به گزارش جام جم آنلاین البرز،خسرو دانشجو دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران، در مکاتبه با عبداللهی استاندار البرز، مصوبه شورا را با موضوع طرح جامع کمالشهر ابلاغ کرد.
بر اساس این مصوبه، شورایعالی شهرسازی ومعماری ایران در جلسه مورخ ۱۸ دی ۱۴۰۲ مصوبه جلسه مورخ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ شورای برنامه ریزی و توسعه استان البرز موضوع «طرح جامع شهر کمالشهر» را با توجه به صورتجلسه مورخ ۱۹ آذر ۱۴۰۲ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داد و ضمن تصویب طرح، به شرح زیر اتخاذ تصمیم کرد.
جمعیت و افق طرح
۱- جمعیت شهر مطابق مصوبه شورای برنامهریزی و توسعه استان برای افق سال ۱۴۱۵ معادل ۲۳۹۰۰۰ نفر مورد تأیید است.
محدوده شهروکاربری اراضی آن
۲ - محدوده مصوب شورای برنامهریزی و توسعه استان با حذف اراضی الحاقی حدفاصل مسیر راه آهن و محور پیشنهادی (موسوم به سعدی) به شرح نقشه پیوست با توجه به موارد زیر از محدوده شهر خارج شود.
- وقوع بر روی اراضی زراعی و باغی درجه یک (از جمله موسسه اصلاح بذر و نهال)
- وقوع بر روی عرصههای در معرض فرونشست
- وقوع بر روی حریم و حاشیه ۱۱۷متر مسیر راه آهن
- عدم نیاز شهر با توجه به عرصههای خالی واقع در محدوده فعلی
۳ - حتیالامکان عرصههای واقع درحریم گسل درصورت عدم وجود حقوق مکتسبه قانونی به کاربریهای سبزو باز اختصاص یابد.
۴ - با توجه به مجاورت شهر با شهرک صنعتی بهارستان و سایر مجموعههای صنعتی و کارگاهی موجود پیشنهادکاربری صنعتی مازاد بر وضع موجود مورد تأیید نبوده و لازم است عرصههای پیشنهادی تخصیص یافته به کاربری صنعتی به سایر کاربریهای خدماتی با تأکید برفضای سبز اختصاص یابد.
۵ - حریم و بستر آبراههها و مسیلهای عبوری از محدوده شهر مجدداً ازشرکت آب منطقهای استان استعلام و نقشه رقومی اعلام شده توسط آن مرجع در نقشه کاربری اراضی محدوده و پهنه بندی حریم منعکس شود.
۶ - حریم بزرگراه کرج - قزوین به طول کامل از محدوده حذف و حاشیه ۳۰متر نوار تأسیساتی بعد از حریم در بخشهای فاقد مستحدثات صرفاً به کاربری فضای سبز حفاظتی اختصاص یابد.
۷- حریم احتمالی حفاظتی مرکز اصلاح بذرو نهال براساس استعلام اداره کل راه و شهرسازی استان تهران از اداره کل پدافند غیرعامل استانداری استعلام و در اسناد منعکس شود.
۸- محدوده بافت فرسوده بر اساس آخرین مصوبه کمیسیون ماده۵ در اسناد طرح منعکس شود.
حریم
۹ - به جهت انطباق با تعاریف قانونی و تناسب حداقلی اندازه حریم شهر با محدوده اراضی واقع در شمال آزادراه در طرفین شهرک صنعتی با پهنه کشاورزی به حریم شهر افزوده شود.
۱۰ - در راستای مصوبه شورایعالی مربوط به تهیه سند پهنه بندی حریم:
۱۰-۱ -صرفا صنایعی که با بررسی و تائید اداره کل راه و شهرسازی استان بر اساس ساز وکار قانونی شکل گرفتهاند در سند پهنه بندی حریم شهر لحاظ شوند.
۱۰-۲- توسعه۵۰ هکتاری شهرک صنعتی بهارستان (موضوع مصوبه مورخ ۱۳۹۷/۲/۳ شورایعالی) با توجه به عدم اجرای شروط مصوبه شورایعالی برای جابجایی صنوف تولیدی مزاحم شهری، لازم است مجدداً در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مورد بازنگری قرار گرفته و مصوبه مرجع مذکور در اسناد لحاظ شود.
۱۰-۳ -سکونتگاههای روستائی موجود در حریم بر اساس طرح هادی مصوب در حریم شهر نمایش داده شوند. همچنین بر رعایت عرصه و حریم آثارتاریخی موجود در روستای هلجرد مطابق ضوابط میراث فرهنگی تاکید میشود.
۱۰-۴ -عوارض خطی شبکه معابر ارتباطی وحرایم مربوطه (حریم وحاشیه قانونی) از جمله حریم قانونی مسیرراهآهن (حریم ۱۱۷متری)، خطوط انتقال آب و نیرو و انرژی، رودخانهها و انهارو مسیلها وحرایم مربوطه در نقشه پهنه بندی حریم درج شود.
ترافیک
۱۱ - اتصال پیشنهادی بلوار بهشت سکینه به آزادراه قزوین-کرج به تأیید اداره کل راهداری استان برسد.
۱۲ - سند شبکه حمل و نقل همگانی شهر شامل مسیرها، ایستگاههای اصلی و ایستگاههای فرعی در انطباق با اصول توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی (TOD) ارائه گردد.
ضوابط، مقررات و الزامات
۱۳- با توجه به تداخل بخش وسیعی از محدوده شهر در سمت جنوب با عرصه در معرض فرونشست تمهیدات و تدابیر مهندسی لازم بر اساس اعلام نظر مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در ضوابط و مقررات احداث بنای طرح لحاظ شود.
۱۴- مطالعات پدافند غیرعامل شهر براساس دستورالعمل الزامات وملاحظات دفاعی وپدافند غیرعامل مصوب ۱۳۹۶/۲/۱۱ شورایعالی در اسناد طرح منعکس شود.
در پایان مصوبه تاکید شده است: در اجرای ماده ۴۲ آئیننامه نحوه بررسی طرحها، سناد طرح جامع شهر با لحاظ نظر شورایعالی جهت ابلاغ به مراجع ذی ربط تحویل دبیرخانه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت