جام جم آنلاین اصفهان؛ علی صفرنورالله، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست عنوان کرد: آماده توسعه مراودات اقتصادی با فعالان اقتصادی چینی هستیم و در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نمیکنیم. فعالان بخش خصوصی آماده هستند تا به منظور گسترش تعاملات اقتصادی با هیأتهای چینی هرگونه همکاری داشته باشند.
وی ادامه داد: ابعاد سرمایهگذاریهای مشترک در زمینههای صنعتی، گردشگری، کشاورزی و... میان دو کشور فراهم است، ایران و چین دو کشور بزرگ با تاریخ پر افتخار هستند و توانمندیهای اقتصادی فراوانی دارند، لذا امید است با تشکیل شورای مشترک اقتصادی زمینه افزایش تعاملات فراهم شود.
امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این دیدار گفت: برای گسترش تعاملات با فعالان اقتصادی چینی آماده همکاری هستیم.
وی ادامه داد: بسیار خرسند هستیم که در ماههای گذشته شاهد حضور گردشگرانی از چین در اصفهان بودیم، به طور قطع همه این گردشگران شاهد امنیت و آرامش حاکم بر فضای کشور ما هستند و تایید میکنند که ایران کشوری با ثبات و بزرگ است.
رئیس پارلمان بخش خصوصی اصفهان با بیان اینکه اصفهان را پایتخت صلح خاورمیانه مینامند، تصریح کرد: در اصفهان ادیان مختلف سالها در کنار هم به بهترین شکل زندگی کردهاند و کماکان مشغول زندگی هستند و تاریخ هیچگونه مجادله بین ادیان در اصفهان ثبت نکرده است.
کشانی افزود: به همین دلیل باید گفت اصفهان فرصتهای بینظیر سرمایهگذاری دارد و مردم پرتلاش و نیروی انسانی توانمندی در خود جای داده و به طور قطع سرمایهگذاران از سرمایهگذاری در اصفهان پشیمان نمیشوند.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان اضافه کرد: اصفهان دارای صنایع بزرگ و قدرتمند، مراکز علمی و دانشگاهی معتبر و کشاورزی چهار فصل است، وجود شرکتهای دانشبنیان فراوان و نیروی انسانی تحصیلکرده و توانمند از دیگر ویژگیهای این استان است، لذا آماده افزایش تعاملات با طرفهای چینی هستیم و هر اقدامی برای گسترش تبادلات لازم باشد انجام میدهیم.
گو ژیانگ (Gu Qiang)، رئیس هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری یونهو شانگهای چین در این نشست بیان کرد: سابقه روابط تجاری ایران و چین به چند هزار سال پیش برمیگردد. در سالهای گذشته هیچگاه روابط این دو کشور قطع نشده است و در حال حاضر کشورهای ایران و چین متحد استراتژیک برای یکدیگر هستند. در سفر این هیئت تجاری به استان یزد در روزهای گذشته و دیدار با فعالان اقتصادی آن استان، بر همکاریهای موثر درحوزههای معادن، ساخت و احداث هتلهای پنج ستاره و مباحث انرژیهای پاک بحث و تبادل نظر شد. برای سرمایهگذاری در پروژههای کشور ایران باید در ابتدا روشها و راههای سرمایهگذاری و موانع و مشکلات اداری و غیر اداری در کشور ایران را بررسی کرد و سپس دو کشور روابط خود را توسعه دهند. سابقه تجارت ایران و شانگهای بسیار طولانی است و امیدواریم فعالان اقتصادی ایران به خصوص اصفهان با فعالان شانگهای مذاکرات تجاری داشته باشند. به زودی نمایشگاه واردات شانگهای برگزار خواهد شد و در این نمایشگاه دو هزار متر مربع برای حضور شرکتهای مختلف ایرانی در نظر گرفته شده است. امیدواریم بازرگانان ایرانی در این نمایشگاه حضور فعال داشته باشند و محصولات خود را در معرض دید عموم قرار دهند.
وانگ دیپی (Wang Depei)، مدیر موسسه پیشبینی اقتصادی فوکا شانگهای چین در این نشست بیان کرد: رابطه تجاری کشور ایران و چین در گذشته دارای سابقه طولانی بوده است، اما باید دید با توجه به پیشرفت تکنولوژی در کشورهای دنیا تا چه حد میتوان روابط ایران و چین را مستحکمتر و قویتر کرد. در حال حاضر ۵۶ درصد از سهم تولید فولاد دنیا در اختیار چین است، حال باید دید که میزان صنعت فولاد در ایران چقدر است و تا چه مقدار میتوان در این حوزه سرمایهگذاری کرد؟ امروزه سیستم حمل و نقل کشور ایران فرسوده است برای همین مشتاق هستم بدانم ایران برای بهروزرسانی سیستم حملونقل خود چه برنامهای دارد.
لو ژنان (Luo Zhenan)، رئیس هیئت مدیره شرکت مدیریت سرمایه-گذاری تجاری شانگهای چین نیز بیان کرد: شهر شانگهای چین یک بندر تجاری و فرهنگی به شمار میرود، همینطور اصفهان نیز به عنوان یک شهر صنعتی و فرهنگی شناخته میشود، به همین خاطر این دو شهر شباهتهایی به یکدیگر دارند. نشان دادن فرهنگ یک شهر در بافت و مبلمان شهری نکته بسیار مهمی است که توجه به این نکته در اکثر شهرهای مختلف ایران رعایت شده است. در حال حاضر علاوه بر روابط تجاری دو کشور ایران و چین؛ روابط فرهنگی دو کشور نیز پابرجا و برقرار است، این روابط در قالب کتاب، اشتراکگذاری سریال و فیلم، مطبوعات و تولید نرمافزارها ادامه دارد.
مانسهی (Mansehei)، مدیرکل شرکت سرمایهگذاری یونهو شانگهای چین در این نشست بیان کرد: بر اساس بررسیهای میدانی، به این نتیجه رسیدیم که فضای کشور ایران برای جذب و توسعه سرمایهگذاری خارجی فراهم است. بنده امیدوار هستم شرکتهای سرمایهگذاری خارجی در روزهای آینده برای بررسی راههای سرمایهگذاری در ایران به این کشور سفر کنند. امروزه برای یک سرمایهگذار خارجی بسیار مهم است که از سیاستگذاریهای دولت ایران در آینده آگاه باشد و این اتفاق میتواند بر روی رشد و توسعه سرمایهگذاریهای سرمایهگذاران خارجی بسیار تاثیرگذار باشد.
برای توسعه روابط دو کشور میتوان پلتفرمهای سرمایهگذاری بخش دولتی و بخش خصوصی را ایجاد کرد. در پلتفرم دولتی تنها خدمات به کارآفرینان ارائه شود و در پلتفرم بخش خصوصی نیازهای سرمایهگذاری ایران معرفی شود. با این اتفاق علاوه بر آنکه روابط و انجام سرمایهگذاری به راحتی انجام میگیرد، سیاستهای سرمایهگذاری نیز شفافتر خواهد شد و خطرات سرمایهگذاری نیز کاهش پیدا خواهد کرد
/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد