماهواره چوبی در فضا
ماهواره «لینگوس» که توسط دانشگاه کیوتو و شرکت ژاپنی پردازش چوب سومیتومو فارستری طراحی و ساخته شده است، با موفقیت از ایستگاه فضایی بینالمللی در فضا مستقر شد. این ماهواره مکعبی ۱۰ سانتیمتری بهمدت حدود شش ماه در فضا باقی خواهد ماند تا توسط گرانش به جو زمین کشیده شود. این ماموریت ممکن است روزنههای جدیدی را برای طراحی فضاپیما باز کند؛ لینگوست در روز پنجم نوامبر سال ۲۰۲۴ با موشک«فالکون۹»(Falcon ۹)شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX)به ایستگاه فضایی بینالمللی پرتاب شد.
تحریم دوباره ایران توسط گوگل
گوگل اقدام به مسدودکردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و بعد از آن سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمیدهد. تحریم جدیدی که گوگل علیه کاربران ایرانی اعمال کرد، باعث شده دسترسی بعضی کاربران و کسبوکارها به حساب گوگل آنالیتیکس مسدود شود و دسترسی سایر کاربران هم بهزودی بسته میشود. پساز گوگل نوبت ایسوس شد تا دسترسی به وبسایت و خدماتش را بهروی ایرانیان ببندد و دسترسی کاربران ایرانی به وبسایت و دانلودسنتر مسدود شد. بهزاد اکبری، معاون وزیر ارتباطات در واکنش به محدودیت جدید گوگل نوشت: اینترنت نباید به ابزاری برای تحریم یا اعمال محدودیت تبدیل شود.