در گفت‌وگوی «جام‌جم» با تهیه‌کننده برنامه روی آنتن شبکه یک مطرح شد

قصه مجلس در کتاب‌ قانون

یک مجلس با نمایندگان فرضی. یک فضای بزرگ که به‌درستی می‌تواند حال و احوال مجلس واقعی را به مخاطب تلویزیون نمایش دهد. کتاب قانون با این ویژگی‌هایی که دارد، توانسته قدمی در جهت آشنایی مخاطبان با جزئیات قانونگذاری مجلس بردارد.
کد خبر: ۱۴۴۱۰۲۰
نویسنده سپیده اشرفی - گروه رسانه

 
هرچند که در اخبار منتشرشده درباره این برنامه عنوان شده بود که یک رئالیتی‌شو قرار است روی آنتن ببرد اما نمایش چند قسمت از آن، نشان می‌دهد که با یک مجموعه نمایشی متفاوت روبه‌رو هستیم. مجموعه‌ای که با دو بازیگر چهره و شماری از بازیگران غیرمطرح اما توانمند، روی آنتن می‌رود. محوریت برنامه کتاب قانون، نمایش یک مجلس فرضی به مخاطب است تا با جزئیات فعالیت این نهاد قانونگذار آشنا شوند. کتاب قانون به تهیه‌کنندگی محمدحسین سعادتی و کارگردانی سعید ابوطالب در موزه مجلس مشروطه ضبط شده و از شبکه یک‌سیما پخش می‌شود. گزارش پیش رو، گفت‌وگوی جام‌جم با محمدحسین سعادتی، تهیه‌کننده کتاب قانون است. محمدحسین سعادتی، تهیه‌کننده برنامه کتاب قانون درخصوص جزئیات تولید این برنامه به جام‌جم می‌گوید: برنامه کتاب قانون بیشتر برای این تولید شده که مردم مطلع شوند چه اتفاق‌هایی در مجلس رخ می‌دهد و از نزدیک داخل کمیسیون‌ها، صحن و اتفاق‌هایی را ببینند که برای تصویب یا رد شدن یک طرح صورت می‌گیرد. اینها مواردی است که در این برنامه به تصویر می‌کشیم. کتاب قانون به نوعی سریال است چون متن برای بازیگران نوشته می‌شود و آنها هم بازیگری می‌کنند. اتفاقی که می‌افتد این است که هرکدام از این افراد وارد یک مجلس فرضی می‌شود - که در این برنامه تشکیل داده‌ایم- و روی مباحثی که در کشور وجود دارد و لایحه یا طرحی برای آن در این مجلس ارائه می‌شود، صحبت می‌کند تا به جمع‌بندی برسند. طرح با سناریو و بازی آنها بررسی می‌شود تا مشخص شود که طرح خوبی است یا نه.
 
قانونگذاری با چاشنی طنز 
وی ادامه می‌دهد: برای این کار، برنامه را با چاشنی طنز و داستانک‌هایی همراه کردیم که در هر قسمت رخ می‌دهد. با این کار، تلاش کردیم به جذابیت این اثر اضافه کنیم تا مخاطب پای تماشای این مجموعه نمایشی بنشیند. درواقع تلاش کردیم موضوعاتی که در هر قسمت انتخاب می‌کنیم، موضوعاتی باشد که مردم با آن سر و کار دارند، درگیر آن هستند یا از نزدیک آن را لمس می‌کنند. به طور مثال، بحث واردات خودرو، سربازی یا فیلترینگ را که دغدغه بسیاری از مردم است در این برنامه مطرح می‌کنیم.
سعادتی درخصوص نحوه نزدیک شدن به دغدغه‌های مردم برای مطرح شدن در برنامه کتاب قانون هم می‌گوید: یک تیم هفت‌نفره درگیر کار بررسی و پژوهش بودند و نزدیک به چهار‌ماه بررسی می‌کردند. درواقع تحقیق و پژوهش کرده و با‌اندیشکده‌های مختلف هم طرح بحث می‌کردند تا دغدغه‌های مردم به ترتیب اولویت، به تیم ما برسد. بعد از این‌که موضوعات و اولویت‌ها را شناسایی کردیم، شروع به نگارش متن کردیم. این باعث شد که کارمان بهتر جلو برود و به دغدغه‌های مردم نزدیک‌تر شویم.وی درباره مخاطب کتاب قانون عنوان می‌کند: مخاطب این برنامه آحاد مردم و تمام افرادی هستند که با مسائل کشور در ارتباط هستند. ما در این برنامه در تمام حوزه‌ها از جمله اجتماعی، فرهنگی و... طرح بحث کردیم، این باعث می‌شود که افراد و مشاغل مختلف را در برگیرد. به همین خاطر برای همه مردم می‌تواند جذابیت داشته باشد. دو بازیگر اصلی داریم که آقایان صدیق شریف در قامت رئیس مجلس و سیروس همتی در نقش آبدارچی مجلس هستند. بقیه افراد، بازیگرانی هستند که چهره نبوده و شناخته‌شده نیستند. همه اینها کلیت روایت را پیش می‌برند تا مجلس فرضی و اتفاق‌هایش را به نمایش بگذارند.
 
سختی تولید یک اثر نمایشی
سعادتی که پیش از این تجربه تولید کار‌های بیگ پروداکشن، مثل مسابقه قهرمان را در کارنامه خود داشته، درخصوص تفاوت این برنامه با دیگر برنامه‌ها این‌طور می‌گوید: تفاوت برنامه‌های بیگ پروداکشن با مجموعه نمایشی زیاد است؛ چون در کار‌های بیگ‌پروداکشن ما با ابعاد زیادی از کاری که تولید می‌کنیم روبه‌رو هستیم و با موضوعات مختلف درگیر می‌شویم. به همین دلیل با کار سخت‌تری روبه‌رو هستیم. با این‌حال در یک کار نمایشی مثل کتاب قانون، اتفاق‌های متفاوت‌تری رخ می‌دهد؛ از جمله ارتباط مستقیمی که باید با بازیگران برقرار کنیم، دیالوگ برای‌شان نوشته شود و متن با تمرین اجرا شود. همین باعث می‌شود که با کار متفاوت‌تری به نسبت یک برنامه غیرنمایشی روبه‌رو باشیم. به همین علت کتاب قانون نسبت به کاری که در قهرمان انجام دادم، کار ساده‌تری است. در عین حال، حضور آقای ابوطالب در کتاب قانون اهمیت بسیاری دارد که بخش مهمی از بار محتوایی کار را در دست دارند. به همین خاطر در بحث محتوا خیال‌مان راحت است. در حالی که در کار‌هایی مثل قهرمان، صفر تا صد کار‌ها همه در دست تیم بود و باید آن را جلو می‌بردیم. در کتاب قانون با توجه به حضور آقای ابوطالب که تجربه چنین کار‌هایی را هم داشتند، خیال‌مان راحت بود و بخشی از بار کار در دست ‌ایشان بود. حضور او باعث شد که از سختی احتمالی کار کاسته‌شود.از عوامل این مجموعه می‌توان به حسین نیرومند مجری طرح، محسن جسور نویسنده، فخرالدین صدیق شریف وسیروس همتی بازیگران اصلی،سینا رازانی بازیگردان، عرفان حسینی انتخاب بازیگر، حسین شمسایی مدیر تولید، رضا الهی دستیار تهیه و... اشاره‌کرد.

حال و هوای متفاوت کتاب قانون 
سعادتی بیان می‌کند: آقای ابوطالب کار‌های زیادی مثل شب‌های مافیا، پدرخوانده، ضد، رالی ایرانی و شام ایرانی را داشتند که مخاطب زیادی داشت. مردم این کار‌ها را دیده و پسندیده بودند. تمام این کار‌ها، بازیگران مطرح جلوی دوربین می‌آمدند و نقش‌آفرینی می‌کردند اما در کتاب قانون، حال و هوا متفاوت‌تر است چراکه قدری فارغ از سلبریتی‌ها هستیم. دو بازیگر اصلی داریم که برای مردم محبوب هستند اما در اصل، بار اصلی‌مان روی دوش بازیگرانی است که چهره نیستند و تلاش می‌کنند کار را جلو ببرند. درواقع بار اصلی روی محتوا، متن و کارگردانی است. ‌امیدواریم مردم ببینند، دوست داشته باشند و لذت ببرند و در عین حال، در جریان مسائل روز کشور در قالب این کار نمایشی آمیخته به طنز قرار گیرند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها