به گزارش جام جم آنلاین، برای داشتن پوستی نرم و مرطوب علاوه بر استفاده مکرر از کرمهای مرطوب کننده باید به میزان کافی آب بنوشید و از مصرف برخی موادغذایی مفید غافل نباشید.
در ادامه به این مواد غذایی مرطوب کننده پوست اشاره میکنیم.
وضعیت پوست معمولا آینه تمامنما از وضعیت داخلی بدن است. اما فارغ از اتفاقات داخل بدن، سطحیترین لایه بدن انسان نهتنها به مراقبتهای بیرونی نیازمند است بلکه به یک تغذیه خوب، سالم و متنوع نیز نیاز دارد.
خوشبختانه موادغذایی مفید و متنوعی وجود دارند که به نرمی و مرطوب ماندن پوست کمک زیادی میکنند. کافیست این مواد غذایی را در برنامه غذاییتان بگنجانید و آنها را میل کنید.
با وجود اینکه نوشیدن آب کافی یک اصل مهم برای داشتن پوستی نرم و شفاف است اما معمولا اکثر افراد در نوشیدن آن اهمال میکنند. باید بدانید که 65 درصد بدن انسان از آب تشکیل شده است و این عنصر حیاتی برای رطوبتبخشی پوست و صد البته کل بدن لازم و ضروری است.
بدن ما در عملکرد عادی خود، روزانه میزان زیادی آب از دست میدهد. این آب دفعشده عمدتا از طریق ادرار و تعریق از بدن خارج میشود که باید آن را جایگزین کرد. تامین آب بدن برای پیشگیری از خشکی پوست و بروز چین و چروک موثر، لازم و ضروری است.
بعد از آب، مهمترین منبع رطوبترسانی به بدن میوهها هستند. از بین میوهها برخی نقش بیشتری در تامین آب بدن و همچنین رطوبترسانی به پوست دارند.
خیار
خیار یکی از معروفترین و پرطرفدارترین میوههای دنیاست. این میوه از حدود 97 درصد آب تشکیل شده و حاوی میزان قابلتوجهی از ویتامینها و مواد مغذی است. خیار تاثیر مثبتی روی عملکرد دستگاه گوارش داشته و یک محصول مراقبت از پوست طبیعی محسوب میشود
قدرت رطوبتبخشی خیار بسیار بالاست و اکثر افراد از آن به عنوان ماسک رطوبترسان استفاده میکنند. توصیه میشود از مصرف این میوه غافل نباشید و در عین حال بهطور مرتب از آن به عنوان ماسک صورت استفاده کنید.
هندوانه
هندوانه میوهای آبدار است و 91 درصد وزن آن را آب تشکیل داده است. این میوه را منبع ویتامینC بدانید که برای شفافیت پوست لازم و ضروری است. این میوه همچنین حاوی کلسیم است. به عقیده اکثر متخصصان پوست، هندوانه باعث شفافیت و خوش آب و رنگ شدن پوست میشود. شما میتوانید در ساعات اولیه روز و به صورت ناشتا از این میوه میل کرده و از خواص آن بهرهمند شوید.
پاپایا
پاپایا یک میوه استوایی است که برای سلامتی بدن و رطوبتبخشی به آن مفید است. خواص این میوه برای ترمیم سلولهای پوستی و التیام مشکلات آن کاربردی است.
از بین موادغذایی مرطوبکننده پوست میتوان به توتها، گریپفروت، سیب و کیوی اشاره کرد. آب پرتقال، آب گوجهفرنگی و آب نارگیل نیز برای داشتن پوستی شفاف و مرطوب توصیه میشود.
اسفناج و کاهو نهتنها حاوی میزان زیادی آب هستند بلکه دو منبع طبیعی ویتامین A و C محسوب میشوند که هر دو برای داشتن پوستی سالم و باطراوت لازم و ضروری هستند. علاوه بر این، این سبزیجات مفید حاوی مواد مغذی، مواد معدنی و میزان زیادی آنتیاکسیدانها نیز هستند.
باید بدانید که اسفناج و کاهو حاوی مولکولهایی هستند که با اثرات رادیکالهای آزاد مقابله کرده و در پاکسازی ناخالصیها و سموم پوست موثر عمل میکنند. همچنین باید گفت که این سبزیجات حاوی ترکیبی به نام لوتئین هستند که مانند فیلتری موثر در برابر اشعههای مضر خورشید عمل کرده و از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند. از دیگر سبزیجات دوستدار پوست میتوان به بروکلی، کلم، شاهی و جعفری اشاره کرد.
این مواد غذایی را نیز دریابید
از دیگر مواد غذایی مرطوبکننده پوست میتوان به فلفل دلمهای اشاره کرد. این ماده غذایی برای مرطوب نگه داشتن اپیدرم موثر است. یادتان باشد که فلفل دلمهای قرمز حاوی میزان زیادی لیکوپن است که به راحتی جذب شده و قدرت آنتیاکسیدانی بالایی دارد. انواع سبز آن نیز سرشار از آب هستند. استفاده منظم از این سبزیجات در ترکیب سالادها و غذاها به شفافیت و نرمی پوست کمک زیادی میکند.
علاوه بر همه موارد اشاره شده چای سبز نیز در طوبترسانی به پوست غوغا میکند. این چای سرشار از آنتیاکسیدانها است که خواص ضدالتهابی دارند. چای سبز برای پیشگیری از بروز چین و چروک و شفاف کردن پوست بسیار موثر است. از دیگر موادغذایی مرطوبکننده پوست میتوان به تخممرغ، ماهی، گردو، غلاتی مانند ذرت، جو و گندم، آلوخشک و ماست اشاره کرد.
حرف آخر اینکه برای خوشاندام و سالم بودن و همچنین داشتن پوستی شاداب نیازی به رژیمهای سختگیرانه نیست. کافیست مواد غذایی متنوعی در برنامه غذاییتان بگنجانید.
منبع: سلامت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: