مقابله با جنگهای شناختی و رسانهای دشمن
رضا کوچکزاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت: مقاومت گفتمان مداوم و پایانناپذیر انقلاب اسلامی است که ازدل آن مکتب قدرتمند شهید سلیمانی شکل گرفت، لذا رادیو فصلی مقاومت یک اقدام پایدار رسانهملی برای تبیین این حقیقت زنده در جامعه است. امسال به جهت تحولات منطقه و حوزه فلسطین و نیاز به تبیین مسائل مرتبط با آن ومقابله با جنگهای شناختی ورسانهای دشمن صهیونیستی و غرب در این باره، بازه فعالیت رادیو مقاومت طولانیتر شده است. طوفان اقتدارآفرین الاقصی باعث شد تامسأله فلسطین دوباره به صدر مسائل جهان اسلام و حتی جهان برگردد. از این جهت دررادیو مقاومت ۴۵روز به زمان همیشگی این شبکه افزوده و به جهت محتوایی نیزتاثیر حداکثری براین شبکه داشته است. دراینراستا با بررسی جنایات ۷۵ساله رژیم صهیونیستی در فلسطین و جنایات جنگی کنونی آمریکا و صهیونیسم در باریکه غزه سعی میشود تا سکوت مجامع بینالمللی و بیاعتباری حقوقبشر غربی را مورد تبیین قرار بدهیم. از طرف دیگر با تبیین اقتدارطوفانالاقصی وشکلگیری دوگانه «مقاومت» ــ «سازش» در عرصه آرمانهای فلسطین در داخل این کشور و منطقه، تاثیر انقلاب اسلامی بر این فرآیند نیز واجد بررسی است که در برنامههای ما خود را نشان میدهد.
باور به هدف محور مقاومت
حمید عبیری، گوینده روی موج مقاومت: قطعا اجرای برنامه در رادیو مقاومت در شرایط فعلی که فضای متفاوتی را میطلبد، بسیار دشوار است. گوینده این شبکه رادیویی اگر فضا و مفهوم مقاومت را درک نکند و مطالعه کافی نداشته باشد وشرایط و محور مقاومت را نداند و اطلاعات کافی نداشته باشد، اجرا خیلی سخت خواهد بود. آنچه در ظاهر ازمقاومت و محور مقاومت و اتفاقات شنیده میشود، فضای احساسی و ظاهری است. آنچه به این اتفاق عمق میدهد واقعیتی که درصحنه عمل رخ میدهد و کمتر کسی برای درک و مطلع شدن آن عمیق شده است. مفهوم و درک آنچه در فلسطین، لبنان، غزه و... اتفاق میافتد و مبارزه با متجاوزان فراتر از آنچیزی که در خبرها میبینیم و میشنویم اما آنچه ضرورت دارد با مطالعه و درک عمیق، اتفاقات مثبتی که رخ میدهد و پیروزیها پررنگتر شود تا روحیه کسانی که در خطمقدم محور مقاومت مبارزه میکنند باانگیزهتر شوند. این موضوع جزو اصولی که بهعنوان گوینده با یک اجرای فاخر میبایست رعایت شود. ما علاوه بر مطالعه، باید به آنچه به زبان آورده میشود اعتقاد داشته باشیم. اعتقاد درونی که به دل مخاطب مینشیند. من زمانی به این اعتقاد میرسم که هدف محور مقاومت را باور داشته باشم. اگر به این باور برسم؛ لحن، ادبیات، کلام و حس من، متناسب با فضای مقاومت در اجرا متفاوت خواهد شد. اینجا جایی که جدا از احساس، قطعا منطق، عقل، باور و ایمان درونی به هدف و آنچه اهالی مقاومت برای آن مبارزه میکنند، بسیار مهم و تاثیرگذار است. مشارکتها عالی است، یکی از نکاتی که امسال برای خودم هم از اولین اجرا در رادیو مقاومت جالب بوده مشارکت حداکثری و همراهی مخاطبان با برنامههای رادیو مقاومت بودهاست و علت آن هم اطلاعرسانی نسبتا دقیق و شفاف رسانه از وقایعی است که در محور مقاومت بهویژه غزه رخ میدهد.
تحلیل رسانههای غربی از منظر مقاومت
نوشین رهگذر، تهیهکننده «روی موج مقاومت»: برنامه روی موج مقاومت ازشنبه تا چهارشنبه ساعت ۷ تا ۹صبح در قالب برنامهای مجلهمحور و اطلاعرسانی از شبکه رادیویی مقاومت روی آنتن میرود. دراین برنامه سه تا چهار بخش خبری طراحی شده که آخرین اخبار منطقه و رویدادهای محور مقاومت از منابع معتبر و موثق اطلاعرسانی میشود. در ادامه یک خبر با توجه به رخداد مهم و روز منطقه انتخاب و بهواسطه کارشناسان مرتبط تحلیل و بررسی خواهد شد. انتخاب کارشناسان براساس موضوع متغیر خواهد بود. کارشناسان بینالملل و کارشناسان آمریکا، اروپا و... به تحلیل و بررسی رویداد و رخداد میپردازند. در این برنامه علاوه بر پوشش راهپیماییهایی که درسراسر کشور رخ میدهد، راهپیماییهای خارج از کشور که با هدف حمایت از مردم غزه برپا میشود، از این برنامه منعکس میشود. از دیگر بخشهای برنامه روی موج مقاومت، بخش فضای رسانهای است که به تحلیل رسانههای غربی اختصاص یافته است. این برنامه با حضور سردبیر محتوایی اداره میشود که مشرف به مسائل بینالملل و منطقه است و هر بخش با تیتربندی و محتوابندی در صورت تصویب در دستورکار عوامل قرار میگیرد. دکتر علیرضا داوودی سردبیر محتوایی، سیدرحیم هاشمی جویباری مشاور و پژوهشگر، مریم شیخ علی چوپانی نویسنده و احمد خدابنده سامانی دستیار تهیهکننده از عوامل برنامه روی موج مقاومت هستند.
پابهپای حماسه بیداری
مریم شیخ علی چوپانی، نویسنده: توفیقی دست داد تا در این برهه و شرایطی که مظلومان سرزمین فلسطین، جلوهای دیگر از مقاومت را رقم زدهاند، من نیز در جوششی از این خیزش شکوهمندانه، درباره مقاومتی شکوهمندانه بنویسم که به یاری خدا، فرجامش پیروزی است. از مقاومت گفتن، یک چیز و درباره مقاومت نوشتن چیزی دیگر است. اما زمانی که قرار باشد پابهپای حماسه بیداری، از مقاومت نوشت، گویی با مفاهیمی نو به نو مواجه میشویم، مفاهیمی که به دریافتهایی تازه و درک و درنگهایی بنیادین منجر میشود. رویکرد شبکه مقاومت، تبیین مکتب شهید سلیمانی و حقانیت مکتب آن بزرگوار در دفاع از مظلومان است. به طبع نگارش برای برنامههای چنین شبکه ارزشمندی، نیازمند درکی درست از مکتب شهید سلیمانی و شناخت زوایای شخصیت سردار است که عمری در راه اعتلای ارزشهای اسلامی و انقلابی، تلاش کرد.