درمقابل، ترامپ، ایلان ماسک و دیگر اعضای تیم رئیسجمهور جدید آمریکا، تصمیم اخیر بایدن را اقدامی در راستای افزایش هزینههای نبرد و زمینگیرکردن جمهوریخواهان در آستانه ورود به کاخ سفید تعبیر کردهاند.زلنسکی نیز ازاین موضوع استقبال کرده اما بر همگان مسجل است که وی در نهایت تابعی از نتیجه جدال داخلی در واشنگتن بر سر نحوه مجادله و منازعه نظامی با روسهاست.
فرمان گسترش جنگ از کاخ سفید
گزارشهای منتشرشده در مورد اینکه رئیسجمهوری آمریکا تصمیم گرفته تا استفاده اوکراین از تسلیحات آمریکا برای حمله به داخل مرزهای روسیه را تأیید کند، نشاندهنده تغییر قابلتوجهی در سیاست کاخ سفید در هفتههای آخر ریاستجمهوری جو بایدن بود.جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، بهطور بحثانگیزی به کییف اجازه داد تا از موشکهای دوربرد آمریکایی برای حمله به اهدافی در عمق خاک روسیه استفاده کند؛ مجوزی که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه پیشتر از آن بهعنوان یک اقدام جنگی یاد کرده بود. مقامات آمریکایی مدعی هستند این تسلیحات در واکنش به تصمیم پیونگیانگ برای حمایت از کاخ کرملین علیه اوکراین و اعزام هزاران نیرو از کره شمالی به خاک روسیه صورت گرفته است. با اینحال، اتخاذ چنین تصمیمی در آخرین روزهای حضور بایدن در کاخسفید،قطعا تابعی ازانگیزههای خاص دموکراتها درتقابل مطلق با مسکو است. مدتهاست ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین برای دریافت مجوز استفاده از تسلیحات غربی در خاک روسیه به متحدان خود فشار میآورد. زلنسکی در تمام این مدت اظهار میداشت که ممنوعیت در آمریکا مانع از توانایی اوکراین برای مقابله با حملات روسیه به شهرها و زیرساختهای انرژی این کشور میشود.صدور مجوز اخیر،نوعی اقدام در راستای تزریق بحران دوباره در میدان نبرد و تشدید جنگ میان طرفین خواهد بود.موضوعی که میتواند بر نقشه راه ترامپ مبنی بر پایاندادن به جنگ اوکراین تأثیرگذار باشد.
لفاظی زلنسکی
پس ازاعلام تصمیم واشنگتن برای اعطای مجوز به اوکراین دراستفاده ازموشکهای دوربرد آمریکا درحملات عمیقتر به خاک روسیه، ولودیمیر زلنسکی برای مردم سخنرانی کرد. در حالیکه زلنسکی هفتهها از ضرورت دریافت این مجوز سخن میگفت اما واکنش او در سخنرانی ویدئویی شبانهاش بهنظر خنثی میرسید.وی خاطرنشان کرد: «امروز دررسانهها درباره اینکه ما مجوز اقدامات مربوطه را دریافت کردهایم زیاد صحبت میشود اما حملات با حرف انجام نمیشود. چنین تصمیماتی را اعلام نمیکنند، بلکه موشکها خودشان زبان گویای خودشان خواهند بود.»
زلنسکی به حمله موشکی و پهپادی گسترده روسیه به اوکراین نیز پرداخت. حملاتی که مقامات اوکراینی از آنها بهعنوان یکی از بزرگترین حملهها تا بهامروز یاد کردند.دراینحمله موشکی، زیرساختهای انرژی اوکراین هدف حملات مسکوقرار گرفت. این حمله زمانی رخ داد که دغدغه اروپاییان در مورد نیات مسکو برای تخریب ظرفیت تولید برق اوکراین در آستانه زمستان سردافزایش یافت.طبق گزارشها،روسیهدرمجموع۱۲۰موشکو۹۰پهپادرادریک حمله گسترده درسراسر اوکراین پرتاب کرد.
واکنش روسها
ولادیمیر جباروف، معاون اول کمیته امور بینالملل مجلس اعلای روسیه تاکید کرده «تصمیم واشنگتن برای اجازهدادن به اوکراین برای حمله به عمق روسیه با موشکهای دوربرد آمریکا، میتواند به جنگ جهانی سوم منجرشودوپاسخی سریع دریافت خواهد کرد.»