با پیروزی انقلاب اسلامی گرچه سرود در دهه۶۰ مورد توجه بود اما از دهه۷۰ با گسترش سایر گونههای موسیقی، جایگاهش رو به افول رفت. اوضاعی که تا اواخر دهه۸۰ ادامه داشت.
در اوایل دهه ۹۰، بهویژه پس از بیانات رهبر انقلاب درباره اهمیت و جایگاه سرود و تاکید بر اینکه «سرعت و فراگیری عمومی سرود از همه انواع شعری بیشتر است و سرود مانند هوای تازه و بهاری در جامعه نفوذ میکند؛ بنابراین باید با تولید سرودهای خوب و ترویج مناسب آنها، کمبود و خلأ موجود در این عرصه را برطرف کرد» میل و گرایش به سرمایهگذاری و حمایت از گروههای مختلف سرود در کشور اوج گرفت که نتیجه آن، تاسیس برخی موسسات خاص و تولید صدها سرود باکیفیت در مضامین انقلابی، اسلامی و ارزشی بوده که این روال همچنان با قدرت ادامه دارد.
مرکز آوای انقلاب اسلامی «ماوا» از جمله مهمترین این موسسات بود که با تمرکز بر سه ماموریت سیاستگذاری راهبردی در حوزه تولیدات موسیقی گفتمان انقلاب اسلامی، شناسایی و توانمندسازی مؤسسات یا استعدادهای جوان و خودجوش، سازماندهی و نهایتا سفارش تولید محصولات حرفهای، فعالیتش را از میانه دهه ۹۰ زیرنظر سازمان هنری رسانهای اوج آغاز کرد.
این مرکز که رکن اصلی فعالیتش را بر برنامهریزی و تدوین اهداف و راهبردهای کوتاه و بلندمدت، برای بهکارگیری گروههای سرود کشور و همچنین تولید آهنگهایی با صدای خوانندههای مطرح کشور و تبدیل آن به نماآهنگهایی دیدنی و قابل پخش در فضای فرهنگی جامعه قرار داده است در طول دوران فعالیت خود آثار بسیار خوبی را هم از نظر بصری و هم از لحاظ محتوایی(شعر و موسیقی) در اختیار مخاطبان نسل جوان قرار داده است. برگزاری پویشهای عزیزم حسین ۱ و ۲، لحظه دیدار، ایران ۸۰، سرباز حسینم، سلام فاطمه(س)، بیعت میکنم، بهترین بابا و از همه مهمتر برپایی لیگ سرود ایران ازجمله اقدامات ویژهای است که مرکز آوای انقلاب اسلامی در مسیر ترویج مضامین انقلابی و ارزشی در این سالها تولید کرده است.
پویش روزه اولی
بعد از پویشهای عزیزم حسین، جشن اسباببازیها، سلام فاطمه(س) و پویش با احترام بابا سلام، مرکز آوای انقلاب اسلامی، همزمان با شروع ماه مبارک رمضان، پویش جدیدی با عنوان «پویش روزهاولیها» را برای نوجوانهایی که برای اولین بار در این ماه روزه میگیرند برگزار کرد. در این پویش، نماهنگی با عنوان «روزهاولی» با شعری از سیدجواد پرئی، آهنگسازی و تنظیم احسان جوادی و صدای محمدحسین پویانفر، مداح اهل بیت (ع) با همراهی گروه سرود احسان و نوجوانان دهه هشتادی با زیرنویس زبانهای انگلیسی و عربی منتشر شد.
محمدحسین پویانفر با انتشار نماهنگ روزهاولی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «دختر دلبندم/ پسر عزیزم سلام به روی مثل ماه تو! «الفباء» را که خواندی... به حرف «ر» که رسیدی... حتما این کلمهها را تمرین کردی: «رمضان»، «روزه»، «روضه» حالا که امسال... روزه گرفتن را شروع کردی؛ (حتی همان کَلّهگنجشکی را) معنا و مفهوم این کلمهها را... بیشتر درک میکنی! حالا که در طول روز... گرسنه و تشنه میشوی... دلت یک لیوان آب میخواهد... یا چند قاشق برنج و مقداری خوراکی... یادت نرود! یادی از امام حسین کنی! یاد رقیه سهسالهاش (سلامخدا بر آنها)... یادی از علیاصغر ششماههاش! آنها را... آدمبدهای از خدا بیخبر... گرسنه و تشنه شهید کردند! یاد امام حسین و کربلا بودن را... خدا و فرشتهها خیلی دوست دارند؛ خیلی! روزهات قبول و التماس دعا.»
استقبال نوجوانان از این پویش باعث شد تا زنجیرهای در سراسر کشور با حضور روزهاولیها ایجاد شد. مبدا این پویش در پاکدشت بود. پویش روزه اولیها روز ۱۳فروردینماه در اجتماعی با حضور ۳۰۰۰نوجوان و خانوادههایشان در پاکدشت برگزار شد. پس از آن این پویش در شهرهای مختلف از جمله شیراز، مشهد، گرگان، اصفهان، سمنان، یزد و ... با استقبال زیاد نوجوان همراه شد و ادامه یافت.
پروژه قرآنا با تمرکز بر قرائت جذاب قرآن
یکی دیگر از برنامههای مرکز آوای انقلاب اسلامی (مأوا) همزمان با فرارسیدن ایام ماه مبارک رمضان تولید پروژه «قرآنا» مشتمل بر مجموعه قرائتهای جذاب و کوتاه از قرآن کریم بود. در این پروژه که در قالب نماآهنگهای کوتاه پیش روی مخاطبان قرار میگیرد، مجموعه قرائتهای جذاب و کوتاه برگرفته از آیات ارزشمند قرآن مجید توسط قاریان برجسته کشورمان قرائت میشود. در اولین پروژه تصویری که در دسترس مخاطبان قرار گرفته، حامد علیزاده از قاریان ممتاز کشورمان آیات ۱۳ و ۱۴ سوره طاها را در مقام سهگاه اجرا کردهاست.
«ماوا» پل ارتباطی انقلاب با نوجوانان
پویشها و تولیدات مرکز آوای انقلاب اسلامی را بیشک باید پل ارتباطی میان انقلاب و ارزشهای آن با نسل جوان و نوجوان بدانیم. نسلی که بیشک برای اجتماعی شدن نیاز به آشنایی صحیح و با برنامه با اصول و ارزشها دارد و در این مسیر ماوا نشان داد که توانایی قابل قبولی دارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد