او در«ایرانگرد» با روایتهای ناب خود در زمره آثار خاص قرار میگیرد که زمینه معرفی جاذبههای گردشگری و نیز آداب و سنتهای کشورمان را فراهم کرد. حالا این روزها پخش فصل سوم مستند بومگرد روی آنتن رسانه ملی رفته است؛ این برنامه در قالب مستند-مسابقه زمینهای را فراهم میکند تا چند خانواده با هم رقابت کنند و از دل هیجان شکلگرفته، داشتههای هر منطقه معرفی شود که شامل جاذبههای فرهنگی و طبیعی، آیینهای بومی، خوراکیها، نوشیدنیها، پوشاک و... است.
تاکنون دو فصل از بومگرد به کارگردانی تورج کلانتری و امیر منیری روی آنتن شبکه یک رفته است که اختصاص به استانهای هرمزگان و گیلان داشتند و فصل جدید در استان سمنان، روستای لاسجرد و شهرستان سنگسر تولید شده و چهار خانواده بر اساس آیتمهایی متناسب با زیستبوم منطقه در چند قسمت به رقابت با یکدیگر میپردازند.
آیتمهای بومگرد بر اساس فرهنگ و نیز ظرفیتهای هر منطقه ساخته میشود و شرکتکنندهها با لباسهای محلی به رقابت میپردازند. طراحی چالشها نیز بر اساس سرفصل مخصوص به فرهنگ هر استان است و این اتفاق باعث میشود مخاطب ضمن مواجهه با آداب و سنتها، اطلاعاتی شفاهی درباره مناطق مذکور بهدست بیاورد و پی به زیباییهای ایران از طریق قاب تلویزیون ببرد. وانگهی این برنامه پیشنهادی برای علاقهمندان به بومگردی است و با تماشای آن میتوانند به سفر ترغیب شوند. ضمن آن که در تلاش است تعریفی جدید از بومگردی ارائه کند؛جمال عودسیمین، تهیهکننده بومگرد در گفت وگو با قابکوچک میگوید:«بحث بومگردی یک محور و کانون مرکزی دارد و آن هم گردشگری مسئولانه با توجه به ویژگیهای محیطی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی منطقه مورد نظر است تا به گونهای به منطقه نگاه شود که ظرفیتهای آن مورد توجه قرار گیرد. در فصلهای مختلف بومگرد این مساله مورد توجه بوده است. تلاش ما در مستند-مسابقه بومگرد مبنی بر نشاندادن زیباییهای منطقه براساس واقعیات بوده است و در واقع کار را به نوعی در حوزه فمتریپها و توجه به زیباییهای ایران پیش بردهایم.( فمتریپ یا سفر آشنایی متشکل از دو کلمه FAM که کوتاهشده کلمه familiarization به معنای «آشنایی و شناخت» و trip به معنای «سفر» است.) امیر منیری، یکی از کارگردانهای بومگرد نیز معتقد است: متاسفانه عدم فرهنگسازی صحیح در صنعت گردشگری سبب شده مسافران به صورت ناخواسته فرهنگ و آداب و رسوم مقصد سفرشان را با نگاههای سرمایهسالاری یا بعضا تحقیرگونه از بین ببرند به طوری که حتی در سالهای اخیر، مردمان آن مناطقی که بیشترین گردشگر را داشتهاند به دلیل همین نگاهها و تاثیرپذیری از آنها سعی کردند تا حدی از آداب و رسوم خود فاصله بگیرند. بنابراین مستند -مسابقه بومگرد در این راستا تلاش میکند تا ضمن پررنگکردن این اعتقاد فعالان محیط زیست و برخی گردشگران که میگویند به نقطهای که سفر میکنید نباید جز ردپا چیز دیگری برجای بگذارید، نگاه مخاطب نسبت به روستا و منطقهای که سفر میکند را جهت درست ببخشد.
یکی از نکات قابل توجه در این قسمت از مستند، استفاده از چهرهها و هنرمندان در قامت اجراست؛ از این رو تلاش سوسن پرور این است که در راستای موفقیت بومگرد گام بردارد و به همین خاطر تعاملش با شرکتکنندهها معقول و توام با احترام است. خودش در گفتوگویی مطرح کرده بود: «این برنامه آنچنان به مجری نیاز نداشت، بلکه بیشتر یک همراه میطلبید و من تمام تلاشم را برای یک همراه مناسببودن در کنار شرکتکنندهها و تیم سازنده به کار بستم، همچنین بزرگترین کاری که سعی کردم در بومگرد رقم بخورد، ایجاد احساس خانوادهبودن عوامل و شرکتکنندهها و نیز به دنبال آن شکلگرفتن رفاقت بیشتر بین شرکتکنندگان بخش مسابقه بود و همچنین احساس امنیتدادن به آنها که رها شوند و ترسهایشان از جلوی دوربین قرارگرفتن بریزد و راحتتر و بدون استرس بتوانند برنامه را پیش ببرند.
مستند-مسابقه «بومگرد» محصول سازمان هنری- رسانهای اوج است که روزهای زوج ساعت ۲۰ از شبکه یک سیما پخش میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد