جام جم آنلاین اصفهان؛ وحید فولادگر، رئیس کمیسیون اقتصاد دانشبنیان و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه گفت: بهتر بود که این جلسه و هماندیشی پیش از نوشتن بودجه برگزار میشد تا بتوان از نظرات کارشناسان و فعالان اقتصادی در حوزه سیاستگذاری بودجه استفاده کرد. شهر هوشمند اکنون در دنیا بسیار موردتوجه قرار گرفته است و اصفهان نیز میتواند در این زمینه موفق باشد و برای توسعه اصفهان بهعنوان شهر هوشمند باید برنامهریزی و عمل کرد. در حوزه سرمایهگذاری و جذب مشارکت نیز اصفهان نسبت به سایر شهرهای بزرگ ایران خیلی عقب است و باید در این زمینه تلاشهای بیشتری شود. در زمینه برگزاریهای نمایشگاهها، اتاق بازرگانی و شهرداری اصفهان میتوانند همکاری و فعالیت مشترک داشته باشند و ازاینرو پیشنهاد میکنیم چند نمایشگاه ویژه و مختص برند اصفهان در سطح ملی و بینالمللی در نظر گرفته شود.
امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز بیان داشت: در تاریخ اصفهان در دوران صفوی طراحان شهر اصفهان با یک دید باز و جهانی این شهر را طراحی کردند بهگونهای که بناها، میدانها و پلهایی که حدود ۴۰۰ سال قبل در اصفهان ساخته شده است هنوز در دنیا بینظیر است. امروز در دنیا، اصفهان با شهرهای بزرگ جهان مقایسه میشود و گاهی ایران را با اصفهان میشناسند.
وی در ادامه افزود: اصفهان یک شهر بینالمللی است درحالیکه در بودجه شهر اصفهان جای خالی این بخش احساس میشود. در دنیا، دولتها شهرهای بینالمللیشان را با نگاه متفاوتی مدیریت میکنند. اصفهان باید در سطح جهان تبلیغ و به دنیا معرفی شود. بخشی از این امر به عهده شهرداری اصفهان است که در راستای تبلیغ اصفهان در سطح بینالمللی اقداماتی انجام دهد. وقتی اصفهان را با پاریس که مهمترین و معروفترین شهر گردشگری اروپا است مقایسه میکنیم متوجه میشویم که اصفهان حرفی برای گفتن دارد و تنها چیزی که اصفهان از پاریس کم دارد یک موزه در سطح جهانی است.
محمدرضا رجالی، رئیس کمیسیون بازرگانی، خدمات و ارتباطات و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: پیشبینی افزایش یا کاهش درآمدها در لایحه پیشنهادی بودجه باید متناسب با میانگین رشد درآمدها در پنج سال گذشته و عملکرد واقعی بودجه باشد. همچنین باید به سایر عوامل مؤثر از جمله قانون درآمد پایدار نیز توجه شود که بیشتر درآمدهای پیشنهادی در بودجه سال آینده بدون درنظرگرفتن این شرایط پیشنهاد شده است. پیشنهاد درآمدی نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان فاصله بسیار زیادی با تحقق بودجه سال آتی دارد و منجر به کسری بودجه میشود.
وی در ادامه افزود: برای بهبود وضعیت مالی شهر میتوان از روشهای تأمین مالی خلاقانه و جدید استفاده کرد. از جمله این روشها میتوان به استفاده از اصفهان کارت برای اماکن دیدنی و مکانهای گردشگری و فروشگاههای زنجیرهای اشاره کرد. همچنین کمک در راهاندازی شرکت توسعه گردشگری اصفهان که توسط اتاق اصفهان تأسیس شده است میتواند به اقتصاد شهر کمک کند. فروش آرامگاههای خانوادگی، توسعه بازارچههای میوه و ترهبار و ایجاد باغ شهر در اطراف اصفهان از دیگر اقدامات درآمدزایی برای اصفهان است.
عباس حاجرسولیها، نماینده و رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان نیز تصریح کرد: درآمدهای مدیریت شهر ارتباط تنگاتنگی با اقتصاد شهر دارد. اتاق بازرگانی اصفهان با برگزاری همایش و دعوت از همه اصفهانیهای مقیم خارج از کشور، میتواند آنها را به سرمایهگذاری و مشارکت در اجرای پروژههای عمرانی در اصفهان تشویق کند.
مصطفی نباتینژاد، نماینده و رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان نیز اظهار داشت: فعالان اقتصادی میتوانند بهعنوان تأمینکنندگان حرفهای در راستای اهداف خود به کمک شهرداری بیایند، بهویژه ابتکاراتی که نوآورانه باشد و بتواند برند شهر را ارتقا و بهرهوری را افزایش دهد. رویکرد مدیریت شهری در این دوره مشارکتجویی است، لذا از اتاق بازرگانی که درخواست مرکز پژوهشها را برای برگزاری این نشست اجابت کرد، قدردانی میکنم. اتاق بازرگانی و پارلمان شهر میتوانند برای تحقق توسعه شهری هم افق شوند، هماکنون نیز در بسیاری از پروژههای شهری مشارکتهای راهبردی دارند.
سعید ابراهیمی، معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان گفت: اعتبارات حوزه هوشمندسازی در سال آینده نسبت به سال جاری دو برابر شده است. بودجه سال آینده شهرداری ذیل برنامه اصفهان ۱۴۱۰ تدوین شده و پنج سیاست در برنامه راهبردی بهعنوان سیاستها تدوین شده که دارای پنج هدف کلان، ۲۴ هدف خرد و ۱۲۱ راهبرد است. پروژههای جدید برای سال آینده حدود ۵/۵ همت است و در مجموعه شهرداری ۱۲۸۵ پروژه فعال وجود دارد که عملیات اجرایی ۶۵۱ پروژه از این تعداد به سال آینده انتقال پیدا میکند.
/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت