در نشست خبری دومین جشنواره ملی «آیین سخن» مطرح شد

تلاش برای حفظ هویت ملی و فرهنگی

نشست خبری دومین جشنواره ملی «آیین سخن» با هدف پاسداشت زبان فارسی روز گذشته با حضور مهدی آذرمکان مدیر رادیو ایران، یدا... گودرزی، دبیر و رضا بحیرایی، مدیر کمیته جشنواره ملی آیین سخن برگزار شد.
نشست خبری دومین جشنواره ملی «آیین سخن» با هدف پاسداشت زبان فارسی روز گذشته با حضور مهدی آذرمکان مدیر رادیو ایران، یدا... گودرزی، دبیر و رضا بحیرایی، مدیر کمیته جشنواره ملی آیین سخن برگزار شد.
کد خبر: ۱۴۱۴۴۴۲
نویسنده زینب علیپور طهرانی | رسانه

این جشنواره در چهار بخش رادیویی، بخش ویژه گرامیداشت حکیم نظامی، بخش مردمی و فضای مجازی برگزار شد. یدا... گودرزی در ابتدا با مقدمه‌ای از زبان و تاریخچه زبان فارسی، توضیحاتی درباره دومین جشنواره ارائه کرد و گفت: زبان آن چیزی است که به‌صورت روزمره از آن استفاده می‌کنیم اما گاهی زبان فراتر می‌رود و خودش تبدیل به فرهنگ می‌شود. ما بزرگان بسیاری داریم که در این زبان زیست کرده و خلق هنر کردند. میراث مشترک همه ما زبان فارسی است. رادیو نیز به‌عنوان نخستین رسانه صوتی که در ایران ظهور کرد استفاده از زبان فارسی را به‌عنوان یک کارکرد مهم در دستورکار خود قرار داد. زبانی که همه از آن استفاده می‌کنید زبانی است که رادیو آن را پدید آورده است.
مهدی آذرمکان نیز در بخشی از این نشست گفت: در دوره جدید رادیوایران که من یکی دو ماه است در خدمت دوستان هستم، امیدواریم همکاری‌هایی بین رسانه‌های مختلف با این بیشتر شود. به‌ویژه درباره اشتراکاتی که وجود دارد. مثل همین زبان فارسی‌. برای حفظ هویت ملی و فرهنگی همگی باید تلاش کنیم. در سال‌های گذشته با ابزارهای جدیدی که در دنیای رسانه به وجود آمده خیلی‌ها تلاش کردند این پیوند تاریخی ما را از هم گسسته کنند و هویت تاریخی و ملی ما را زیر سؤال ببرند اما با تاکیداتی که مقام معظم رهبری و هوشیاری‌ای که برخی مسئولان فرهنگی داشتند پویش‌های مختلفی شکل گرفت که در ادامه‌اش شاهد دومین جشنواره ملی پاسداشت زبان فارسی هستیم.
آذرمکان در ادامه بیان کرد: خوشبختانه آثاری که امسال به جشنواره ارسال شد، دوبرابر دوره قبل بود که نشان از توجه ویژه مردم و برنامه‌سازان به پاسداشت زبان فارسی دارد. ۱۰۵۱ اثر رادیویی در چهار بخش به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که در این بین ۷۳۳ اثر رادیویی است که برنامه‌سازان حرفه‌ای ساختند و به جشنواره ارسال کرده‌اند. در بخش ویژه هم ۶۱ اثر ارائه شده و در بخش مردمی ۷۸اثر و فضای مجازی هم ۱۷۹اثر ارائه شده است که در مقایسه با سال گذشته و دوره قبل این تعداد دوبرابر شده است. در مراکز استان‌ها نیز استقبال خوب بود و ما از ۲۸ استان آثار دریافت کردیم. قرار است در اختتامیه از چهار نفر از پیشکسوتان رادیوایران تجلیل شود. همچنین از برگزیدگان فصل ۱۲ مسابقه «یک دو صدا» هم در بخش شاهنامه‌خوانی تقدیر خواهد شد.
رضا بحیرایی، مدیر کمیته جشنواره نیز در بخش دیگری از این نشست توضیحاتی درباره بخش داوری داد و گفت: داوری در دو بخش انتخاب آثار و داوری نهایی صورت گرفت که در مجموع ۵۳ اثر در بخش‌های مختلف انتخاب شدند. از داوران بخش نهایی می‌توان به این اساتید اشاره کرد: علیرضا قزوه، سعید معدن‌کن، محمدجعفر محمدزاده، علی‌اصغر اسکندری، حسین قرایی، سعید بیابانکی و سامان پارسا. سعی کردیم مجموعه‌ای از اساتید دانشگاه و بزرگان زبان فارسی و برنامه‌سازان برجسته معاونت صدا باشد.

​​​​​​​پاسداشت زبان فارسی با گویش محلی
بحیرایی در پاسخ به سؤال جام‌جم درخصوص این‌که کدام استان‌ها حضور پررنگ‌تری در جشنواره داشتند و این‌که آیا مراکز استان‌ها با گویش محلی در این جشنواره حضور داشتند یا ملاک، زبان فارسی بود توضیح داد: آن چیزی که مهم بود پاسداشت زبان فارسی است. یعنی ممکن بود برنامه‌ای به زبان ترکی تولید شده باشد اما راجع به پاسداشت زبان فارسی است. بنابراین ممکن است برنامه‌ها با گویش و زبان محلی باشد اما معرفی شعرا و ادبای ایران است و همین ملاک ما در انتخاب آثار بوده است. بنابراین موضوع برای ما مهم بود.
وی ادامه داد: استان خراسان‌جنوبی استقبال خوبی از این جشنواره داشت و برنامه‌هایی با این محوریت تولید کرده بود. همچنین استان‌های آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی، قزوین، خوزستان، اردبیل و مازندران هم برنامه‌های بیشتری در این حوزه داشتند.مهدی آذرمکان نیز در پاسخ به سؤال جام‌جم درخصوص هنرمندانی که در اختتامیه از آنها تقدیر خواهد شد گفت: از چهار نفر از هنرمندان پیشکسوت رادیوایران تقدیر خواهد شد. تورج نصر، علی آذری، ناهید ترابی‌گودرزی و ناصر مولاییان.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها