تقلید از سازوکارهای آگاهی و مغز انسان یکی از اصلیترین راههای توسعه هوش مصنوعی است و در آزمایش انجام شده نیز محققان بهصورت مصنوعی خواب را به ماشینها هبه کردهاند. دانشمندان یک مدل شبکه عصبی برای شبیهسازی پردازش حسی و یادگیری تقویتی را ساختند که دو وظیفه متمایز را آموزش میبیند؛ سپس با استفاده از یک تکنیک خاص برای به خواب بردن هوش مصنوعی، نتایج قابلقبولی در راستای آموزش همزمان وظایف مختلف به ماشین بهدست آمد.
جنگ کیوبیتها یکی از ابعاد مهم نبرد سرد سایبری است. این نبرد بهطور خاص در چهار جبهه اصلی سایبرنتیک (یعنی روند پردازش، هوش، شبکه و محیط) پیگیری میشود. آخرین باری که سایبرنما از تنگه کیوبیتها خبر آورد، در شمارههای ۴۴ و ۴۵ بود. آن زمان رقابت چین و آمریکا بر سر ۶۴ و ۱۲۸ کیوبیت بود؛ رقابتی که بلافاصله به تحریم کوانتومی چین توسط آمریکا منتهی شد. (تحریمهایی که پستر در مسأله نیمههادیها و پردازندههای قدرتمند دیگر نیز پیگیری شد). اکنون پس از یک سال IBM اعلام کرده است سطح این نبرد را تا سال ۲۰۲۵ به مرتبه جدیدی ارتقا خواهد داد: ۴۳۳ کیوبیت. نقشه راه IBM برای رسیدن به توانهای پردازشی بالا تاثیر بسزایی در آینده پردازشهای ابری و جهانی کوانتومی خواهد داشت؛ با این حال باید توجه داشت که افزایش توان پردازشی تنها یک بعد از مسأله است و مسائل دیگری مانند مسأله حافظه نیز مطرح است. در حال حاضر حدود ۲۰۰سازمان و ۴۵ هزار کاربر به شبکه کوانتومی IBM متصل هستند و پیشبینی میشود این تعداد تا سال ۲۰۲۵ حداقل دو برابر شود. IBM اعلام کرده است در نسل جدید کامپیوترهای کوانتومی طراحی ماژولارتر خواهد شد و در نتیجه کاربران میتوانند نیازهای متفاوت خود را از طریق این کامپیوتر برطرف کنند.
سرعت پیشرفت تکنولوژیهای مرتبط با چاپ سهبعدی چنان پیشرفتی داشته است که اینترپل را وادار به انتشار یک بیانیه کرده است. به گفته اینترپل، سلاحهای تولیدشده فعلی با استفاده از چاپ سهبعدی فعلا تنها محدود به سلاحهای سبک است اما این سازمان بینالمللی اعلام داشته که در آینده سلاحهای پیشرفتهتر و سنگینتر نیز توسط این تکنولوژی تولید خواهند شد. اینترپل از کشورها درخواست کرده است به مقرراتگذاری سختگیرانهتر برای نرمافزارها و مواد اولیه ساخت این سلاحها توجه داشته باشند. اعلامیه اینترپل درحالی صادر شد که هفته گذشته پلیس استرالیا از کشف ۸۰قبضه سلاح گرم چاپ شده خبر داده بود. سلاحهای چاپی از نظر کیفیت هیچ تمایزی با سلاحهای صنعتی ندارند و این اسلحهها را میتوان بهراحتی و با دانش فنی اندک در یک خانه یا محیط شهری نیز تولید کرد. به همین دلیل سلاحهای چاپی را باید بهعنوان یکی از اصلیترین تهدیدهای امنیت داخلی کشورها و یکی از اصلیترین راهبردهای تروریسم در آینده درنظر گرفت.
براساس آمار و تحقیقات مدون علمی که از سال ۲۰۱۰ به اینسو بارها صحت آنها تصدیق شده است، جهان از سال ۲۰۳۵ به بعد وارد یک دوره بحران شدید غذایی خواهد شد. تکنولوژیهای فعلی کشاورزی نمیتوانند غذای لازم برای همه انسانهای کره زمین را تامین کند و به همین علت، بسیاری از کشورها بهدنبال استفاده از تکنولوژیهای جدید و ایجاد انقلاب کشاورزی هستند؛ گوشت مصنوعی، ماشینآلات کشاورزی خودران، سنسورهای هوشمند و اصلاح ژنتیک محصولات کشاورزی مانند سیبزمینی مصادیقی از این راهبردها هستند. جنگ بر سر غذا جدی است و رژیم صهیونیستی نیز بهعنوان یک رژیم امنیتی این جنگ را جدی گرفته است. در جدیدترین خبرها، اعلام شده است که رژیم صهیونیستی در حال توسعه روش جدیدی جهت دستکاری ژنتیک گیاهان وحشی و تبدیل آنها به محصولات کشاورزی است. به گفته محققان این پروژه، هدف اصلی توسعه مواد غذایی جدید و ایجاد مقاومت در این گیاهان در مقابل خشکسالی و بیماری است. در همین راستا، رژیم صهیونیستی یک بانک ژن گیاهی را تاسیس کرده که وظیفه آن انجام آزمایشها و ایجاد بذرهای مقاوم در برابر آیندههای سخت و پیچیده کشاورزی است. رژیم صهیونیستی بهطور مشخص بهدنبال حاکمیت غذایی و افزایش ضریب نفوذ جهانی بهواسطه غذاست.
کشورها بهطور کلی سه راهبرد اساسی برای توسعه سلاحهای استراتژیک دارند: ۱) راهبرد اتمی،۲) راهبرد هوایی(موشکی یا هواپیمایی) و ۳) راهبرد لیزری. ذیل راهبرد سوم انگلستان از جدیدترین اسلحه خود پرده برداشته است: یک سلاح لیزری دفاعی(قابل نصب روی زمین یا ناو) که میتواند در شعاع بالا و با دقت زیاد، انرژی زیادی را به هدف خود وارد کند. این اسلحه ۱۰۰میلیون پوندی که به یک لیزر ۵۰ کیلوواتی و سامانه تشخیص تصویر ماشینی مجهز است، دو روز پیش آزمایش شد و توانست اهداف را در هوا و دریا بهدقت ردیابی و منهدم سازد. اهمیت سلاح لیزری از آنروست که این سلاح میتواند در مقابل راهبرد دوم یک سیستم دفاعی قابل اتکا ایجاد کند. هر شلیک این سلاح حدود یک دلار خرج برمیدارد و این درحالی است که اسلحه مذکور میتواند پهپادها و موشکهای میلیون دلاری را منهدم سازد. پس از حضور نظامی ارزان چین و ایران در معادلات جهانی، توسعه سلاحهای استراتژیک ارزان بدل به یک راهبرد اصلی برای کشورهای دیگر نیز شده است. نمیتوان در مقابل پهپادها یا رباتهای ارزان، موشکهای میلیون دلاری شلیک کرد و به همین علت، اکنون راهحل اساسی سلاحهای لیزری است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علی اصغر هادیزاده، رئیس انجمن دوومیدانی فدراسیون جانبازان و توانیابان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد