رئیس مرکز سنجش و پایش وزارت آموزش‌و‌پرورش اعلام کرد

برابری دولتی‌ها و غیردولتی‌ها در افت نمرات

«افت تحصیلی» کلید واژه‌ای است که این روزها زیاد با آن مواجه می‌شویم و آمار و ارقام منتشر شده از سوی وزارت آموزش‌و‌پرورش هم آن را تایید می‌کند؛ افتی که با تمام نواقص و کاستی‌های مدارس دولتی ظاهرا در مدارس غیردولتی هم محسوس است.
کد خبر: ۱۴۲۰۷۰۲

برابری دولتی‌ها و غیردولتی‌ها در افت نمرات

آنچنان که رئیس مرکز سنجش و پایش وزارت آموزش‌و‌پرورش در مورد تفاوت نتایج آزمون نهایی مدارس دولتی و غیردولتی می‌گوید: «در مدارس غیردولتی کاهش نمره‌ها بیشتر بوده ولی در واقع تقریبا این کاهش نمره در مدارس غیردولتی با مدارس دولتی در یک سطح قرار داشت و نمی‌توانیم بگوییم نمرات مدارس دولتی افت بیشتری داشته است. یعنی افت یک نمره‌ای که به صورت میانگین در معدل رخ داده شامل افت نمرات مدارس غیردولتی هم می‌شود.»
محسن زارعی، معاون وزیر و رئیس مرکز سنجش و پایش وزارت آموزش‌و‌پرورش در مورد آزمون شهریورماه و جزئیات آن توضیح داد: امسال ۲۸۶هزار نفر در آزمون شهریورماه شرکت می‌کنند، البته همه این افراد دانش‌آموزان امسال نیستند و بین آنها بزرگسال هم وجود دارد.

عملکرد بهتر ریاضی‌ها و تجربی‌ها

زارعی در ادامه در مورد وضعیت افت‌و‌خیز نمرات در شاخه‌های مختلف تحصیلی متوسطه تصریح کرد: امسال در رشته ادبیات و علوم انسانی در نمره درس تاریخ افت داشته‌ایم اما در رشته‌های علوم تجربی و ریاضی نسبت به سایر شاخه‌ها، داوطلبان عملکرد بهتری در آزمون نهایی داشتند.
او در مورد مسائل امنیتی در آزمون‌های آینده آموزش‌و‌پرورش نیز به ایلنا گفت: دستورالعمل حفاظت از آزمون امسال مصوب شورای امنیت کشور شد و آنجا تقسیم وظیفه برای تمام دستگاه صورت گرفت تا همه برای تامین امنیت آزمون‌های نهایی آموزش‌و‌پرورش مشارکت داشته باشند.
رئیس مرکز سنجش و پایش وزارت آموزش‌و‌پرورش بیان کرد: این مصوبه قابل پیگیری است و ما به مدیران کل استان‌ها نیز اعلام کرده‌ایم و از طریق شورای تامین استان و شهرستان می‌توانند موضوع را پیگیری کنند. این بهترین دستاورد است که همه دستگاه‌ها ملزم به همکاری با آموزش‌و‌پرورش برای حفاظت از آزمون‌ها هستند و هرکدام تکلیف دارند و شورای امنیت کشور این تکلیف را تعیین کرده است. در آزمون نهایی خردادماه این تعامل خیلی خوب صورت گرفت.
معاون وزیر افزود: احمد وحیدی، وزیر کشور جلسه‌ای را با حضور استانداران و مدیران کل آموزش‌و‌پرورش سراسر کشور تشکیل دادند که وزیر آموزش‌و‌پرورش نیز حضور داشتند و عمده تمرکز جلسه، کمک به حفاظت از آزمون‌ها و امنیت آن به‌عنوان عزمی ملی بود.
رئیس مرکز سنجش و پایش وزارت آموزش‌و‌پرورش ادامه داد: تامین تجهیزات و مکان برگزاری آزمون، تامین امنیت و... همه مورد توجه قرار گرفت و گام‌های خوبی برداشته شد. همکاری‌های خوب سازمان برنامه‌و‌بودجه نیز در آزمون خرداد‌ماه کمک زیادی به ما کرد هرچند که سال قبل درخواست‌های خودمان را ارائه داده بودیم.
زارعی عنوان کرد: سال قبل این امر محقق نشد، ولی امسال سربزنگاه کمک‌های خوبی شد. ما توانستیم امکانات امنیتی که حوزه‌ها نیاز داشتند را فراهم کنیم و از تجربیات این دوره در برگزاری آزمون‌های سالم و امن استفاده خواهیم کرد.

تاثیر کیفیت مدارس دولتی مناطق محروم

زارعی در مورد تاثیر کیفیت مدارس دولتی مناطق محروم کشور در نتیجه‌ای که در آزمون نهایی آموزش‌و‌پرورش حاصل شده است و بررسی این نکته و نقش مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و تاثیر قطعی معدل، بیان کرد: در برخی استان‌های کم برخوردار باید دید عملکرد دانش‌آموزان در آزمون سراسری به چه صورت است؛ به‌طور مثال در‌خصوص استان سیستان‌وبلوچستان؛ طبق آمار سال قبل، براساس عملکرد داوطلبان در آزمون نهایی درخصوص رتبه‌های زیر ۳۰۰۰، سهم مناطق محروم بیشتر بوده یعنی سهم این افراد براساس آزمون نهایی ۰.۱۶ بود و براساس آزمون سراسری، سهم این افراد از رتبه‌های زیر۳۰۰۰، ۰.۰۴ بود.
رئیس مرکز سنجش و پایش وزارت آموزش‌و‌پرورش افزود: این آمار یعنی تقریبا چهار برابر سهم برای داوطلبان این مناطق افزایش می‌یابد و اینجاست که می‌گوییم مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی درخصوص تاثیر معدل در کنکور در تحقق عدالت آموزشی کمک می‌کند.
زارعی در ادامه اضافه کرد: مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی همین حالا به عدالت آموزشی کمک می‌کند و عملکرد افراد داوطلب مناطق محروم در آزمون نهایی نشانگر آن است و در آزمون نهایی بیش از آزمون سراسری به آنها کمک می‌شود. به‌طور مثال ما می‌گوییم سهم استان سیستان‌و‌بلوچستان از رتبه‌های زیر ۳۰۰۰ کنکور در کشور چقدر است؟ برخورداری از این سهم اگر یک سهم باشد، مطلوب و متعادل است. 
در آزمون سراسری سال گذشته این سهم برای داوطلبان مناطق محروم ۴درصد بوده و این سهم در آزمون نهایی ۰.۱۶ می‌شد. یعنی سهم داوطلبان نسبت به یک سهمی که با توجه به شرکت‌کنندگان می‌توانستند کسب کنند، چهار برابر می‌شود. برخی استان‌ها بیشتر از این سهم بهره بردند و برخی کمتر. اگر براساس آزمون نهایی برای داوطلبان سهمی درنظر می‌گرفتیم، این سهم بیشتر هم می‌شد.
او در مورد تفاوت نتایج آزمون نهایی مدارس دولتی و غیردولتی نیز توضیح داد: اتفاقا در مدارس غیردولتی کاهش نمره‌ها بیشتر بوده ولی در واقع تقریبا این کاهش نمره در مدارس غیردولتی با مدارس دولتی در یک سطح قرار داشت و نمی‌توانیم بگوییم نمرات مدارس دولتی افت بیشتری داشته است. یعنی افت یک نمره‌ای که به صورت میانگین در معدل رخ داده شامل افت نمرات مدارس غیردولتی هم می‌شود.

newsQrCode
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها