معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی تشریح کرد

جزئیات استفاده از سوخت جایگزین در نیروگاه‌ ها

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت: همسویی وزارت نفت و نیرو و همچنین به کارگیری تمام ظرفیت‌های حمل و نقل، از جمله ناوگان پالایش و پخش و راه‌آهن باعث تسریع در سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها شد.
کد خبر: ۱۳۴۳۲۲۵

به گزارش جام جم آنلاین، با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما مهمترین اولویت وزارتخانه‌های نفت و نیرو تأمین انرژی مورد نیاز کشور، اعم از گاز خانگی و سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ ها است. برگزاری جلسات متعدد مسئولین صنعت برق، صنعت گاز و همچنین پالایش و پخش همین موضوع را تصدیق می‌کند. با این حال به نظر می‌رسد در روزهای اخیر نگرانی‌ها برای این موضوع کاهش یافته است و اقدامات نتیجه‌بخشی انجام شده است.

در همین راستا ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در گفتگو با مهر با بیان اینکه برق به عنوان یکی از مهمترین زیرساخت‌های صنعتی کشور باید مورد توجه ویژه وزارت نیرو، نفت و صمت باشد، گفت: خوشبختانه در فصل زمستان با توجه به اینکه پیک بار پایین است از باب ظرفیت نیروگاه‌ها مشکلی نداریم ولی نگرانی عمده این بود که با توجه به افزایش مصرف گاز طبیعی در فصل زمستان، در تأمین گاز نیروگاه‌ها به مشکل بخوریم.

وی افزود: در حال حاضر از لحاظ سوختی فراتر از سال گذشته هستیم، هرچند که پیش‌بینی می‌کنیم مصرف برق نیز ۱۰ درصد بیشتر از سال گذشته باشد.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه با هماهنگی‌های انجام شده در دو ماه گذشته ۲ سوخت جایگزین برای عبور از پیک زمستانه پیگیری شد، تصریح کرد: یک سوخت گازوئیل است که تاکنون ۶۷ درصد مخازن تکمیل شده است و همچنان روند سوخت‌رسانی ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه سوخت دیگری که پیگیری شد مازت بوده است، افزود: در حال حاضر تنها ۱۶ نیروگاه ما در کشور امکان استفاده از این سوخت را دارند. از این تعداد ۴ نیروگاه به دلایل گزارشات زیست‌محیطی پلمپ شده است و حتی در ایامی که مشکل وارونگی و آلودگی هوا هم وجود ندارد، نمی‌توانیم آنها را در مدار قرار دهیم.

اسکندری با اشاره به تصمیماتی که برای استفاده از سوخت‌های مختلف، با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی در کمیته اضطرار سوختی گرفته شده، تصریح کرد: سوخت مازوت جایگزین زمانی است که مصرف گاز در بخش خانگی به حدی بالا می‌رود که به نیروگاه‌ها محدودیت می‌دهند و ناچارا ما باید از این سوخت استفاده کنیم.

وی افزود: در مورد میعانات گازی باید مرکاپتان آن در حد استانداردی پایین بیاید و این ماده چون ماده فرّاری هست ما نمی‌توانیم به صورت گسترده ذخیره و استفاده کنیم. در واقع برای استفاده از آنها باید مخازن خاص سقف شناور، پمپ‌ها و مشعل‌های به خصوصی را استفاده کنیم. پس از اصلاح این ماده توسط وزارت نفت ما نیروگاه‌هایی را برای این کار که طبیعتاً هم باید در مناطق جنوبی کشور باشند اعلام و آماده‌سازی می‌کنیم.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی در پاسخ به اینکه چه اقداماتی باعث شد که روند سوخت‌رسانی در این دو ماه تسریع شود، گفت: ما از تابستان امسال یک برنامه‌ریزی را برای فصل آینده کردیم و خوشبختانه با همسویی وزارت نفت و نیرو و همچنین به کارگیری تمام ظرفیت‌های حمل و نقل، از جمله ناوگان پالایش و پخش و راه آهن این مهم اتفاق افتاد.

اسکندری در پایان با اشاره به اینکه فصل تعمیرات و اوورهال نیروگاه‌ها از اواخر شهریور شروع شده است، گفت: امسال ما ۱۰۴ هزار مگاوات برق در ۷۱۱ نیروگاه را وارد تعمیرات خواهیم کرد و با وجود اینکه مشکلاتی که بعضاً در تأمین مالی و قطعات برای تعمیرات داریم، اما امید است که طبق برنامه‌ریزی ها، یعنی تا اردیبهشت‌ماه به پایان برسد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها