بخشی از سهام دو باشگاه در فرابورس عرضه شد و هواداران سهم خریدند اما قرار بود بخش عمده سهام دو باشگاه در بلوکهای مختلف به شرکتها و سازمانهای بزرگتر برسد. تاخیری در اجرای پروژه به وجود آمد و سرانجام با فشارهای کنفدراسیون فوتبال آسیا، دولت مجاب شد پروژه را نهایی کند. با توجه به مالکیت مشترک دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، حرف کنفدراسیون این بود که نمیتوانند مجوز حرفهای بگیرند یا دست کم یکی از آنها نمیتواند. چون دو باشگاه پرطرفدار هستند، وزارت ورزش از دولت خواست تا پروسه واگذاری را تسریع بخشد که مبادا فردا روزی از سوی هواداران یکی از دو تیم متهم به رنگی بودن یا تبعیض شوند. دو هفته پیش، سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی، مأموریت واگذاری دو باشگاه را به کارگروه ویژهای اعطا کرد.
در نهایت و پس از چندین روز پیگیری روزانه و مذاکره مستمر با مدیران عامل بانکها، بانک مرکزی، معاونت بانک و بیمه وزارت اقتصاد، وزیر نفت، صندوق بازنشستگی نفت، کارگروه سهام عدالت، تاپیکو، هیات مدیره خلیجفارس و... این نشستها به نتیجه رسید. سهشنبه گذشته، سرانجام خبرگزاریهای رسمی کشور بنا به اعلام دولت، از واگذاری استقلال به هلدینگ خلیجفارس و پرسپولیس به کنسرسیومی متشکل از ۶ بانک دادند.
نامه رسمی
در روزی که(سهشنبه) نامه رسمی عرضه ۸۵ درصد از سهام دو تیم در فرابورس منتشر، خبر واگذاری ۴۰ درصدی پرسپولیس به بانک شهر و فروش سه سهم ۱۵ درصدی (در مجموع ۴۵درصد) به بانکهای ملت، صادرات و تجارت و واگذاری استقلال به هلدینگ خلیجفارس اعلام شد.
جزئیات واگذاری پرسپولیس
با پیگیریهای صورت گرفته مشخص شد ۸۵ درصد سهام پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی میرسد. جزئیات واگذاری هم به این شکل خواهد بود که بانک شهر ۳۰ درصد سهام پرسپولیس را میخرد و بانکهای تجارت و ملت نیز هر کدام ۲۰ درصد و سه بانک صادرات، رفاه و اقتصاد نوین هم هر کدام ۵ درصد از سهام را در اختیار میگیرند. با اینکه بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس دیروز گفت: «بانکها نباید در فوتبال خرج کنند چون باعث میشود منابع مالی و تسهیلات به فعالیتهای مولد کاهش یابد.» اما به نظر دولت این موضوع رو رفع و رجوع کرده. مجوز شورای پول و اعتبار مجوزهای لازم را صادر کرده و این ۶ بانک در سوم اردیبهشت در مزایده باشگاه پرسپولیس شرکت میکنند.
جزئیات واگذاری استقلال
در طرف دیگر کنسرسیوم پتروشیمیهای زیر مجموعه شرکت هلدینگ خلیجفارس صاحب ۸۵ درصد سهام استقلال خواهد شد. آنها قرار است در سوم اردیبهشت برای خرید سهام آبیها پیشقدم شوند. البته ادمین صفحه رسمی این هلدینگ دیروز در پاسخ به یکی از هواداران استقلال نوشت: «تا چیزی نهایی نشود نمیتوانیم با قطعیت درباره آن حرف بزنیم.»
نقشه راه
طبق برنامهریزی صورت گرفته از سوی وزارت ورزش و وزارت اقتصاد، ۲۶ فروردین ماه آگهی مزایده دو باشگاه منتشر شد. دیروز هم این بانکها و شرکتها مدارک خود را برای خرید دو باشگاه تحویل دادند. روز شنبه هفته آینده کارگروه تایید اهلیت و صلاحیت سازمان بازرسی تشکیل جلسه میدهد و درخواستها بررسی خواهد شد. روز دوم اردیبهشت هم زمان نقص مدارک است و روز سوم اردیبهشت هم سرانجام مزایده برگزار میشود. در اولین اقدام دیروز سازمان خصوصیسازی پسوند ایران را از نام استقلال حذف کرد. درباره آینده مدیران دو باشگاه نیز شایعه تا دلتان بخواهد زیاد است. ازسویی میگویند خطیر مورد تایید برخی است تا بماند اما این موضوع قبل از واگذاری بودوحالا که بحث فروش به پتروشیمی خلیجفارس پیش آمده، منابع خبری میگویند او رفتنی است.درباره آینده کاری درویش هم دقیقا چنین خبرهایی به گوش میرسد.ابتدا بایدمنتظرماندودید آیا واگذاری قطعی میشود؟
واکنش وزارت ورزش
شروین اسبقیان، معاون وزیر ورزش درباره واگذاری استقلال و پرسپولیس میگوید: «واگذاری سرخابیها به صورت جدی در دست سازمان خصوصیسازی است. واگذاری آنها آرزوی هواداران دو تیم است. سوم اردیبهشت این واگذاری انجام و مشخص میشود هر یک به کجا واگذار میشوند. ما دنبال باشگاهداری نیستیم و فقط ناظر هستیم. وزیر اقتصاد میخواهد به فدراسیونها کمک کند و موضوعی ندیدیم که در بحث مالیات مشکل باشد.»